25 / 04 / 2024

Bağlar Mevkii'ne devlet hastanesi inşa edilecek!

Bağlar Mevkii'ne devlet hastanesi inşa edilecek!

Başkan: "Devlet hastanesi projesinin yeri alındı. İl Özel İdaresi çalışmalara başladı. Bağlar mevkiine inşa edilecek"



BAŞKANIMIZI genel olarak başarılı buluyoruz. Ama çöp kamyonları gece 00.00 - 01.00 arası çöp toplamaya devam ediyor. Bir de Zübeyde Hanım Parkı'nda son günlerde gasp olayları yaşanmakta.   
 (Barış ÜNEL)
BAŞKAN: Bahçelievler, İstanbul'da 7 gün 24 saat çöp toplanan örnek ilçedir. Güvenlikle ilgili şikayetler Emniyet'in işidir.

YAYLA semtiyle ilgilenildiği gibi neden Soğanlı ile ilgilenilmiyor? Sokaklarda çöp dolu. Bir de Ormantepe Işıklar'daki belediye arazisinde her türlü insan tipini görmek mümkün. Hafta sonları içmeye gelen tipler. Buraya ev alıp, Üsküdar'dan geldim ama çok pişman oldum.  (H.K.)
BAŞKAN: Soğanlı dahil 11 mahallemizden 7 gün 24 saat çöp alıyoruz. Bahsettiğiniz yerde, Bahçelievler Belediyesi'nin tapulu yeri yok. Ama asayiş için Emniyet'e ileteceğim. Teşekkürler.

GECE geç saatlerde çok gürültülü bir şekilde çöp topluyorlar, açıkta kalan ufak tefek çöpleri ise almıyorlar. (Orhan EREKDAĞ)
BAŞKAN: İstemeden olan bazı eksiklikleri, uyarılarınızla gidereceğiz.

YENİBOSNA İtfaiye Yolu üzerinde bir benzin istasyonu açılmakta. Meskene bu kadar yakın bir yerde benzin istasyonuna nasıl ruhsat verdiniz? (İsmail ŞAHİN-Hamit ÖZBEY)
BAŞKAN: İlçe belediyeleri, benzin istasyonlarına yasal anlamda ruhsat veremez, Büyükşehir Yasası mevcuttur.

SOKAKLARI aydınlatmanız için yeni projeler geliştirmenizi istiyorum. Bir diğer konu ise Adnan Kahveci Bulvarı'nda bulunan Mehmet Ülker Camii'nin önünde yaşanan trafik kazaları. Yaya geçidi olmayan bölgenin bir çözüme kavuşturulması konusunda başkanımdan hassasiyet bekliyorum. (Murat SINANMAMIŞ)
BAŞKAN: Adnan Kahveci Bulvarı-Talatpaşa'da alt ve üst geçit yaptık. Ayrıca Haznedar alt ve üst geçidi mevcuttur.

NEDEN Adnan Kahveci Bulvarı'ndaki ağaçları kesip yerine palmiye dikip, bulvarı çöl görünümüne soktunuz? Yayla'daki Şehit J. Enver Yorulmaz Parkı Bahçelievler'deki en güzel parklardan biriydi. Neden o park yıkıldı? Altı otopark yapıldı fakat üst tarafı çirkin. (Tolga TOPRAK)
BAŞKAN: Parkın alt dokusu otopark olarak kullanıldı ve yenilendi. Son halini lütfen görünüz. İlçedeki yeşil alan dokusuna, yüzde 50'yi aşkın yeni parklar ilave edildi, parkların alt tabanlarına otopark sistemleri uyguladık.

Gençler için ne tür çalışmalarınız var?
BAŞKAN: 16 kapalı spor salonu bitirilip okullara armağan edildi. Lisanslı sporcu sayısını 800'den 24 binlere ulaştırdık. Dev spor komplekslerini hizmete soktuk.

