18 / 04 / 2024

Bahçeşehir Göleti için verilen kararı Danıştay bozdu!

Bahçeşehir Göleti için verilen kararı Danıştay bozdu!

Bahçeşehir Gölet bölgesindeki 607 ada 2-5-6-8-9 ve 10 parsellerinin hasılat paylaşımı ile satışını yargıya taşınmıştı. Gölet Bölgesi imar planı iptali için Bahçeşehirliler Derneği (BADER) tarafından açılan davada mahkemenin ret kararı Danıştay tarafından bozuldu.




Bahçeşehirliler Derneği (BADER), Başakşehir Belediyesi'nin Resmi Gazetede verdiği ilanla 22 Nisan'da ihalesi gerçekleşen gölet bölgesindeki 607 ada 2-5-6-8-9 ve 10 parsellerinin hasılat paylaşımı ile satışını yargıya taşımıştı. Gölet Bölgesi imar planı iptali için Bahçeşehirliler Derneği (BADER) tarafından açılan davada mahkemenin ret kararı Danıştay tarafından bozuldu.


Bahçeşehir Gölet Gönüllüleri 22 Nisan'da ihalesi gerçekleşen ve Atmaca Grup'a satılan Bahçeşehir Göleti'nin satışının iptali için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvuru yapmış, gölet gönüllülerinden avukat Cenk Söbe tarafından yapılan başvuru olumsuz sonuçlanmıştı.


Bahçeşehir Göleti ve çevresini yapılaşmaya açan arsa satışı ihalesi 9 Nisan’da Resmi Gazete’de yayımlanan ilanla duyuruldu. 22 Nisan’da yapılan ihaleyi 103 milyon TL teklifle Atmaca Grup kazandı. Atmaca Grup iştiraki MFA İnşaat, Bahçeşehir Gölet çevresinde  Bahçeşehir Park projesini hayata geçiriyor.



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com



Geri Dön