10 / 05 / 2024

Bağlarbaşı Polis Karakolu'nun temeli atıldı!

Bağlarbaşı Polis Karakolu'nun temeli atıldı!

Bağlarbaşı Mahallesi Hürriyet Caddesi 1. Balkan sokak üzerinde inşa edilecek olan Bağlarbaşı Polis Karakolu'nun temel atma törenine, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Osmangazi İlçe Kaymakamı Necdet Türker katıldı...



Bağlarbaşı Mahallesi Hürriyet Caddesi 1. Balkan sokak üzerinde inşa edilecek olan Bağlarbaşı Polis Karakolu'nun temel atma törenine, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Osmangazi İlçe Kaymakamı Necdet Türker, Osmangazi İlçe Emniyet Müdürü Fatih Bal, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Cihat Çini ve çok sayıda davetli katıldı. 


İkinci kez talip olduğu Osmangazi Belediye Başkan adaylığının kesinleşmesinin ardından, ilk mesai gününde Bağlarbaşı Polis Karakolunun temelini atarak, ikinci 5 yılın startını veren Başkan Mustafa Dündar, Osmangazi'de, göreve geldikleri 2009 yılında taahhüt ettiklerinin çok çok üzerinde hizmet ürettiklerini söyledi. 


Klasik belediyecilik hizmetlerinin dışında ilçede, eğitim, spor, sağlık ve tarihi mirasın yaşatılması gibi farklı alanlarda çok ciddi yatırımlar gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Mustafa Dündar, Osmangazi'de Vatandaştan gelen talepler doğrultusunda hizmet ürettiklerini belirtti. Başkan Dündar, "Bu güne kadar 14 mahalle meydanı, 12 muhtarlık ve hizmet binası inşa ettik. Tarihi mirasın ayağa kaldırılması ve gelecek nesillere aktarılması için yürüttüğümüz çalışmalarla çeşitli ödüller aldık. 

Çarpık ve plansız yapılaşmanın yoğun olduğu bölgelerde başlattığımız kentsel dönüşüm çalışmalarımızla, Bursa'yı yenileyeceğiz. 


Planlı ve modern bir Osmangazi için, 5 yıllık sürede yaptığımız çalışmaları, bizler temel atma dönemi olarak kabul ediyoruz. 

Bundan sonra, attığımız bu temeller üzerinde, yeni ve modern bir Bursa'yı önümüzdeki dönemde hep birlikte inşa edeceğiz" diye konuştu. 


Bu güne kadar Bursa'ya yakışan projeler ürettiklerini ifade eden Dündar, "Bu dönem, hizmette kalite dönemi oldu. Hayata geçirdiğimiz birçok projemizle çeşitli ödüller aldık. Bu gün temelini attığımız bu karakol binası da örnek bir yapı olacak. Toplam 1. 254 metrekare inşaat alanına sahip olan, içerisinde teknik birimler, emniyet birimleri, yemekhane ve otoparkı bulanan karakol binamızın, 8 ayda tamamlanması planlanıyor. Karakol için belediye bütçesinden yaklaşık 1 milyon lira kaynak kullanacağız" dedi.Temel atma töreninde konuşan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, günümüzde güvenlik ihtiyacının beslenmenin önüne geçtiğini söyledi. Vali Karaloğlu, "Güvenlik ihtiyacı, artık yaşadığımız kentlerin öncelikli meselesi olmuştur. Eğer mahallenizde güven ve huzur yoksa, hizmetlerin kaliteli olmasının da bir anlamı kalmaz. Belediyelerimiz, klasik belediyecilik hizmetlerinin dışında, eğitim, sağlık ve güvenlik gibi konularda ciddi katkı sağlamakta. Bu gün burada temelini attığımız Bağlarbaşı Polis Karakolunun yapımına sağladığı katkılardan dolayı, Osmangazi Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi. 


Yurthaber 


Geri Dön