18 / 04 / 2024

Bağımsız bölümün yerinde gösterilmesi!

Bağımsız bölümün yerinde gösterilmesi!

Bağımsız bölümün yerinde gösterilmesi, parselin veya bağımsız bölümün bulunduğu yerin, herhangi bir ölçü işlemi yapmadan paftası ile vaziyet ve bağımsız bölüm planındaki şekil ve ölçü değerlerinden faydalanarak mahallinde ilgilisine gösterilmesi oluyor...




Bağımsız bölümün yerinde gösterilmesi!


Bağımsız bölümün yerinde gösterilmesi, parselin veya bağımsız bölümün bulunduğu yerin, herhangi bir ölçü işlemi yapmadan paftası ile vaziyet ve bağımsız bölüm planındaki şekil ve ölçü değerlerinden faydalanarak mahallinde ilgilisine gösterilmesi şeklinde ifade ediliyor. Bağımsız bölümün yerinde gösterilmesi, ilgilisi tarafından yeri tespit edilemeyen parselin veya bağımsız bölümün yerinin ilgilisine zeminde gösterilmesi ve bilinen noktalara göre bunun krokisinin oluşturulması işlemidir.


Bağımsız bölümün yerinde gösterilmesi taleplerinde; görevli kadastro memuru veya lisanslı büro teknik personeli tarafından bağımsız bölümün bulunduğu parseli gösterir pafta örneği ile bağımsız bölüm planı ve vaziyet planı örneği kadastro müdürlüğü arşivinden alınıyor. Daha önce yapılan cins değişikliği işlemlerinde bağımsız bölüm planı ve vaziyet planı istenmediğinden bu yerlere ilişkin yer gösterme taleplerinde tapu sicil müdürlüğündeki kat mülkiyetine geçişlerde istenen genel inşaat projesi, vaziyet planı, bağımsız bölüm numaralarını ve varsa eklentilerini de belirtir kroki ve listeden yararlanılıyor. Bu belgelerin ilgili kısımları tapu sicil müdürlüğünden temin edilebiliyor. Bağımsız bölüm herhangi bir ölçü yapılmadan mahallinde ilgilisine gösteriliyor. Kat mülkiyetine geçirilmemiş bağımsız bölümlerin yer gösterme talepleri karşılanmıyor. 



Bağımsız bölümde cins değişikliği!
Bağımsız bölüm eklentisi nedir?
Emlak Konut Temmuz 2013 satışı tamamlanmış bağımsız bölümlerin raporu!
Apartman sakini hakları!
Yönetici seçimi için kaç bağımsız bölüm gerekiyor?



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön