18 / 04 / 2024

Bahçeşehir, Ispartakule ve Esenyurt konut sektörünün gözdesi!

Bahçeşehir, Ispartakule ve Esenyurt konut sektörünün gözdesi!

Bahçeşehir, Ispartakule ve Esenyurt konut sektörünün gözde bölgesi olmaya devam ediyor. Birbiri ardına yükselen konut projelerinin satış ofisleri ev sahibi olma hayali kuranların akınına uğruyor



Bahçeşehir, Ispartakule ve Esenyurt bölgeleri, konut sektöründe arzın yoğun olduğu ve rekabetin öne çıktığı bölgelerin başında geliyor. İstanbul merkezinde nitelikli, imarlı en önemlisi de ucuz arsa stoğunun kısıtlı olması, gayrimenkul geliştiricilerini, görece arsa maliyetlerinin daha ucuz olduğu Bahçeşehir, Ispartakule ve esenyurt bölgelerine yöneltiyor. İstanbul Avrupa Yakası'nın gelişen konut bölgelerinden Bahçeşehir, Ispartakule ve Esenyurt'un her biri adeta mini şehir görünümünde.

Bahçeşehir'de 10 bin konut inşaatı devam ediyor

1990'lı yılların başında Türkiye'nin ilk uydu kenti olarak Emlak Bankası tarafından projelendirilen Bahçeşehir, bugün 25 binin üzerinde konut bulunuyor ve nüfusuda 35 binin üzerine çıkmış durumda. 2005 ve 2008 yılları arsında  TOKİ  ve Emlak GYO'nun hasılat paylaşımı projeleriyle adeta şantiye dönen Bahçeşehir'de halen yaklaşık 10 bin konutun inşaatına devam ediliyor. Devam eden bu projelerdeki konutların büyük bir kısmının 2010'un son çeğreği ile 2012'nin ilk çeğreği arasındaki zaman diliminde sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor. Bahçeşehirde halen 10 binin üzerinde konut inşaatına devam ediliyor. Kimi inşaat firmalarının da yeni projeler hazırlığı içinde olduğu biliniyor. Son zamanlarda İstanbul'ın gözde çekim merkezlerinin başında yer alan Bahçeşehir ve çevresi, yeşil alan yoğunluğu, şehir merkezine göre temiz havası, şehir stresinden uzaklığı ile öne çıkıyor. Şehre uzaklığı ve bir zamanlar trafik çilesi Bahçeşehir için dezavantaj olarak öne çıkmış olsa da, Ispartakule'de yapılan TEM bağlantı yolu ve gişelerle birlikte Bahçeşehir'e ulaşım büyük ölçüde rahatlamış görünüyor. Ciddi bir planlama sürecinden geçmiş olan Bahçeşehir, tamamlanmış altyapısıyla da dikkat çekiyor. Konuştuğumuz Bahçeşehir'liler yeni bağlandıkları Başakşehir Belediyesi'nin bu konuda şanslı olduğunu belirterek, belediyeye çok fazla alt yapı işi düşmeyeceğini belirtiyorlar.

Rekabet hız kazanıyor

Bahçeşehir ve çevresine olan ilginin artmasındaki etkenlerden birini de özellikle 3. Köprü çevreyolu güzergahının Ispartakule-Bahçeşehir- Esenyurt bölgesine çok yakın geçeceği söylentileri oluşturuyor. Hemen hemen tüm inşaat ve gayrimenkul geliştirme şirketinin farklı tiplerde ve kullanımlarda gayrimenkul projesinin bulunduğu Bahçeşehir ve çevresinde gelecekte ortaya bir arz fazlasının çıkması kaçınılmaz gibi görünüyor. Son dönemde kentsel dönüşüm projelerindeki artışa paralel olarak geliştirilen kent içi projelerin, Bahçeşehir gibi çevre bölgelerden kent merkezine tersine göçü tetikleyebileceği tespiti de yapılıyor.

En uygun kiralık Ispartakule'de

Kiralamalarda da bir hareketlilik göze çarpıyor. Bahçeşehir'de kira fiyatları 1+1 daire için 650 ile 750 TL, 2+1 daireler için 850 TL, bin 100 TL, 3+1 daire için bin ile 400 TL aralığında seyrediyor. Ispartakule'de ise 1+1 daireler için 500 ile 650 TL, 2+1 daireler 650 ile 700 TL, 3+1 daireler için 750 ile 800 TL, 4+1 daireler için ise 800 ile 950 TL aralığuında kira fiyatları isteniyor. Esenyurt'ta her bütçeye uygun proje var Çok değil 5-10 yıl öncesine kadar kaçak yapılaşmanın en yoğun olduğu bölgerin başında gelen ve adeta mega bir köyü andıran Esenyurt, son yıllarda hayata geçirilen büyük çaplı konut projeleriyle yeni bir yüze kavuştu. E-5 ve E-6 yollarının kesişme noktasında yer alan Esenyurt, havaalanı, Ambarlı Limanı gibi merkezlere yakınlığıyla konut projelerinin yanı sıra alışveriş merkezi, ofis ve otel yatırımcılarının da öncelikli yatırım adreslerinden biri haline geldi. Esenyurt'ta İnnovia, Akkoza, Ak&N Towers, Torium AVM, Otoport AVM, Agena Park, Han Plus, Babil kuleleri ve Maximoon gibi projelerin inşaatları devam ederken, yeni projelerin de hazırlıklııkları sürüyor. Esenyurt'ta projeler çeşitlendikçe, projelerin hedef kitlesi de çeşitleniyor. Bölgede inşa edilen projelerde 45 bin liradan başlayan fiyatlarla hemen hemen her gelir grubuna yönelik daire bulmak mümkün.
Sabah


Geri Dön