25 / 04 / 2024

Bağcılar'daki vinçli ev için mahkemeye gidiliyor!

Bağcılar'daki vinçli ev için mahkemeye gidiliyor!

Bağcılar Yüzyıl Mahallesi 'nde komşu inşaattaki hafriyat çalışmasında çökme tehlikesi nedeniyle boşaltılan binalar için taraflar Bağcılar Belediye Başkanı 'nın da katıldığı   toplantıda bir araya geldi



 Bağcılar Yüzyıl Mahallesi 'nde komşu inşaattaki hafriyat çalışmasında çökme tehlikesi nedeniyle boşaltılan binalar için taraflar Bağcılar Belediye Başkanı 'nın da katıldığı   toplantıda bir araya geldi. Müteahhitin yüzde elli oranında sunduğu teklifi kabul etmeyen bina sakinleri haklarını yasal yollarla arama kararı aldı.

Bağcılar Yüzyıl Mahallesi 'de gerginlik sürüyor. 7 Mart 'a başlayan inşaatın hafriyat çalışmaları Kemal Paşa Caddesi 'ndeki üç binada çökme tehlikesi üzerine vatandaşların sokakta kalması üzerine büyük gerginlik yaşanmıştı. Yıkılma   riskine karşı mühürlenen ve vinçle destek verilen evlerine bir haftadır giremeyen bina sakinleri dün beldiyede diğer tarafların da katılımıyla bir araya geldi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman çağırıcı, Başkan Yardımcısı Ali Aydın, bina sakinleri, inşaat firması yetkilisi, Yüzyıl Mahallesi Muhtarı 'nın katıldığı toplantıdan ise uzlaşma çıkmadı. Oturdukları evlerinin dışında kiralık daireleri de bulunan ev sahipleri, müteahhidin teklife sıcak bakmadı. Dört saat süren topantıdan taraflar uzlaşamadan ayrıldı.

VİNç GİDERSE BİNA çÖKECEK

Bina sahibi dört kişi toplantı sonrasında haklarını hukuk yoluyla aramak üzere konuyu yargıya taşıyacak. Konuyla ilgili önceki gün Star İstanbul 'a açıklamalarda   bulunan çilekli İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nihat çilekli, inşaata devam etmesinin engellenmesi durumunda suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı.

çökme tehlikesine karşı vinçle desteklenen binaya rağmen haftasonu hafriyat çıkarmaya devam eden inşaat firması, bina sakinleri tarafından durdurulmuştu.    

VATANDAşž EVİNE DÖNDÜ AMA...

çökme tehlikesi yaşayan 3 binada 23 aile yaşıyor. Aileler, 7 Mart 'tan bu yana yıkılma tehlikesiye yaşayan binalar için çözüm arıyor. çoğunlukla komşu ve akrabalarından kalan bina sakinleri, dün itibariyla evlerinde döndü. Yetkililer tarafından mühürlenen binalara giren vatandaşlar ise “Sokaktayız, yapacağımız birşey yok ” diye konuştu. Vatandaşlar, binanın ayakat durnasını   sağlayan vinç desteğinin kaldırılmasıyla binalarını yıkılacağını kaydetti.
Star

 


Geri Dön