29 / 03 / 2024

Bağlantı yolları 3'üncü Köprüyü engellemeyecek!

Bağlantı yolları 3'üncü Köprüyü engellemeyecek!

3'üncü Boğaz Köprüsü'ne bağlanan yollarla ilgili nizam planı değişikliğinin iptaline ilişkin, Karayolları Genel Müdürlüğü'nden (KGM) açıklama geldi. Bağlantı yollarının projenin genelini ilgilendiren veya takvimini etkileyecek durum olmadığı belirtildi.



TÜRKİYE'NİN en büyük projelerinden biri olan İstanbul'a yapılacak 3'üncü Boğaz Köprüsü'ne bağlanan yollarla ilgili nizam planı değişikliğinin iptaline ilişkin, Karayolları Genel Müdürlüğü'nden (KGM) açıklama geldi. Açıklamada "Kuzey Marmara Otoyolu'nun Beykoz ve Sarıyer Boğaziçi Geri Görünüm ve Etkilenme Bölgesi Geçişlerine İlişkin 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım Planı değişikliğinin iptali, projenin genelini ilgilendiren veya takvimini etkileyebilecek bir durum değildir" denildi. 


KARAR KISITLI ALANI BAĞLAR 

KGM'den yapılan açıklamada, son günlerde dev yatırımın imar projeleri hakkında farklı içeriklerde haberlere yer verildiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: "Söz konusu haberler, kamuoyunda yanlış değerlendirmelere neden olabilir. Mahkeme kararında belirtilen gerekli düzenleyici ve tamamlayıcı tüm işlemler derhal başlatılmıştır ve yasal süresi içerisinde tamamlanması planlanmaktadır. Kararın kapsamı, 3'üncü Boğaz Köprüsü'nün Beykoz ve Sarıyer ilçelerindeki ayaklarının arkalarında yer alan Boğaziçi Geri Görünüm ve Etkilenme Bölgesi'ndeki son derecede kısıtlı bir alanla sınırlıdır. Burada projenin genelini ilgilendiren veya takvimini etkileyebilecek bir durum kesinlikle söz konusu değildir." 


Sabah


Geri Dön