28 / 03 / 2024

Bağcılar'da Yüzyıl Spor Kompleksi açıldı!

Bağcılar'da Yüzyıl Spor Kompleksi açıldı!

YEDİ kapalı yüzme havuzunun hizmete sunulduğu Bağcılar ilçesi bir nadide esere daha kavuştu. İnşaatı tamamlanan Yüzyıl Spor Kompleksi de törenle ilçe sakinlerinin hizmetine açıldı.



YEDİ kapalı yüzme havuzunun hizmete sunulduğu Bağcılar ilçesi bir nadide esere daha kavuştu. İnşaatı tamamlanan Yüzyıl Spor Kompleksi de törenle ilçe sakinlerinin hizmetine açıldı. 


Törende bir konuşma yapan İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, 1992'de ilçe statüsü kazanan Bağcıları ayakkabıyla gezmenin mümkün olmadığını bu yüzden yollarda çizmelerle dolaştıklarını hatırlattı. Bağcılar ayrılıp ilçe olduğunda, Bakırköy Belediyesi'niıı üvey evlat muamelesi yapar gibi hurda araçları Bağcılara gönderdiğini ifade eden Erdem, "ilçe, Bağcılar Belediye Başkanı Sayın Lokman Çağırıcı döneminde belediyeciliğin en güzel örneklerini gösterdi. 

Bağcılarşimdi ulaşım, sağlık, spor ve eğitimde ilerlemiş önemli merkezlerimizden birisi oldu." diye konuştu. 


Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır da 1992'de Bağcılar'daki yüzlerce yolun asfaltsız olduğunu belirtti. Belediyenin elinde mekanize araç ile kalifiye personelinolmadığını da vurgulayan Çakır, 23 yıl sonra ilçenin yüzlerce sokağının ve onlarca caddesinin tamamının asfalta kavuştuğunu söyledi. 

Çakır,"Su, elektrik problemi olmayan bir ilçeyiz. Eskiden ilk sıradaki problem suydu. Yollar çamurdu. O günlerden bu günlere gelindi. Şimdi kimse artık 'kanalizasyonumuz yetersiz, suyumuz akmıyor' demiyor. Bunlar tarih oldu. Bugün artık spor kompleksi, mahalle konağı, bilgi evleri isteniyor. Bu ülkemizin gelişmişlik derecesini gösteriyor." şeklinde konuştu. 


Bağcılar'a kalıcı eserler kazandırdıklarını ifade eden Bağcılar Belediye BaşkanıLokman Çağırıcı da ilk günkü gibi aşkla,'gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için hizmet etmek' düşüncesiyle çalıştıklarını vurguladı. Önceliği eğitim yatırımlarına verdiklerini kaydeden Çağırıcı, 1993'lü yıllarda sınıfların 80 kişilik olduğunu hatırlatarak: "Şimdi yeni okullar ve derslikler inşa ediyoruz. Sınıf kapasitesinin 3Ü'ar kişi olmasını istiyoruz. 

Eskiden 16 okul vardı, şimdi ise 100'e yakın okulda eğitim hizmeti veriliyor. İkisi Yüzyıl Mahallemizde olmak üzere ilçemize 15 okul daha inşa edeceğiz." dedi. Gençlik Merkezi'nde gençlerin çeşitli kurslar gördüklerini de kaydeden Çağırıcı, 3 tane daha gençlik merkezi inşa edeceklerini söyledi. 


Yüzyıl Mahallesi 42 Evlerin etrafında 32 bin metrekarelik alanı tamamen park haline getirdiklerini de vurgulayan Çağırıcı. Zengibar Sitesi yanındaki camii projesinin ve yerinin de hazır olduğunu söyledi. Çağırıcı, Kentsel Dönüşüm kapsamında camileri yenilediklerini, 15 caminin inşaatının devam ettiğini ifade etti. 


Haber Ekspres


Geri Dön