19 / 04 / 2024

Bağcılar'ın altyapı sorunu çözüldü!

Bağcılar'ın altyapı sorunu çözüldü!

Bağcıların sorunları tüm ilçe sakinlerinin katılımıyla gerçekleşen Halk Meclislerinde çözülüyor. Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen Kirazlı Mahallesi Halk Meclisi ilçeyi yönetenlerle hizmet alanları bir araya getirdi.




Bağcıların sorunları tüm kurum, kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ve ilçe sakinlerinin katılımıyla gerçekleşen Halk Meclislerinde çözülüyor. Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen Kirazlı Mahallesi Halk Meclisi ilçeyi yönetenlerle hizmet alanları bir araya getirdi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Umut Düğün Salonu’nda yaptığı konuşmada hizmete sundukları projelerle artık Bağcılar’ın kente değer katan bir ilçe haline geldiğini ifade etti. Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda 2500 kursiyerin ve yakınlarının meslek öğrenip rehabilite edildiğini kaydeden Çağırıcı, Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde de kadınların sıcak aile ortamında kurs gördüklerini iş sahibi olduklarını anlattı.


“BİLGİ EVİ VE OKUL İNŞA EDECEĞİZ”

Kirazlı Mahallesi’nde Mahalle Konağı’nın hizmet verdiğini belirten Çağırıcı, Psikolojik Danışma Merkezi ve Aile Sağlığı Merkezi’nin hizmet verdiğini hatırlattı. Nostalji Bahçelerinden birisi olan Kiraz Bahçesi’nin, Şelaleli , Yunus Emre, Namık Kemal, Mevlana parkları ile birlikte mahallenin toplam 8 parkla ev sahipliğin yaptığını da kaydeden Çağırıcı, şöyle konuştu:

“Mahallemizde 2 ilkokul, 3 ortaokul olmak üzere 5 tane okul hizmet veriyor. Yakında, Beste Sokak’ta bir ilkokul daha inşa edeceğiz. Okullarımızın arsa teminleri belediyemizce temin edilmekle birlikte, Vakıflar İlkokulu’na spor tesisi, Mustafa Kemal Ortaokulu’na konferans salonu yapıldı. Yine, Mustafa Kemal Ortaokulu bahçesine prefabrik Anaokulu yapıldı.4 okulumuzun da dış cephe mantolama ve yenilemesi yapıldı.”


“KİRAZLI MAHALLESİNE BİLGİ EVİ İNŞA EDECEĞİZ” 

 “Sağlıklı insan, sağlıklı toplum” anlayışı ile yola çıktıklarını hatırlatan Çağırıcı, 22 mahalleye 44 adet Aile Sağlığı Merkezi ve 8 adet Yardım İstasyonu inşa ettiklerini kaydetti. Kirazlı Mahallesi’nde yine 3 tane Aile Sağlığı Merkezi’nin hizmet verdiğini anlatan Çağırıcı, “Ahmet Kabaklı Caddesi’nde Prestij Düzenlemesi yaptık. Altyapı düzenleme çalışmaları çerçevesinde; çevre düzenlemeleri kapsamında trafoların görüntü ıslahları yapıldı. Bordür ve tretuvar döşemenin yanı sıra asfaltlama çalışmaları da yapıldı. Camilerimize ek olarak, Kentsel Dönüşüm çerçevesinde Uhut Camii’ni inşa ediyoruz. Bağcılar SGK ve Bağcılar Askerlik Şubesi de hizmet veriyor.” İlçede 16 Bilgi Evi’nde 40 bin öğrencinin eğitim gördüğünü de kaydeden Çağırıcı, Kirazlı Mahallesi’ne de Bilgi Evi inşa edecekleri sözünü verdi.


“İLÇEMİZ 5 METRO VE 1 TRAMVAY HATTIYLA KONUŞULUYOR”

Bağcılar’ın artık 5 metro ve 1 tramvay hattıyla da anıldığının altını çizen Çağırıcı, şöyle konuştu: “Bağcılar-Kabataş tramvay hattından sonra Başakşehir-Bağcılar-Yenikapı Metro hattına kavuşan ilçemiz, Yenikapı’daki aktarma istasyonu sayesinde bir ayağı Sarıyer’e bir ayağı da  Marmaray  ile Kartal’a kadar metro ile ulaşım imkanına kavuştu. Mahmutbey-Mecidiyeköy-Beşiktaş metro hattı inşaatı da hızla devam ediyor. Bakırköy İDO - Bağcılar Kirazlı Metro Hattı da 2017 yılında hizmete alınacak.”

AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk ise Halk Meclislerinin katılımcı belediyeciliğin en güzel örneğini yansıttığını vurguladı. Öztürk, “İlçeyi yönetenler, hizmet alanlar olan ilçe sakinlerine hesap veriyor. Böylece sorunlar çözülüyor, yeni projeler hazırlanarak hizmete sunuluyor.” dedi.


MAHALLE SAKİNLERİ SIKINTILARINI ANLATTI

Halk Meclisi Toplantısı’na katılan Kirazlı Mahallesi Muhtarı Selçuk Gedik, Bağcılar İSKİ Şube Müdürü Mesut Kaya, İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, Sefaköy BEDAŞ Sorumlusu Cemal Çenar, Bayrampaşa BEDAŞ Sorumlusu Mehmet Akif Tama’nın yanı sıra başkan yardımcıları ve mahalle sakinleri katıldı. Yetkililer, ilçe sakinlerinin sorularını cevaplayarak sorunlarını en kısa sürede çözeceklerini ifade ettiler. 


Bağcılar Belediyesi


Geri Dön