28 / 03 / 2024

Bahçelievler'e 5 yılda 10 yıllık hizmet yaptık

Bahçelievler'e 5 yılda 10 yıllık hizmet yaptık

Bahçelievler sakinleri, sağlık, spor, kültür ve otopark gibi yatırımlara Osman Develioğlu döneminde kavuştu.



Çalışmaları ile ilçe halkının sevgisini kazanan Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, ilçeye kazandırdıkları sağlık, spor, kültür ve otoparklarla Bahçelievler'i İstanbul'un örnek ilçesi haline getirdi. Bahçelievler'in kanayan yarası olan Tavukçu Deresi'ni islah etmenin kendilerine nasip olduğunu ifade eden Develioğlu, 'Bahçelievler, her yağmurdan sonra taşan Tavukçu Deresi ile televizyonların ana haberlerine birinci haber oluyordu. Bir çok kişinin 10 senede bitmez dediği Tavukçu Deresi'ni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yardımı ile 250 milyon dolar üzerinde bir harcama ile 2 yılda tamamladık' dedi.

10 TANE SAĞLIK OCAĞI

40 yıllık Bahçelievler tarihinde sadece 7 sağlık ocağı yapıldığını hatırlatan Develioğlu, kendilerinin 5 yıl içinde 10 tane daha sağlık ocağı yaparak halkın hizmetine sunduklarını söyledi. Bahçelievler'in gençlerin spor aktivitelerinde bulunacakları spor sahaları bakımından İstanbul'un en fakir ilçesi olduğunuu kaydeden Develioğlu, 'Göreve geldiğimizde okulların bahçesine 14 tane kapalı spor salonu inşa ettik. Üç spor salonununun yapım çalışması ise devam ediyor. 40 yıllda yapılmayan hizmetleri 5 yılda fazlasıyla yaptık' diye konuştu.

İLKLERİN BELEDİYESİ

İlk kez park ve bahçelere yerleştirdikleri spor araç gereçleri ile isteyen herkese ücretsiz spor yapma imkan sağlayan Belediye, ödüllü Sevgi Evi projesi ile de bir ilke imza attı. Sevgi Evi, psikolojik rahatsızlığı olan özürlülere tedavi hizmeti sunuyor. Vatandaşlar kısa süreli ilçe dışına çıktıklarında özürlü ve bakıma muhtaç insanlarını bu eve bırakıyor.

Bahçelevler'in en büyük sıkıntılarından birisinin arsa sorunu olduğunu belirten Develioğlu, ilçede proje üretecek arsa bulamadıkları için kamulaştırma yoluna gittiklerini söyledi. Develioğlu, 'Bugüne kadar parayla 100 bin metrekarenin üzerinde arsa satın aldık. Arsaların sahipleri ile anlaşarak aldık. İnsanları aldatmadık' dedi.



Yenişafak


Geri Dön