24 / 04 / 2024

Bahçelievler'de 7 katlı apartman 1.6 milyon TL'ye! İcradan!

Bahçelievler'de 7 katlı apartman 1.6 milyon TL'ye! İcradan!

T.C. Bakırköy 7. İcra Müdürlüğü, İstanbul ili Bahçelievler ilçesinde yer alan 7 katlı apartmanı 1 milyon 600 bin TL'den satışa çıkardı. İlk satış, 29 Kasım 2011 Salı günü 14:00-14:20 saatleri arasında yapılacak



Verilen ilan şöyle;

T.C. BAKIRKÖY YEDİNCİ İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN GAYRİMENKULUN AÇIK ARTTIRMA İLANI

DOSYA NO: 2008/1622 TALİMAT

Satılarak paraya çekilmesine karar verilen ipotekli gayrimenkulun;

TAPU KAYDI: 1-lstanbul ili, Bahçelievler ilçesi, Kocasinan Mahallesi, Köyaltı mevkiinde kain, Tapu Sicilinin 244 DT4A pafta, 1231 ada, 12 parsel 376 m2.'lik Tarla vasıflı taşınmazın tamamı. İMAR DURUMU: Bahçelievler Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün 22.12.2010 gün ve 2010/18581 sayılı cevap yazılarına göre; 21.06.2009 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli imar uygulama planında; H=09.50 m. irtifada (3) kat ikiz nizam yapılanma şartlarında konut alanında kalmaktadır. Parselin dosyasında yapılan tetkikte, parsel üze¬rinde bulunan bina ruhsatsız olarak yapıldığından 3194 sayılı imar Kanununun 42 ve 43 maddeleri gereği Belediye Encümeninde yıkım ve para cezası kararları alındığı, denilmiştir.

HALİHAZIR DURUMU: Satışa konu yukarıda tapu numarası yazılı taşınmazın ma¬hallinde yapılan tetkikatmda; Bahçelievler, Kocasinan Merkez Mahallesi Araş Sokak no. 10 mevkiinde bodrum kat (depo) + zemin kat (dükkân) + 3 normal kat + dubleks kat ol¬mak üzere 7 katlı bir apartmandır. Apartmanın dış cephesi cam mozaik, dış kapısı demir¬dir. Giriş sahanlığı, kat sahanlıkları ve merdiven baasamakları mermer kaplı, merdiven korkuluğu ve küpeşteleri ahşaptır. Apartman projesinde çift kapılı ve çift giriş olarak inşa edilmiş ancak her katda iki daire arasındaki duvar kaldırılarak tek daire haline getirilmiş¬tir.

BODRUM KAT: Dış kapısı ve pencereleri demir olup, içinde büyük bir su deposu mev-cutur ve 200,00 m2.civanndadır.

ZEMİN KAT: Asma katlı dükkân olup, yer döşemeleri mozaiktir, iç kısmında mevcut bulunan odanın yere döşemesi karoseramik duvarı tavana kadar fayans kaplıdır. Mevcut as¬ma kata mermer kaplı merdiven basamakları ile çıkılmaktadır. Asma katın yer döşemesi ahşap, dökme duvarlar ve tavanları lambri kaplıdır. Asma kat yaklaşık 100,00 m2 civa¬rındadır. Dükkânda WC mevcut olup, yer döşemesi karoseramik duvarları tavana kadar karofayans kaplıdır.

l.nci KAT: iki daireli olan katta daireler arasındaki duvar kaldırılmıştır, dairelerin du¬varları örülmüş sıvalan yapılmış kaba inşaat halindedir dairelerin alanı yaklaşık 120,00'şer m2. civarındadır. Daireler 3 yatak odası + salon + antre + koridor + 2. balkondan ibaret olup başka imalat mevcut değildir.

, 2 ve 3.ncü KATLAR: Dairenin dış kapası ahşap olup 4 yatak odası + Salon + Mutfak + Banyo + WC + Antre + Koridor + 2 adet balkondan ibaret 140. m2 civarında alana sahip-I tir. Salon ve yatak odalarının yer döşemeleri halı, duvarları saten boya, tavan kartonpiyer¬dir. Mutfak, banyo, WC, Antre, Koridor ve Balkonların yer döşemeleri mermer, Mutfak, Banyo ve WC'nin duvarlan tavana kadar karofayans kaplıdır. Antre ve Mutfak duvarları asma tavan ve spot ışıklıdır, dairenin iç kapılan ahşap ve dış pencereleri PVC ve ısı cam-lıdır. Merkezi sistem kaloriferli olmasına rağmen şu anda kalorifer faal durumda değildir.