Her türlü  öneriye açığız

KOCASİNAN Merkez Mahallesi, Taç Sokak, Üçler Halı Saha'nın yanından geçen çamurlu yol yıllardır sorun oldu. Toz toprak evimize doluyor. (Rasim ÜNYILMAZ)
BAŞKAN: Taç Sokak'taki sıkıntıya Fen İşleri Müdürüm bakacak. Hassasiyetiniz için teşekkür ederim.

AKP'Lİ belediyelerde bir gelenek haline gelen yayalaştırılmış alışveriş yolu Bahçelievler de ne zaman hayata geçecek? Kuleli-Merkez Camii arasında kalan Yıldırım Beyazıt Caddesi uygun olacaktır. Teşekkürler.
 (Mustafa BAŞ)
BAŞKAN: Önerinize teşekkür ederim. Bölgenin genelinde çalışmalarımız var. Yeni önerilere de açığız. Ana arterler hariç.

ÜNİVERSİTE mezunu işsiz gençler için ne tür çalışmalarınız var? İlçeye yapılması planlanan yatırımlar neler?(Engin YEŞİLIRMAK)
BAŞKAN: Devletin uygulamaları dışında olamayız. Devlet hastanesi Bağlar'a yapılacak

SOĞANLI, Ormandere'de oturuyorum. Ulaşım sorunumuz var. İncirli-Ömür'e giden bir minibüs hattı var, 45 dakika-1 saatte gidiyor. Bütün minibüs hatları Soğanlı meydandan kalkıyor.
BAŞKAN: Ulaşım sorunlarının çözüm merkezi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ulaşım Koordinasyon Merkezi'dir. İlgililere ileteceğiz.

YENİBOSNA Merkez Mahallesi'nde 'devlet hastanesi' projesi vardı. Ne zaman ve hangi bölgeye yapılacak?  (Saime PAZARBAŞI)
BAŞKAN: Devlet hastanesi projesinin yeri alındı. İl Özel İdaresi çalışmalara başladı. Bağlar mevkiine inşa edilecek.

HER yıl sünnet şöleni düzenleniyor. Sünnet edilecek çocuk sayısı bu yıl neden düştü? Kaynağı ne? CarrefourSA'nın olduğu yerde herhangi bir yaya geçidi, üst geçit yok? Siyavuşpaşa Muhtarlığı ve sağlık ocağı önünde neden park yasağı uygulanıyor?  (Oğuz ASIL)
BAŞKAN: Sünnet gelenektir. Muhtarlarımızdan gelen istek ve dileklerle gerçekleşiyor. Alışveriş merkezinin altından Adnan Kahveci Bulvarı'na çıkış yapıldı. Park yasakları, kamu binalarına vatandaşın girişinin daha rahat yapılması için gerçekleşiyor.

Kaldırım işgalleriyle mücadele ediyoruz

BARBAROS ve Fetih Caddesi'ndeki spotçular halkın baş belası. 2 gecede bir kavga gürültü. Çözüm bekliyoruz. (Ahmet ÇOBAN)
BAŞKAN: Esnaf arasındaki dayanışmaya özen gösterilmeli. Saygı ve sevginin, üretime yansıması gerek. Esnaf ziyaretlerim sürüyor. İlginize teşekkürler.

FETİH Parkı kokudan geçilmiyor. Tinercisi, balicisi orada.  (Haydar YALÇIN)
BAŞKAN: Fetih Parkı düzenlendi. Asayişi ilgilendiren konuları Emniyet'e ileteceğim.

 11 yıldır Çamlık Caddesi'nde ikamet etmekteyim. Dükkanlar caddeyi parsellemiş durumda. İşten gelince arabayı park etmek istiyorsunuz yol boyunca kuka konmuş kimse park ettirmiyor. Tehdit bile ediyorlar.
BAŞKAN: Bu tür işgallerle çok yoğun şekilde mücadele ediyoruz.
Akşam


Geri Dön