29 / 03 / 2024

Bağdat 'a gitti, Romanya ve Bulgaristan sırada!

Bağdat 'a gitti, Romanya ve Bulgaristan sırada!

KDM Danışmanlık Genel Müdürü Murat İzci, “Kırgızistan 'da, Bosna Hersek 'te, Azerbaycan ve Irak 'ta kiralama ve danışmanlık hizmetleri veriyoruz. Bağdat Aklendi Caddesi 'nde inşaatı yeni başlayan bir projeye de hizmet vereceğiz ” dedi....



ALIşžVERİşž merkezlerine (AVM) kiralama ve yönetim hizmetleri veren Türk danışmanlık şirketlerine, yurtdışından ilgi yağıyor. Bu alanda faaliyet gösteren Türk şirketleri Rusya 'dan Kuzey Irak 'a, Kırgızistan 'dan Bosna Hersek 'e kadar birçok ülkede kiralama ve danışmanlık hizmetlerinde aranır oldu. Yabancı danışmanlık şirketleri ve yatırımcıların, yurtdışındaki projeler için Türk danışmanlık şirketlerine teklifte bulunuyor diyen KDM Danışmanlık Genel Müdürü Murat İzci, “Türkiye 'de bu iş layıkıyla yapılıyor. Türkiye bu sektöre geç girdi ama çabuk ilerledi ” dedi.   Yabancı yatırımcıların kendilerine gelerek projesinin kiralama işlerini Türk şirketlerine vermek istediğini kaydeden İzci, şunları söyledi: “Bulgaristan, Gürcistan ve Romanya 'dan yoğun teklifler alıyoruz. Suriye 'de olaylar başlamadan önce ciddi teklifler alıyorduk. şžu anda o projeler durdu. Ünümüz Türk sınırlarını aştı. adece AVM yatırımcıları değil yabancı danışmanlık şirketleri de ortaklık kurmak ya da satın almak için teklifler getiriyor. Türk danışmanlık ve yönetim firmalarına olan bu ilgi, Türk markalarının da lehine işliyor. çünkü projelerde Türk perakende markalarına da yer veriyoruz. ”

Bağdat 'a da girdi

KDM olarak yurtdışında üç projenin danışmanlık işlerini yürüttüklerini belirten İzci “Bişek 'teki (Kırgızistan) Ruby Center 'a hizmet verdik. Sarajavo City Center (Bosna Hersek), Bakü Grandmart AVM (Azerbaycan), Erbil Royall Mall (Irak) kiralama ve konsept danışmanlığı hizmetimiz sürüyor. Yakında Bağdat 'ta da bir proje olacak. Bağdat Aklendi Caddesi 'nde inşaatı başlayan ve 18 ayda tamamlanacak yeni bir AVM 'ye hizmet vereceğiz ” diye konuştu.

400 AVM 'ye doğru

Murat İzci 'nin verdiği bilgiye göre, Mayıs 2011 itibariyle Türkiye 'de 50 ilde AVM bulunuyor. Türkiye genelinde 254 AVM var, kiralanabilir alan 6 milyon 48 bin metrekare.
31 Aralık 2011 itibariyle Türkiye 'de 55 ilde AVM bulunacak. Türkiye genelinde 307 AVM, kiralanabilir alan 7 milyon 648 bin 420 metrekare ve bin kişiye kiralanabilir alan 103 metrekare olacak.

İstanbul 'da planlanan yeni AVM 'ler

Ege Yapı, Bağcılar 'da Milliyet Gazetesi 'nin tam karşısına konut, otel ve AVM 'den oluşan bir projeye başladı.
Bayrampaşa 'da ORA outlet yıl içinde açılacak. Seyrantepe Stadyumu altına 95 bin metrekare AVM planlanıyor.
Viaport Outlet 'in yatırımcısı Bayraktarlar İnşaat, Tem üzerinde Alibeyköy civarında 70 bin metrekarenin üzerinde bir AVM planlıyor.
Küçükçekmece Cennet Mahallesi 'nde eski açık otomobil pazarına Aydınlı Grup AVM yapacak.

Bazı alışveriş merkezleri dönüşüyor

Bahçelievler 'deki Town Center. Daha önce konseptini yenileyerek çocuk merkezi olan AVM, bölgede sayısı artan AVM 'lerle rekabette zorlanınca şu anda sadece üç katı AVM oldu. Geri kalan kısımları iş merkezine dönüştü.
Beylikdüzü 'nde açılan Taksit Center ise yeni bir konsept değişikliği için yönetim firmalarının kapısını çalıyor.
Fly Inn Aydın Üniversitesi 'nin teknoparkı oldu.
Konya Truva AVM Mevlana Üniversitesi 'ne geçici kampus olmuştu.

Hürriyet


Geri Dön