4.ncü DUBLEKS KAT: Dairenin dış kapısı ahşap mobilya olup, dış pencereleri PVC ve ısı camlıdır. Alt kısım; 4 yatak odası + Solon + Mutafak + Banyo + WC + Antre + Kori¬dor ve 2 balkondan ibaret 240,00 M2 civarında alana sahiptir. Salon ve yatak odalannm yer döşemeleri halı olup duvarlar saten boya tavanlar kartonpiyerdir. Mutfak, Banyo, WC, An¬tre, Koridor ve Balkonların yer döşemeleri mermer kaplı olup, Mutfak, Banyo ve WC'nin duvarlan tavana kadar fayans kaplıdır. Antre ve mutfağın tavanlan asma tavan ve spot ışıklandırmadır.

Dubleks: Bu kata salondan, yan korkuluklan ve basamaktan ahşap merdivenle çıkıl-makta olup, 3 yatak odası + Mutfak + Banyo + Koridor + terastan ibarettir. Teras hariç 160,00 M2 alana sahiptir. Dairenin yatak odalannın yer döşemeleri halı duvarları saten boya, tavanı kartonpiyerdir, Koridor, Mutfak, Banyo ve Terasın yer döşemeleri mermer, Mutfak ve Banyonun duvarları tavana kadar karo fayans kaplıdır. İç kapılar ahşap ve dış pencereler PVC ve ısıcamdır. Dubleks katta şu anda faal olmayan merkezi kalorifer siste¬mi mevcuttur.

TAŞINMAZIN KIYMETİ: Bakırköy 2. İcra Hukuk Mahkemesi'nin 22.07.2011 gün ve 2011/612 Es.2011/900 Ka.sayılı karanyla taşınmazın toplam değerinin 1.600.000,00 TL. olduğuna karar verilmiştir.

IİK. 127. MAD.GÖRE SATIŞ İLANININ TEBLİĞİ: Adresi Tapuda kayıtlı olmayan (mübrez tapu kaydında belirtilen) alakadarlara gönderilen tebligatlann tebliğ imkânsızlığı halinde işbu satış ilanı tebliğ yerine geçmek üzere ilanen tebliğ olunur.

IİK. 151,142 MAD.GÖRE SIRAYA İTİRAZ: Alacağa mahsuben ihalenin yapılması ha¬linde veya satış bedelinin IİK. 138 mad. cümlesinde ipotek alacaklısına ödenmesi duru¬munda, alakadarların satışı takip ederek IİK. 142 mad. göre itirazlan olanın bu hakkını 7 gün içinde kullandıklarına dair dosyamıza derkenar ibraz etmeleri 1İK.83, 100, 142, 151 MK.789, 777 mad. göre aynca ilan olunur.

SATIŞ ŞARTLARI: Gayrimenkul l.nci satışı 29.11.2011 günü saat: 14.00 - 14.20'ye kadar BAKIRKÖY 7. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDE açık arttırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin %60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedel ile alıcı çıkmaz ise en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak kaydı ile birinci sıradaki yazılı gayrimenkul, 09.12.2011 günü aynı yerde ve aynı saat de açık arttırmaya çıkanlacaktır. Bu arttırmada, arttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40'mı bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacaklann toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflanm geçmesi lazımdır. Böyle bir bedelle alıcı çıkmaz ise satış talebi düşecektir.

2-Arttırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin %20'si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Katma Değer Vergisi, İhale Damga Vergisi, Tapu alım harcı ve masrafları alıcıya ait olup Tellaliye Resmi, Tapu Satım Harcı ve Birikmiş Vergi borcu satış bedelinden ödenecektir.

3-lpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklannı hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialannı dayanağı belgeler ile 15 gün içinde dairemize bildinrfeleri lazımdır. Aksi takdirde haklan tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4-Ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve aynca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ve masraflar ayrıca hükme hacet kalmaksızın müdürlüğümüzce tahsil olunacak bu fark varsa teminat bedelinden öncelikle alınacaktır.

5- Şartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyene bir örneği verilecektir.

6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacaklan,başkaca bilgi almak isteyenlerin 2008/1622

Tal. sayılı dosya numarası ile müdürlüğümüze başvurmalan ilan olunur. 10.10.2011

(l.l.K 126) t*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir. (Basın: 64370)

İlanı incelemek için tıklayın!


Geri Dön