18 / 04 / 2024

Bahçelievler'de 7 riskli bina boşaltıldı!

Bahçelievler'de 7 riskli bina boşaltıldı!

Bahçelievler'de bir okulun inşaatında toprak kayması ile çöken istinat duvarı nedeniyle çevredeki binalar tahliye edildi. Belediye ekiplerinin çevrede aldığı güvenlik önlemleri ile inşaat alanında incelemeler sürüyor.



Bahçelievler'de bir okulun inşaatında toprak kayması ile çöken istinat duvarı nedeniyle çevredeki binalar tahliye edildi.


Edinilen bilgiye göre, Cumhuriyet Mahallesi Şenlik Sokak'ta depreme dayanıklı olmadığı için yıkılarak yeniden yapımına başlanan Şirintepe Ortaokulu inşaatında dün toprak kayması başladı. Kayan toprağın ağırlığına dayanamayan istinat duvarı gece saatlerinde çöktü.


Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ve belediye ekipleri, inşaat alanında incelemelerde bulundu. Yapılan inceleme sonucu toprak kaymasının devam edebileceği olasılığına karşılık Şenlik Sokak ile Sakıp Sabancı Caddesi'nin bir kısmı trafiğe kapatıldı.


Toprak kaymasından dolayı yıkılma tehlikesi bulunan 30 metrelik kule vinç nedeniyle de Şenlik Sokak'taki 7 apartman tahliye edildi.


Bu binalarda kalan vatandaşlar belediye tarafından spor salonuna yerleştirildi. Belediye ekiplerinin çevrede aldığı güvenlik önlemleri ile inşaat alanında incelemeler sürüyor.


Sabah


Haber Büyükçekmece Gazetesi'nde şöyle yer aldı;

İstanbul'da göçük paniği, 7 bina boşaltıldı!

Bahçelievler'de bir okulun inşaatında toprak kayması ile çöken istinat duvarı nedeniyle çevredeki binalar tahliye edildi. 

Edinilen bilgiye göre, Cumhuriyet Mahallesi Şenlik Sokak'ta depreme dayanıklı olmadığı için yıkılarak yeniden yapımına başlanan Şirintepe Ortaokulu inşaatında dün toprak kayması başladı. 

Kayan toprağın ağırlığına dayanamayan istinat duvarı gece saatlerinde çöktü. 

Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ve belediye ekipleri, inşaat alanında incelemelerde bulundu. 

Yapılan inceleme sonucu toprak kaymasının devam edebileceği olasılığına karşılık Şenlik Sokak ile Sakıp Sabancı Caddesi'nin bir kısmı trafiğe kapatıldı. 

Toprak kaymasından dolayı yıkılma tehlikesi bulunan 30 metrelik kule vinç nedeniyle de Şenlik Sokak'taki 7 apartman tahliye edildi. 

Bu binalarda kalan vatandaşlar belediye tarafından spor salonuna yerleştirildi. Belediye ekiplerinin çevrede aldığı güvenlik önlemleri ile inşaat alanında incelemeler sürüyor. 


Büyükçekmece Gazetesi



Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İSTANBUL Bahçelievier'de depreme karşı yeniden yapımına başlanan Şirintepe Ortaokulu inşaatının arkasında bulunan parkın duvarlarında yağmur ve kar yağması sonucunda toprak kayması meydana geldi. Toprak kaymasının devam etmesi nedeniyle parkın duvarında gece tekrar çökme oldu. İnşaatın duvarlarında büyük yarıklar meydana geldi. İtfaiye ve zabıta ekipleri inşaat çevresinde güvenlik önlemi aldı. Sakıp Sabancı Caddesi araç trafiğine kapatıldı. Belediye ekiplerinin ilk yaptığı inceleme sonucunda inşaat alanında kullanılan kule vincinin devrilme tehlikesi nedeniyle Senlik Sokak üzerindeki 7 bina boşaltıldı. Evlerinden çıkartılan vatandaşlar belediyeye ait otobüslerle Hasan Doğan Spor Kompleksi'ne götürüldü. Bina sakinleri geceyi spor kompleksinde geçirdi. 


Star


Haber Milat Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İSTANBUL Bahçelievler'de bir okulun inşaatında toprak kayması ile çöken istinat duvarı nedeniyle çevredeki binalar tahliye edildi. Depreme dayanıklı olmadığı için yıkılarak yeniden yapımına başlanan Sirintepe Ortaokulu inşaatında toprak kayması başladı. Toprağın ağırlığına dayanamayan istinat duvarı gece saatlerinde çöktü. 


Milat




Haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Bahçelievler'de, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılarak yapımına yeniden başlanan bir okulun inşaatında toprak kayması meydana geldi. İnşaatın istinat duvannın çökmesiyle, kule vincin devrilme ihtimaline karşı 7 bina boşaltıldı. Cumhuriyet Mahallesi Şenlik Sokak'taki İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi kapsamında yıkılarak yapımına yeniden başlanan Şirintepe Ortaokulu inşaatında heyelan meydana geldi. 


İnşaatın istinat duvan gece saatlerinde kısmen çöktü. Duvarda büyük yarıklar oluştu. Sakıp Sabana Caddesi araç trafiğine kapatıldı. Olay yerine gelen Bahçelievler Belediyesi yetkilileri, inşaatta kullanılan kule vincin devrilme ihtimaline karşı 7 binanın boşaltılmasına karar verdi. 


DAHA ÖNCE DE YOL CÖKMÜS; AMA UYARAN OLMAMIŞ 

Vatandaşlar otobüslerle Hasan Doğan Spor Kompleksine götürüldü. Bina sakinleri geceyi spor kompleksinde geçirdi. Gün ışıyınca evlerine dönen vatandaşlar, mağdur olduklannı öne sürdü. Gidecek başka evleri bulunmadığını belirten Rahime Bulut, şunları kaydetti: "Daha önce de yol yarılmıştı, park çökmüştü. Ama kimse bizi uyarmadı. Ta ki gece gümbürtüyle sokağa dökülene kadar. Evimize döndük ama endişe içindeyiz. Kış, soğuk, ne olacak, ne bitecek? Battaniyelere sanldık evde bekliyoruz." Mehmet Alan ise "Millet, sokakta perişan. Çocukları akrabaların evine gönderdik. Elektrik ve suyumuz kesik." dedi. Levent Kırca Parkı da zabıta ekiplerince vatandaşların kullanımına kapatıldı. Konu ile ilgili yetkililerden herhangi bir açıklama yapılmadı.



Zaman


Geri Dön