25 / 04 / 2024

Bahçelievler Kaymakamlığı kadın boyacı yetiştiriyor!

Bahçelievler Kaymakamlığı kadın boyacı yetiştiriyor!

Bahçelievler Kaymakamlığı tarafından desteklenen yeni proje kapsamında 10 kadın boya ustası İstanbul'da istihdam edilecek. Yakın zamanda Türkiye geneline yayılacak projede ustaların kıyafetleri ünlü modacılar tarafından tasarlandı



Bahçelievler Kaymakamlığı tarafından desteklenen yeni proje kapsamında 10 kadın boya ustası İstanbul'da istihdam edilecek. Yakın zamanda Türkiye geneline yayılacak projede ustaların kıyafetleri ünlü modacılar tarafından tasarlandı. Kadın ustalar ücretsiz çağrı hattından veya www.kralicekelebekler. com web sitesine gelen online taleplere göre ev ve iş yerlerine hizmet verecek. Sıradan boyacılığın ötesinde sanatsal, yetenek gerektiren boya yöntemlerini de öğrenen kadın ustalar klasik boya alışkanlıklarını da değiştirecek.

Kadın ustaların uluslararası geçerli mesleki yeterlilik belgeleriyle dilerse yurt dışında da iş bulabileceklerini söyleyen Dr. Pelin Akman şunları anlattı: "İnşaat sektörüne ait belli alanları, ülke genelinde kadınlar için de tercih edilen ve saygın birer meslek haline getirmek istiyoruz. Projede 30-45 yaş arası daha önce profesyonel bir iş tecrübesi olmayan ve eğitim durumu yeterli olmayan işsiz hanımlara meslek kazandırmayı hedeflemekteyiz."

ZEYNEL YAMAN/Sabah


Geri Dön