18 / 04 / 2024

Bağcılar'da yüzme havuzu ve spor salonunun temeli atıldı!

Bağcılar'da yüzme havuzu ve spor salonunun temeli atıldı!

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, törene Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın yanı sıra okul müdürleri ve öğrenciler katıldı...




Bağcılar Belediyesi tarafından inşa edilecek Yüzyıl Mahallesi Yüzme Havuzu ve Spor Salonu'nun temeli atıldı. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, törene Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın yanı sıra okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.


Çağırıcı, törende yaptığı konuşmada, inşa edecekleri 7 yüzme havuzundan birinin daha temelini büyük bir mutlulukla attıklarını belirtti.


İlçede ilkokul ve ortaokulda eğitim gören öğrencilere yönelik projeleri hayata geçirdikleri için ayrı bir mutluluk duyduğunu ifade eden Çağrıcı, şunları kaydetti:


"İbni Sina Lisesi öğrencileri geçtiğimiz yıl Türkiye'de üniversiteye en fazla öğrenci yerleştiren okul. Bu sebeple temelini atmak için buluştuğumuz bu tesisimizin ayrı bir anlamı var. Öğrenci kardeşlerimize hizmet etmek için toplam 2 bin 735 metrekarelik inşaat alanında bir kompleks inşa ediyoruz. Alt katında yüzme havuzu üst katında da kapalı spor salonu olacak. Öğrencilerimiz hem basketbol hem de voleybol oynayabilecek."


İlçenin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul İl Özel İdaresi'nin de inşa edeceği yüzme havuzlarıyla toplam 10 kapalı yüzme havuzuna kavuşacağını aktaran Çağırıcı, aynı zamanda her okula da spor salonları yaptıklarını anlattı.


Bilal Erdoğan da bu tesislerle gençlerin daha donanımlı ve yeterli şekilde hayata hazırlanacaklarını belirterek, "Bağcılar'da yaşayan gençlerimiz yüzmek için başka ilçelere gitmek yerine artık mahallelerindeki salonlarda yüzecek. Böyle önemli çalışmalar Türkiye ve İstanbul'da gerçekleştirilmektedir. Yeni tesislerin hayata geçirilmesiyle bütün gençlerimiz yüzme imkanı bulacak" ifadelerini kullandı. 


Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Çağırıcı, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ve Bilal Erdoğan, butona basarak tesisin temeline ilk harcı attı.


AA


Geri Dön