19 / 04 / 2024

Bahçelievler'de toplu açılış töreni yapıldı!

Bahçelievler'de toplu açılış töreni yapıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Bizim yüreğimiz yanık, bin yıllık tarihi olan bu milletin bu topraklarda medeniyetler kurmuş evlatları olarak, İstanbul ve Türkiye'yi hak ettiği yere getirmeye çalışıyoruz" dedi...



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şirinevler Fetih Caddesi'nde gerçekleştirilen programda yaptığı konuşmada, iki dönem İstanbul gibi müjdelenmiş bir şehire belediye başkanı olma onurunu yaşadığını söyledi. 


İstanbul ve Türkiye'yi yarınlara hazırlamanın en büyük dertleri olduğunu dile getiren Topbaş, şunları kaydetti:


"Mevlana'nın dediği gibi 'bir neslin geleceğini bir önceki nesil hazırlar' Bizler sizlerin verdiğiniz destekle, gece, gündüz demeden, İstanbul ve Türkiye'yi hak ettiği yere getirmek için durmadan çalışmaktayız. Mesai arkadaşlarımla, siyasi partimin desteğiyle ve siz değerli İstanbulluların verdiği güçle, sadece İstanbul'a, Türkiye'ye değil, dünyaya faydalı olmaya çalışmaktayız. İnşallah yarın dünden çok daha farklı olacak, İstanbul'da bunu beraberce paylaşıyoruz." 


Topbaş, kaynakları doğru kullanmak adına hizmetlerini sürdürdüklerini belirterek, İstanbul'u bir emanet bildiklerini ve bu doğrultuda çalıştıklarını anlattı. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 10 yılda yaptığı yatırımların 60 katrilyonu bulduğunu ifade eden Topbaş, 2014 yılı itibarıyla yatırım bütçelerinin ise 8,5 katrilyon olduğunu bildirdi. 


Topbaş, birilerinin farklı duygu ve ideolojik anlayışlarla çalışmalarını görmezden gelebileceğini belirterek, hizmetin büyük bir onur olduğu bilinciyle çalışmaya devam ettiklerini söyledi. 


İstanbul'da ciddi bir değişim ve dönüşüm yaşandığını anlatan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Bir proje adamı olarak insanlarımızın mutluluğunu, bu şehirde yaşama gururunu verme adına sorumluluğumuzu üstlenmiş, gece, gündüz demeden sayın Başbakanımızın başlattığı yerel vizyonla hizmete koyulduk. Sizler bütün siyasi partilerin şu ana kadar söylemleri neydi, sözlerinin arkasında durdular mı, ne yaptılar, hizmetleri nedir? bunu sorgulamadan sakın oy vermeyin. Değerlendirmeyi böyle yapın." 


Topbaş, dünyada kendi öz kaynağıyla bu denli metro ağları yapan başka bir belediye olmadığını aktararak, ayrıca bu kadar kısa sürede metro yapan dünyada hiçbir devletin olmadığını ifade etti. 


Mevlana'nın "Yüreği yanmayanın gözü yaşarmaz" sözünü hatırlatan Topbaş, "Bizim yüreğimiz yanık, bin yıllık tarihi olan bu milletin bu topraklarda medeniyetler kurmuş evlatları olarak, İstanbul ve Türkiye'yi hak ettiği yere getirmeye çalışıyoruz. Ama 'gölge etmeyin başka ihsan istemez' diyoruz" ifadelerini kullandı. 


 


- Büyükçekmece'ye "metro gar istasyonu"


 


Topbaş, Türkiye'de ilk defa Büyükçekmece'nin merkezinde metro gar istasyonu yapacaklarını söyleyerek, "Çünkü metro dipten gelirken orada sıfıra yakın bir seviye olduğu için yüzeye çıkıyor. Bir binanın içine girip metro istasyonu olacak. Türkiye'de ilk defa, şu anda projelerini yaptırıyorum yakında da basınla paylaşacağım" dedi. 


Söz konusu projenin dünyada bazı örneklerinin bulunduğunu dile getiren Topbaş, "Ben görmedim bana söylediler ama ben bir mimar olarak, bir proje adamı olarak bunu söyledim. Buradan bindiğiniz zaman, o tarafa doğru gideceksiniz" diye konuştu. 


Kadir Topbaş, İstanbul'un tesadüflere terkedilemeyecek, maceralara sürüklenemeyecek bir şehir olduğunu vurgulayarak, İstanbul'un sevdası olmayanların eline bırakılamayacağını ve sevdanın nasıl birşey olduğunu da İstanbulluların iyi bildiğini bildirdi. 


Üçüncü dönemde de birçok projelerinin bulunduğunu ifade eden Topbaş, şunları kaydetti: 


"Sarıyer'de '3 ay içinde tapu vereceğiz' dediniz, bir metrekare vermediniz, biz verdik. 'Maltepe'de tapu vereceğiz' dediniz, gidin halka sorun 'belediye başkanına ulaşamıyoruz' diyorlar. Sizin yönetim anlayışınız bu, sizin derdiniz yok ki. Hazreti Mevlana diyor ki 'aynı dili konuşanlar değil aynı duyguyu paylaşanlar anlaşır' Bu milletin duygularıyla, değerleriyle örtüşmüyorsunuz farkında değilsiniz. Zaman tünelinde kaldınız, dünya değişti. Dünya Belediyeler Birliği Başkanı olarak 4.5 milyar insanı yöneten birliğin başındayım. Dünyanın nasıl değiştiğini görün." 


Topbaş, ana muhalefetin muhalefet olarak ciddi bir varlığını istediklerini ifade ederek, "Yanlışlara 'dur' diyebilen ve ikaz edebilen bir muhalefet olduğu zaman, Türkiye gelişir. Herşeye 'yanlış' diyen, hiçbir şeyi benimsemeyen, engel olmaya çalışan, bahsettiğim gibi 100 bin otopark planlarını reddeden bir anlayış, Türkiye'ye ne verir ki? Kendilerine faydası yok, millete ne verebilir ki? Bunların yönetim anlayışını, babalarımız, dedelerimiz bize anlattı. Siz de çocuklarınıza anlatın. Aktörler değişse de senaryoları aynı" şeklinde konuştu. 


AA


Geri Dön