26 / 04 / 2024

Bahçeşehir Gölet Gönüllüleri'nden yeni eylem!

Bahçeşehir Gölet Gönüllüleri'nden yeni eylem!

Bahçeşehir Gölet Gönüllüleri gölet ve çevresindeki park alanının imara açılmasına karşı dün yeni bir eylem gerçekleştirdi. Eyleme Kuzey Ormanları Savunması, İstanbul Kent Savunması, Validebağ Gönüllüleri, Mimarlar Odası da destek verdi.




Bahçeşehir Gölet Gönüllüleri gölet ve çevresindeki park alanının imara açılmasına karşı dün yeni bir eylem gerçekleştirdi. Saat 13:00'te Bahçeşehir Göleti'nde bir araya gelen ve yürüyüş yapan yüzlerce Bahçeşehirli akabinde bir basın açıklaması yaparak göletin neden korunması gerektiğini açıkladılar. 


Bahçeşehir Gölet Gönüllüleri ve Bader Bahçeşehirliler Derneği'nin düzenlediği eyleme bölgedeki tüm sivil toplum örgütleri de destek verdi.


Parkın betonlaşmasına karşı İstanbul 6.İdare Mahkemesi’nde bir dava da açan Bahçeşehir Gölet Gönüllüleri; Gölet ve vadi habitatının korunarak doğal ve yeşil bir park olarak düzenlenmesini ve büyütülmesini talep ediyor.


22 Nisan 2015 tarihinde yapılan Bahçeşehir Göleti ihalesini 103 milyon TL teklifle alan Atmaca Grup iştiraki MFA İnşaat kazanmıştı. Bahçeşehir Park projesi Bahçeşehir Gölet'in büyütüleceği alanda 99 bin 858 metrekare yüz ölçümündeki 607 ada 10 parselde hayata geçirilecek. Projede 130 rezidans daire, 130 cadde mağazası olacak.



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com




Geri Dön