24 / 04 / 2024

Bahçeköy Konakları'nda icradan 1.1 milyon TL'ye satılık konut!

Bahçeköy Konakları'nda icradan 1.1 milyon TL'ye satılık konut!

İstanbul 10. İcra Dairesi; Sarıyer Bahçeköy'deki Bahçeköy Konakları'nda yer alan daireyi satışa çıkarıyor. 1 milyon 140 bin TL değerindeki dairenin ihalesi 14 Kasım tarihinde yapılacak.



İstanbul 10. İcra Dairesi; Sarıyer Bahçeköy'de yer alan daireyi satışa çıkarıyor. Bahçeköy Konakları'nda yer alan dairenin toplam bedeli 1 milyon 140 bin TL olarak belirlendi. 


Bahçeköy Konakları'nın ihalesi; 14 Kasım 2014 tarihinde saat 15:00 -15:10 arasında İstanbul 10. İcra Müdürlüğü Kalemi'nde açık artırma ile yapılacak. 


İhale ilanı:


GM.SATIŞ 

10. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ - Evrak No: 2013/5607E


T.C. İSTANBUL 10. İCRA DAİRESİ


2013/5607 ESAS


TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:


1 NO'LU TAŞINMAZIN


Özellikleri : İstanbul, Sarıyer İlçesi, Bahçeköy Köyün de kain 41 ada, 8 parsel 2.924 m2 lik taşınmazın 280/4640 arsa paylı A blok 1. Kat 4 no'lu (bağımsız bölüm) meskenin tamamı. Satışa konu 41 ada 8 parsel üzerindeki apartmanda bulunan 4 numaralı daire; İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Bahçeköy Yenimahalle Hunca cad. Bahçeköy konakları A blok 1. kat 4 numarada bulunmaktadır. Bağımsız bölüm, Çatı Dubleks olup 1. kat ve çatı katından oluşmaktadır.dairede 1. katta 1 salon + 3 oda + mutfak + 2 banyo-wc, çatı katta 3 oda +banyo-wc + teras vardır. Salon ve odalar laminat parke ıslak zeminler seramik kaplıdır. Pencereler PVC İç kapılar ahşap doğramadır. Duvarlar saten boyalıdır. Isıtma doğalgazla sağlanmaktadır. Daire toplam 285 m2 kadardır. Söz konusu daire İstanbul'un merkezi yerlerinden olan Sarıyer - Bahçeköy Yenimahalle Hunca caddesine cepheli, Bahçeköy meydanına yakın mesafededir. Bahçeköy Konakları Sitesi içerisindedir. Güvenlik ve otopark vardır. Orman manzaralıdır. Ana arter - minibüs ve İ.E.T.T. ile olaşımı çok kolay olan bir yerdedir. Her türlü Belediye hizmetinden faydalanmaktadır


İmar Durumu : Sarıyer Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün 03/01/2014 tarihli 46 sayılı yazıları ile Sarıyer İlçesi, Bahçeköy 11 pafta, 41 ada, 8 parsel sayılı yerin Belediye sınırları İçerisinde olduğu belirtilerek Bahçeköy 251 DY- ,II-a pafta, 41 ada, 8 parseli de kapsayan 1/5000 ölçekli Koruma amaçlı Nazım İmar Planı çalışmaları İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığınca sürdürülmekte olup onaylı 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama imar planı bulunmamaktadır


Kıymeti :1.140.000,00 TL


KDV Oranı :%18


Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydındaki gibidir.


1. Satış Günü : 14/11/2014 günü 15:00 -15:10 arası


2. Satış Günü : 12/12/2014 günü 15:00 - 15:10 arası


Satış Yeri : İstanbul 10. İcra Müdürlüğü Kaleminde


Satış şartları:


1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın "şartsız, kesin ve süresiz" teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Yabancı para kurunda günlük değişimler olması ve 805 sayılı Kanun'un 1. maddesine göre "döviz" teminat olarak kabul edilmez. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faizve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6- İİK.127.Md. GÖRE SATIŞ İLANININ TEBLİĞİ: Adresleri tapuda kayıtlı olmayan (Mübrez tapu kaydında belirtilen) alakadarlara takip ilgililerine gönderilen tebligatların tebliğ imkansızlığı halinde işbu satış ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere ilanen tebliğ olunur.


7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2013/5607 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.03/09/2014


Banka Hesap Bilgileri:


T. Vakıflar Bankası T.A.O. İstanbul Adalet Sarayı Şubesi


IBAN No: TR**********************07


(İİK m. 126)_


(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.


* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.


İhale ilanı için tıklayın


Geri Dön