26 / 04 / 2024

Bahadır İnşaat'tan Kağıthane'ye ilk ofis rezidans projesi!

Bahadır İnşaat'tan Kağıthane'ye ilk ofis rezidans projesi!

Bir zamanlar adı sel baskınlarıyla anılan Kağıthane artık yatırımcı akınına uğruyor. 200 milyon liralık yatırımla inşa edilecek ofis, konut ve ticari birimlerden oluşan Kağıthane'nin ilk karma projesi yılbaşında satışa çıkacak



İnşaat sektöründeki 75 yıllık tecrübesiyle Türkiye'de ve uluslararası arenada bir çok prestijli projede yüklenici olarak imzası bulunan Bahadır İnşaat, bir yandan da gayrimenkul geliştirme alanına yoğunlaşma kararı aldı. Sinpaş ve Sağlam GYO'nun Akasya projesi, Yeşil İnşaat'ın İnnovia projesi ve çarmıklı Holding'in Ulus'taki Savoy projesinin de içinde yer aldığı 13 bine yakın konut üreten Bahadır İnşaat, bundan böyle kendi projelerini geliştirecek. şžirket, ilk olarak Kağıthane'de belediye binasının karşısında yer alan eski Rabak Bakır Fabrikası'nın yerine 200 milyon liralık yatırımla konut, ofis ve ticari birimlerden oluşan bir proje gerçekleştirecek SABAH'ın sorularını yanıtlayan Bahadır İnşaat'ın 3'üncü kuşak yöneticilerinden Yönetim Kurulu Başkanı Cem Bahadır, 75'inci yaşını kutlamaya hazırlanan Bahadır İnşaat'ın ulusal ve uluslararası alanda yüklenici olarak 13 bine yakın konut ürettiğine değinerek, bundan böyle taahhüt işlerinin yanı sıra kendi projelerini de hayata geçireceklerini a n l a t t ı . Bahadır, şirket olarak merkezi lokasyonlarda, ihtiyaca uygun projeler üretmeyi esas aldıklarını dile getirerek, Kağıthane projesinin ardından da İstanbul Anadolu Yakası ve Ankara'da merkezi konumda yeni projeler gerçekleştireceklerini açıkladı.

ARSAYI TMSF'DEN ALDI
Bahadır, Kağıthane projesini inşa edecekleri arsanın TMSF (Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu) tarafından el konulan Keçeli ailesine ait Rabak Bakır Fabrikası'nın bulunduğu arsa olduğunu ifade ederek, proje arsasını TMSF'den hasılat paylaşımı karşılığı aldıklarını kaydetti. Kağıthane projesinin 80 bin metrekare kiralanabilir ve satılabilir alana sahip ofis, konut ve ticaret alanlarından oluşan karma bir proje olduğunu belirten Bahadır, Kağıthane Cendere Vadisi bölgesinde bu büyüklükte başka bir projenin olmadığını söyledi.

Yurtdışı taahhüde hız verecek
Bahadır İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cem Bahadır, yurtdışı müteahhitlik faaliyetlerini yeniden canlandıracaklarını ifade ederek, özellikle Libya ve Katar'da taahhüt işleri için çeşitli projeler üzerine görüşmelerini sürdürdüklerini açıkladı. Bahadır, yurtdışında faaliyet gösterdiğimiz Rusya pazarından 2000 yılında çıkma kararı aldık. şžimdi baktığımızda hata yaptığımızı söyleyebiliyorum. O dönemde kalıp direnen firmalar kazançlı çıktı. şžimdi yeniden yurtdışında taahhüt çalışmalarımızı canlandırmayı planlıyoruz. İlk hedef pazarlarımız Libya ve Katar. Bu ülkelerde çeşitli projeler için görüşmelerimiz devam ediyor' diye konuştu.

Ana tema su ve eğlence olacak
KAĞITHANE projesinin lansmanını yılbaşında yapmayı planladıklarını açıklayan Bahadır, projenin konut bölümünde küçük loft dairelerin yer alacağını söyledi. Henüz konut, ofis ve ticari birimlerin sayısal dağılımı konusunda net bir karar vermediklerini ifade eden Bahadır, proje de su ve eğlence konseptinin ana tema olarak ön plana çıkacağını, mimari yapıda ve çevre düzenlemelerinde de Osmanlı kültüründen gelen un surlara yer vereceklerini anlattı.

OSMANLI ARşžİVLERİ'NE KOMşžU OLACAK
CENDERE Vadisi'nin Maslak'a alternatif olarak planlandığını ve ciddi bir potansiyele sahip olduğu bilgisini veren Bahadır, bölgede çok sayıda projenin hayata geçirileceğini, projelerinin  TOKİ  tarafından yapılan Milli Saraylar Osmanlı Arşivleri Sitesi'nin hemen yanında bulunduğunu belirtti.
Sabah Emlak/Bülent Yoldaş


Geri Dön