25 / 04 / 2024

Bahçe katındaki daireye kapı açılabilir mi?

Bahçe katındaki daireye kapı açılabilir mi?

Apartmanda bahçe katında oturan daire sahiplerinin, bahçelerine kapı açmak istemesi halinde ne yapmaları gerekiyor? Bahçe katındaki daireye kapı açılabilir mi? Kapı açmak için ne yapılmalı?



Bahçe katındaki daireye kapı açılabilir mi?

Apartmanda bahçe katında oturan daire sahiplerinin, bahçelerine kapı açmak istemesi halinde izlemesi gereken bir prosedür bulunuyor.


Bahçe katındaki daireye kapı açılabilmesi için, kat maliklerinin beşte dördünün muvafakatının alınması gerekiyor. Ayrıca, belediyeden de izin alınması gerekiyor.


II - ANAGAYRİMENKULÜN BAKIMI, 

KORUNMASI VE ZARARDAN SORUMLULUK:


MADDE 19 - Kat malikleri, anagayrimenkulün bakımına ve mimari durumu ile güzelliğini ve sağlamlığını titizlikle korumaya mecburdurlar.


(Değişik 2. fıkra: 2814 - 13.4.1983) Kat maliklerinden biri, bütün kat maliklerinin rızası olmadıkça, anagayrimenkulün ortak yerlerinde inşaat, onarım ve tesisler, değişik renkte dış badana veya boya yaptıramaz. 


Kendi bağımsız bölümünde ise ana yapıya zarar verecek nitelikte onarım, tesis ve değişiklik yapamaz. Tavan, taban veya duvar ile birbirine bağlantılı bulunan bağımsız bölümlerin bağlantılı yerlerinde, bu bölüm maliklerinin ortak rızası ile anayapıya zarar vermeyecek onarım, tesis ve değişiklik yapılabilir.


Kat maliklerinden biri, bütün kat maliklerinin beşte dördünün yazılı rızası olmadıkça anagayrimenkulün ortak yerlerinde inşaat, onarım ve tesisler, değişik renkte dış badana veya boya yaptıramaz. 



Apartman yönetimi yönetmeliği!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön