23 / 04 / 2024

Bahçelievler'e kongre merkezi inşa ediliyor!

Bahçelievler'e kongre merkezi inşa ediliyor!

Bahçelievler’e, İstanbul’un en büyük Kongre Merkezlerinden biri inşa ediliyor. Kocasinan da 15.000 metrekarelik alanda inşasına başlanan Kongre Merkezi 5’i yer altına toplam 10 kattan oluşuyor...




Bahçelievler’e, İstanbul’un en büyük Kongre Merkezlerinden biri inşa ediliyor. Kocasinan da 15.000 metrekarelik alanda inşasına başlanan Kongre Merkezi 5’i yer altına toplam 10 kattan oluşmakta olup toplamda 46.419 metrekare kullanım alanına sahip. 


Bahçelievler Spor Kompleksi Teknik Bilgiler

Bahçelievler Mahallesi Mehtap sokakta toplam 8260 m2’lik alanda inşa edilecek olan spor kompleksi zemin+4 kat ve yaklaşık 9 Bin m2 kullanım alanına sahip olacak.

Zemin katta bekleme salonu, kantin, satış bölümleri, kreş ve ofisler yer alacak.

1. bodrum katta bay 554 m2’lik fitness salonu, soyunma odaları, duşlar ve wc’ler bulunacak.

2. bodrum katta 440 m2’lik bayan fitness salonu, 214 m2’lik pilates salonu, soyunma odaları, duşlar ve wc’ler bulunacak.

3. bodrum katta yarı olimpik yüzme havuzu (13.5X 26 M), çocuk yüzme havuzu (5 X 13.5 M), 2’şer adet sauna, buhar odası, masaj odası, solaryum, soyunma odaları, duşlar ve wc’ler bulunacak.

Binanın 4. bodrum katında ise teknik ve mekanik hacimler, personel odaları, sığınak ve wc’ler yer alacak.

Bahçelievler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi

İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından ihalesi gerçekleştirilen 400 yatak kapasiteli Bahçelievler Fizik-Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin yapımına devam ediliyor.

400 yatak kapasiteli Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hastanesi

68 Bin m2 arazi içerisinde 36 Bin m2 alana inşaa edilecek kompleks hastane 101 Bin m2 kapalı alana sahip olacak. 8 hastane bloğu, 1 teknik bina bloğu ve 1 blok okul bloğundan oluşacak olan hastanenin 2017’de hizmete girmesi planlanıyor.

Yenibosna Spor Kompleksi

Yenibosna Spor Kompleksi 2’si bodrum olmak üzere 1 zemin ve 4 normal kat olmak üzere toplam 7 kattan oluşacak. Salon ve minder sporlarının yapılabileceği şekilde tasarlanan kompleksin bodrum katlarında 145 araçlık otopark, zemin katında 1120 m2’lik çok amaçlı salon, fitness salonu, halter salonu, dinlenme alanları, antrenör odaları ve 78 kişilik sporcu misafirhanesi bulunacak.

 

 

 

 

 
ŞİRİNEVLER’E ZEMİNALTI OTOPARKI VE MİNİBÜS TERMİNALİ

404 araç kapasiteli Zeminaltı Otoparkının, zemin üstünde 65 minibüs kapasiteli bir Minibüs Terminali yeralacak. Bahçelievler/Şirinevler Minibüs Terminalinin bulunduğu alanda hayata 13.000 m2’lik proje alanında zeminaltı otopark ve üzerinde yapılacak Minibüs Terminali dışında kalan alan da, büyük bir kısmı refüj üzerine konumlanmış pasif yeşil alan olarak düzenlenecek.

Proje hayata geçtiğinde: 404 araç kapasiteli Zeminaltı Otopark, 65 minibüs kapasiteli Minibüs Terminali (Zemin üstünde), 3. bodrum katta 230 araçlık Yarı Otomatik Sistemli Parklanma (404 araca dahil olarak), 1. ve 2. bodrum katlarda otopark kullanımına ait wc, elektrikli araç şarj alanları, tesisat merkezleri, su deposu ve depolar yer alacak.

 



Bahçelievler Belediyesi


Geri Dön