27 / 04 / 2024

Bahçe tapusu nedir?

Bahçe tapusu nedir?

Genellikle köy yerinde yer alan bağ ve bahçelerin tapularında cins kısmında "bahçe" yazıyor. Peki, bahçe tapusu nedir? Bahçe tapulu ev alınır mı? Bahçe tapulu ev alınırsa ne olur?



Bahçe tapusu nedir?

Bahçe tapusu, sınırları belli olan bir bahçenin kime ait olduğunu gösteren tapu belgesi oluyor. Genellikle köy yerinde yer alan bağ ve bahçelerin tapularında cins kısmında "bahçe" yazıyor.


Bahçe tapusu almadan önce alının bazı araştırmaları yapması gerekiyor. Zira, satın alınacak bahçe ile tapuda gözüken bahçe farklı olabiliyor.


Bu nedenle tapu kaydı örneğinin edinilmesi ve kadastro müdürlüğüne danışılması faydalı oluyor. Tapu kayıtlarında sorun olması halinde, öncelikle bu sorunun mal sahibi tarafından düzeltilmesi talep edilmeli, daha sonra satış gerçekleşmelidir.


Bahçe tapulu ev..

Bahçe tapulu ev satışlarında, resmi olarak evin değil bahçe hissesinin satışı gerçekleşmiş oluyor. Bahçe tapulu bir evlerin satışı pek tavsiye edilmiyor. Bunun nedeni ise bu evlerin, iskan belgesinin alınmamış olması ve resmen bitmiş olarak gözükmemesi oluyor.


İskan belgesi olmayan yapıların satışlarında kimi bankalar konut kredisi kullandırtmıyor. Ayrıca, elektrik ve su gibi abonelikler şantiye aboneliğinden veriliyor.



Zilliyet tapu alınır mı?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön