28 / 03 / 2024

Bahçeşehir Gölet Platformu bugün Mevlüt Uysal'la görüşecek!

Bahçeşehir Gölet Platformu bugün Mevlüt Uysal'la görüşecek!

Yaptıkları yazılı açıklamada bugün Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ile görüşeceklerini belirten Bahçeşehir Gölet Platformu görüşmenin neticesini üyelerin, dernek ve sivil toplum örgütlerinin görüşüne sunacak.




Toplam 229 bin 798 metrekare yüzölçümüne sahip Bahçeşehir Göleti 35 milyon TL+KDV bedelle ihaleye çıkarıldı. İstanbul Bahçeşehir’deki gölet alanının satışına tepki gösteren bölge halkı Bahçeşehir Gölet Platformu adı altında toplandı ve Bahçeşehir Göleti'nin satışını yargıya taşıdı. Bahçeşehir Gölet satış ihalesi davası İstanbul 8. İdare Mahkemesi'nin 2015/ 855 Esas sayılı dosyası olarak görülecek. 


Sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden yaptıkları yazılı açıklamada bugün Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ile görüşeceklerini belirten Bahçeşehir Gölet Platformu görüşmenin neticesini üyelerin, dernek ve sivil toplum örgütlerinin görüşüne sunacak.


Bahçeşehir Gölet Platformu tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

Saygıdeğer Bahçeşehir Gölet Platformu gönüllüleri,

Bildiğiniz gibi Gölet’imizin satılmaması amacıyla bir araya gelen bizler, geçtiğimiz haftasonu sesimizi duyurmak ve taleplerimizi iletebilmek için bir takım etkinlikler yaptık. Öncelikle bizimle olan ve desteklerini bize sunan tüm halkımıza ve bölge derneklerine, teşekkür ediyoruz. Yola çıkarken, tüm halkımızın, sivil toplum örgütlerinin ve derneklerin bize destek olacağını, göletimize sahip çıkmak uğruna yanımızda olacaklarını zaten biliyorduk.

Geldiğimiz aşamanın anlaşılması için, elde edilen kazanımlarımızı özetlemek isteriz. Cumartesi günü gerçekleştirdiğimiz etkinlikten önce, etkinlik duyurumuz, yerel basında ve ulusal basında yer aldı. Bunun akabinde, cumartesi günü gerçekleştirdiğimiz etkinlikten hemen önce Başakşehir Belediye Meclisi üyemiz ile bir görüşme sağladık ve haklı taleplerimizi iletebilmek için Belediye Başkanımız Sayın Mevlüt UYSAL ile görüşme sözü aldık. Bu sözün akabinde gerçekleştirdiğimiz Cumartesi spor ve Pazar sabah yürüyüşü etkinliklerimiz, Bahçeşehir ve bölge halkının geniş katılım ve desteği ile gerçekleşti. Bunun akabinde bu etkinliklerimiz gerek yazılı medyada, gerek görsel medyada gerekse sosyal medyada geniş yankı buldu.

Tüm bu aşamalar ışığında, Pazar akşamı(dün) daha önce sözünü aldığımız ve Başakşehir Belediye Başkanımız Sayın Mevlüt UYSAL ile gerçekleştireceğimiz görüşmenin tarihi belli oldu. Buna göre Pazartesi günü(bugün) Sayın Belediye Başkanımız ile bir görüşme yapacağız. Bu görüşmede , Bahçeşehir ve bölge halkı olarak haklı taleplerimizi Sayın Belediye Başkanımız ve Meclis üyelerimize ileteceğiz. Bu haklı taleplerimizin Sayın Belediye Başkanımız nezdinde de karşılık bulacağını ümit ediyoruz.

Buna göre, Belediye Başkanımız ile yapacağımız görüşmenin neticesi siz değerli üyelerimiz ve değerli dernek ve sivil toplum örgütlerinin görüşüne sunulacaktır.

Saygılarımızla.



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön