24 / 04 / 2024

Bağdat Refah Sitesi'nin temeli atıldı!

Bağdat Refah Sitesi'nin temeli atıldı!

Işın Grup'un inşa edeceği 740 konutluk Bağdat Refah Sitesi'nin temeli, Bağdat Valisi Salah Abdulrezzak tarafından atıldı



Irak'ın başkenti Bağdat'ta, Valiliğin bugüne kadar açtığı en büyük toplu konut ihalesini kazanan Türk şirketi Işın grup, inşaatlara başladı.

Işın Grup'un inşa edeceği 740 konutluk Bağdat Refah Sitesi'nin temeli, Bağdat Valisi Salah Abdulrezzak tarafından atıldı.

Temel atma töreninde konuşan Vali Abdulrezzak, bu projenin Bağdat İl Meclisi, Bağdat Yatırımlar Heyeti ve Işın Grup'un ortak çalışmalarının bir meyvesi olduğunu belirterek, Bağdat'ta çok sayıda boş arazi olduğunu ve bu boş arazilerde toplu konut yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Törende AA muhabirine proje hakkında bilgi veren Işın Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ölmez, Basra, Nasıriye, Bağdat gibi Irak'ın birçok şehrinde iş yapmaya devam ettiklerini belirterek, üstlendikleri projelerden birinin de Bağdat'ta yapacakları Bağdat Refah Sitesi olduğunu kaydetti. Sitenin yapımı için açılan ihaleye çok sayıda şirketin katıldığını anlatan Ölmez, şu bilgileri verdi:

"Bağdat İl Meclisi, ihalede sunulan projelerde, Iraklı ailenin rahatını ön planda tutan ve çok geniş dairelerin dizaynına dikkat etti. Sunulan bütün projeler arasında bizim sunduğumuz proje en uygunu bulundu. 59 bin metrekarelik alana inşa edeceğimiz sitede 740 daire, 25 katlı bir iş merkezi, çocuk yuvası, 7 bin metrekarelik alışveriş merkezi bulunuyor. 100 milyon dolar tutarındaki projeyi 2,5 yıl içinde teslim edeceğiz."

Bu arada, Bağdat İl Meclisi Başkanı Kamil El Zeydi, kentte toplu konut yapımına uygun çok sayıda boş arazinin bulunduğunu, bu arazilerin yerel yönetimin mülkü olduğunu ve toplu konut yapmak için ellerinde büyük bütçelerinin bulunduğunu söyledi.
AA


Geri Dön