25 / 04 / 2024

Bahçelievler Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Bahçelievler Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Bahçelievler Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi, İsa Ünal Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda ve Gülizar Ünal Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nda 100 bin TL'lik sermaye ile 24 Eylül'de kuruldu.



Bahçelievler Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi, İsa Ünal Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda ve Gülizar Ünal Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nda 100 bin TL'lik sermaye ile 24 Eylül'de kuruldu. 


Bahçelievler Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi iş konusu; Şirketin amaç ve konusu aşağıda sayılı olanlarla sınırlı olmamak üzere şunlardır:  a. Tapu Sicil Müdürlüğünde İstanbul İli, Bahçelievler İlçesinde kain 70 Pafta, 222 Ada 35 Parsel noda kayıtlı yüzölçümünün tamamı 44.316 m2 olan taşınmaz (Taşınmaz) ile ilgili olarak bir yeniden geliştirme projesi (Proje) tasarlamak; b. Mimari ve iç mimari proje hizmeti kapsamındaki her bir faz için ayrı ayrı öngörülen tüm proje çizimleri (Proje Çizimleri) kapsamında konut ve işyeri blokları inşa edilmesi ve yeni çevre düzenlemeleri yapılarak Taşınmazı geliştirmek; c. Projenin gerçekleştirilmesi ve masraflarının karşılanması ile ilgili olarak oluşturulacak proje bütçesini (Proje Bütçesi) kapsamında Projeyi geliştirmek ve yeni projeler ve bütçeler oluşturmak; d. Proje kapsamında, kat irtifakının kurulmasıyla birlikte, Proje'de ve oluşturulacak yönetim planında belirtilen sayıda konut ve ticari alanlar, bağımsız bölümler olarak tescil ettirmek ve bağımsız bölümlerden konut olarak ayrılan bağımsız bölümler, belli bölümler ve ortak alanları hariç olmak üzere diğer alanlar (Devredilecek Taşınmazlar)ın 3. kişilere satılarak kar elde edilmesinin sağlanması; Şirket bu amaçlarını gerçekleştirmek için aşağıdaki konularda faaliyette bulunabilir: a. Amaç ve konusunun gerçekleştirilmesi için  alakalı ve lüzumlu her türlü menkul ve gayrimenkul, nakil vasıtası tesis  ve makineleri bunlara müteallik aynı hakları satın almak, satmak, kiralamak, kiraya vermek, işletmek, ipotekli veya serbest her türlü menkul ve gayrimenkul ile emtiayı almak, satmak, finansal kiralama yoluyla kiralamak; b. Şirket amacı ile ilgili olarak şirketin üçüncü şahısların borçlarının ve alacaklarının temini için ipotek, rehin, kefalet ve diğer teminatları vermek, ipotek, rehin, kefalet ve diğer teminatları almak; c. Her türlü bankalardan ve diğer kredi müesseslerinden kısa, orta, uzun vadeli her türlü kredi almak ve tahvil çıkarmak; d Konusu ile ilgili her türlü sözleşmeleri akdetmek, ihalelere iştirak etmek, ihaleye çıkarmak, taahhüt işlerine girişmek, bizzat yapmak veya ihale etmek; e. Şirket faaliyet konularına giren ticari yatırımlarda bulunmak, şirket amacını gerçekleştirebilmesi için her türlü malı ve ticari idari tasarruflarda bulunmak; f. Şirket konusu ile ilgili olan veya faaliyetleri için faydalı bulunan ihtira haklarını ve beratlarını, lisans ve imtiyazları, patentleri, telif haklarını, alameti farikaları, teknik yardım ve ruhsatları, know-how, ticaret ünvanlarını, markaları, işletme haklarını, işletme imtiyazlarını ve bunlar gibi çeşitli fikri ve gayri maddi hakları almak, kendi namına tescilini talep etmek, satmak, kiraya vermek, kiralamak, kullanmak.


Geri Dön