25 / 04 / 2024

Bahçeşehir Gölet Platformu'ndan fener alayı yürüyüşü!

Bahçeşehir Gölet Platformu'ndan fener alayı yürüyüşü!

Yarın 35 milyon TL bedelle satışa çıkacak olan Bahçeşehir Göleti için bir yürüyüş etkinliği düzenleyen Bahçeşehir Gölet Platformu etkinlik detaylarını sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden paylaştı...




Yarın 35 milyon TL bedelle satışa çıkacak olan Bahçeşehir Göleti için bir yürüyüş etkinliği düzenleyen Bahçeşehir Gölet Platformu etkinlik detaylarını sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden paylaştı. Bahçeşehir Gölet Platformu yaptığı açıklamada "Bahçeşehir Gölet Platformu olarak bundan sonraki tavrımızın belirlenmesi ve daha güçlü bir ses getirmesi amacıyla bir araya gelmeye karar verdik. Bahçeşehir Gölet Parkın geleceği için söyleyecek en ufak bir sözü olan herkesi 21.04.2015 saat 19.30’da Bahçeşehir’de bulunan Başakşehir belediye binası önünde toplanmaya davet ediyoruz" dedi



Bahçeşehir Gölet Platformu tarafından yapılan açıklama şu şekilde;


Saygıdeğer Bahçeşehir Gölet Platformu gönüllüleri,

Belediye başkanımız Sayın Mevlüt Uysal ile bugün akşam üstü yaptığımız yüz yüze görüşmede belediyemize gölet park alanının %5 imar izni ile satış ihalesinin kamu yararına olmadığı, yeşil alanların daha verimli kullanıma hizmet etmeyeceği gibi bölgedeki gittikçe artan trafik sorununu da arttıracağı yönündeki görüşlerimizi ilettik. Kendileri Gölet Park'ta dere ıslahı ve yeşil alanların arttırılmasına yönelik kaynak ihtiyacı olduğunu ve bu sebeple satış söz konusu olmadan burada herhangi bir rekreasyon işlemi yapılamayacağını söyledi. Belediye başkanımız ayrıca ihale sonrasında projeyi üstleniriz firmanın imar için kullanacağı %5 lik alanın dışında kalan kısmın kamuya terk edilmesi yönünde bir girişimde bulunacağını da ekledi. Bunun üzerine kendilerine satış ihalesinin iptal edilmesi yönündeki kesin talebimizi bir kere daha ilettik.

Bu bağlamda belediyemizin Göletin satılmama yönündeki fikirlerimizi dikkate almadığını net olarak gördük. Başakşehir belediyesinin, Bahçeşehir gölet parkını bir gelir merkezi olarak gördüğünü ve bu kaynağı ticari alan olarak kullanacağını tekrar birinci ağızdan öğrenmiş olduk.


Bu aşamadan sonra Bahçeşehir Gölet Platformu olarak bundan sonraki tavrımızın belirlenmesi ve daha güçlü bir ses getirmesi amacıyla bir araya gelmeye karar verdik. Bahçeşehir Gölet Parkın geleceği için söyleyecek en ufak bir sözü olan herkesi 21.04.2015 saat 19.30’da Bahçeşehir’de bulunan Başakşehir belediye binası önünde toplanmaya davet ediyoruz. Saat 20.00’de hep birlikte Gölete doğru yaya kaldırımlarından yapacağımız sessiz fener alayı yürüyüşümüze katılmanızı bekliyoruz. Yürüyüş sonrası Gölet Park açık alanda bütün katılımcılara açık demokratik bir forum gerçekleştirilecektir.Tüm Bahçeşehir ve bölge halkıyla birlikte bölgede yer alan tüm STK ve dernekleri bu etkinliğe davet ediyoruz.

Kamuoyuna duyrulur.



Bahçeşehir Gölet Platformu ndan fener alayı yürüyüşü!



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön