26 / 04 / 2024

Bağyurdu OSB'de ikinci etap için hazırlıklar başladı!

Bağyurdu OSB'de ikinci etap için hazırlıklar başladı!

İzmir'in en yeni OSB'lerinden olan Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi'nde (BAYOSB), 47 parselin bulunduğu 1'inci Etap'ta altyapı yatırımları tamamlandı ve 2'nci Etap projesi için ihale hazırlıklarına başlandı.



Bağyurdu beldesi, Halilbeyli mevkiinde kurulu BAYOSB'un karma bir OSB olduğuna dikkat çeken Yönetim Kurulu Başkam Aydın Telseren, "Tüzel kişiliğimize 2008'de kavuştuk. Sanayicinin kendi öz kaynaklarım birleştirerek meydana getirdiği BAYOSB, şu an kendi kendini yöneten, yatırımlara yön veren, altyapı projelerini kendi olanaklarıyla oluşturan, gün geçtikçe güçlenen, Türkiye'nin ve İzmir'in parlayan yıldızı olmaya aday bir bölge" diye konuştu. 


BAYOSB'nin başta, otomotiv sanayi ve makine imalatçıları olmak üzere 100 sanayicinin katılımıyla kurulduğunu belirten Aydın Telseren, "Bölgemiz, bin 468 dönüm üzerinde yapılaşan 900 bin metrekare net sanayi inşaat alanına sahip. 


BAYOSB, İzmir'in Manisa'ya sınır bölgesinde, Manisa-Turgutlu ve İzmir-Ankara devlet karayolu sınırında, yapılacak olan İstanbul-  İzmir  otoyolu ve hızlı tren yoluna bir, Lojistik Köy'e 15, havalimanına 30, limana 40 kilometre mesafede" dedi. 


Birinci etap altyapı çalışmalarının tamamlandığı bölgede yolların hasır demirli beton yol şeklinde yapıldığım ifade eden Telseren, "Elektrik altyapısı tamamen yeraltı XLP-NYY kablo olarak AG ve OG şebekesi şeklinde döşendi. 2 bin metreküplük su deposu ile derin kuyudan su temini sağlanıyor, Türk Telekom ile ortaklaşa fîberoptik kablolar döşendi. 

Doğalgaz hatları çelik ve PE borulardan, içme suyu ve yangın suyu hatları HDPE borulardan imal edildi, kanalizasyon ve yağmur suyu hatları koruge borulardan döşendi" diye konuştu. 


Yıl sonuna kadar 10 fabrika faaliyete geçiyor BAYOSB'de tüm sanayi parsellerinin aynı alt yapıya aynı koşullarda sahip olacak şekilde planlandığını belirten Aydın Telseren, "Bölgenin en iyi OSB'si olmaya adayız. Yıl sonuna kadar bölgede 10 fabrika üretime geçmiş olacak. İkinci etap proje ve ihale hazırlıklarına başladık. Ayrıca 30 bin metrekarede kurulması planlanan arıtma tesisi alanının da fizibilite çalışmaları aralıksız sürüyor" ifedelerini kullandı. Bölge içinde 20 bin metrekarelik TEIAŞ'a ait ana dağıtım merkez istasyonu tahsis edildiğini dile getiren Telseren, şunları kaydetti: "Bu alana 154/34,5 kV, 100 MVA elektrik indirici merkez yapılacak. İhalesi tamamlanan ana dağıtım merkez istasyonunun yapım işi 2014 yılı Ekim ayında bitirilecek ve 100 MVA'lık güç sağlayarak küçük trafo merkezleri aracılığıyla dağıtılacak. İzmir Kalkınma Ajansı ile birlikte Merkezi Eğitim Projesi'ni hayata geçirdiklerini aktaran AydınTelseren, "Bu kapsamda 48 kursiyer eğitime başladı.İşsiz gençler dört ay süren bir eğitim alıp sanayi işletmelerinde çalışmaya hazır hale gelecekler" dedi. 


Dünya Sektör Araştırması 


Geri Dön