25 / 04 / 2024

Bahçe Market'in çiçekleri Anadolu'dan!

Bahçe Market'in çiçekleri Anadolu'dan!

Üç ay önce Alibeyköy'de açılan Bahçe Market, İstanbulluların akınına uğruyor. Ağaç Aşž Genel Müdürü Eyüp Karahan, vatandaşların şehirde gördüğü güzellikleri bahçesine taşımak istediğini belirtiyor...



1001 çeşit bitki ve çiçeğin satıldığı Bahçe Market'te, ithal ürünlerin yanı sıra Adana, Mersin,  İzmir  ve Yalova'daki üreticilerden gelen yerli bitkiler de yer alıyor.İstanbul'da açılan Türkiye'nin en büyük Bahçe Marketi'nde artık yerli ürünler satılıyor. Yaklaşık üç ay önce açılan Bahçe Market'te ilk günlerde ithal çiçeklerin satıldığını belirten yetkililer, ilginin artması üzerine yerli üreticinin devreye girdiğini söylüyor. İlk günden beri ziyaretçi akınına uğrayan market, günde binlerce kişiyi ağırlıyor. Ağaç Aşž Genel Müdürü Eyüp Karahan, 'İstanbul genelinde de uygulama yaptığımız için çiçeklere talep artıyor. Peyzaj uygulamalarımızda Meilland Güllerimiz açınca Meilland Gül satışlarımız artıyor. Laleler açtığında da lale satışlarımız tavana çıkıyor. çünkü insanımız şehirde gördüğü güzellikleri bahçesine de taşımak istiyor.' diyor. Markette 1001 çeşit bitki ve çiçeğin mevcut olduğunu aktaran Karahan, hafta sonlarında ortalama olarak bin 500-2 bin kişinin Bahçe Market'e geldiğini belirtiyor. Karahan, 'Küçük bir saksı çiçek alan da var. Binlerce liralık çiçek alan müşterimiz de. Belediyelerin park ve bahçeler müdürlükleri ya da peyzaj mimarları gibi sektör temsilcilerin toptan alımlar da yapıyor.' şeklinde konuşuyor.

Müşteri profilinin geniş olduğu Bahçe Market'e peyzaj mimarlarından bahçıvanlara, ev hanımlarından çeşitli sektör yetkililerine kadar birçok kişinin geldiği kaydediliyor. Bahçe Market açıldığında ithal ürünlerle satışa başlandığına dikkat çeken Karahan, 'İlginin artması üzerine yerli üretici devreye girdi. Adana, Mersin, Tarsus, İzmir, Yalova'daki çiçek üreticilerinin ürünlerini burada satıyoruz. Biz şimdi seneye hangi ürünleri satacağımıza dair planlama yapacağız ve üreticiye bu talepleri sunacağız. Ona göre de üretim yapılacak.' diye konuşuyor. Yeni ürünler için sürekli üretim bölgeleri geziliyor. Kim ne üretiyor, nasıl daha ileri götürülebilir diye projeler üretiliyor. Vatandaşın ilgisinin gün geçtikçe arttığını belirten Karahan, geçmişte bahçesine bir bitki diktikten sonra beş sene, on sene o bahçeye elini sürmeyen, bir mevsimlik çiçeği bile koparıp ekerek çoğaltan insanlar artık bahçesini yurtdışında olduğu gibi, her dönem yeni bir konseptle yenilemeye başladığına dikkat çekiyor.

300 bin metrekarelik dev bahçe

Bahçe Market, 1.180 metrekaresi kapalı, 4 bin metrekaresi ise dekoratif bitkilerin olduğu açık satış alanı ile 300 bin metrekare boylu ağaçlar, bitkisel toprak vb. ürünlerin bulunduğu açık satış alanına sahip. Bahçe Market'in bünyesinde ayrıca günde 500 metreküp bitkisel toprak karışımı üretim kapasiteli 25 bin metrekarelik bir alanda toprak karışım tesisi de mevcut. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ağaç Aşž tarafından açılan Bahçe Market, Türkiye'nin yanı sıra Avrupa'nın da en büyük açık alan bahçe marketi olma özelliğini taşıyor.

Sevgi Korkut / ZAMAN

 


Geri Dön