19 / 04 / 2024

Bahçeşehir Koleji, 8 ilde 10 okul açacak!

Bahçeşehir Koleji, 8 ilde 10 okul açacak!

Bahçeşehir Koleji, yeni yatırımlarla yayılıyor. Geçen yıl 7 kampus açan kurumun yeni dönemde hedefi, 120 milyon dolarlık yatırımla 8 ilde 10 okulu daha hizmete sunmak...



Bahçeşehir Koleji, yeni yatırımlarla yayılıyor. Geçen yıl 7 kampus açan kurumun yeni dönemde hedefi, 120 milyon dolarlık yatırımla 8 ilde 10 okulu daha hizmete sunmak.


Türkiye'nin önde gelen eğitim kurumlarından Bahçeşehir Koleji, okul ve kampus atağına başladı. 2012-2013 döneminde Edirne, Kayseri, Bursa, İzmir, Mardin, Batman, Tokat'ta olmak üzere 7 kampus açan kurum, 2013-2014'te buna 8 okul daha ekledi. İstanbul'da Halkalı ve Ümraniye, Denizli, Adana, Ankara, Şanlıurfa, İskenderun ve Bartın Bahçeşehir'in ulaştığı yeni noktalar oldu. Kurum yeni eğitim-öğretim dönemine İstanbul'da Çamlıca, Sancaktepe, Beylikdüzü'nün yanı sıra Dalaman ve Keşan'da da 5 yeni kampus açarak girdi. Böylece kampus sayısını 52, okul sayısını ise 112'ye çıkaran Bahçeşehir Koleji'nin hedefi, 2015'te 120 milyon dolarlık yatırımla 8 ilde 10 kampus daha açmak. 


DÜNYA KURUMU OLACAĞIZ 

Bahçeşehir Koleji'ni dünya çapında bir kurum yapmak istediklerini söyleyen Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları ve Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, anaokulundan üniversiteye yaşam boyu eğitim hizmeti verdiklerini belirtti. Yücel, "40 yıldır eğitimle uğraşıyorum. Hedefim bir dünya kurumu yaratmak. K12 okullarımızın dünyada tanınır olmasını hedefliyoruz. MIT'de bursla okuyan mezunumuz var. Önümüzdeki yıllarda eğitim camiası bizi takip edecek. Çünkü okul içerisinde inovasyon laboratuvarından bilim müzesine kadar birçok özel alan oluşturduk" dedi. Bahçeşehir Koleji öğrencilerine akademik başarıya giden yolda verilen eğitimin yanı sıra 21'inci yüzyıl becerilerine sahip olabilecekleri ortamın da sunulduğunu belirten Yücel, "Farklı branşlar için tasarlanmış spor alanları, inovasyon laboratuvarları gibi birçok olanak sunuyoruz. Kampuslar öğrencilerin mutlu olacakları bir eğitim dünyası olarak tasarlanıyor" diye konuştu. Bahçeşehir Koleji'nde okul öncesi ve birinci sınıftan itibaren Çift Dilli Eğitim Sistemi uygulanıyor. Sistem sayesinde öğrenciler, interaktif öğrenme ortamlarında İngilizce dil becerilerini geliştiriyor. Kişiye Özgü Eğitim Modeli'nden de bahseden Enver Yücel, bu sayede öğrencilerin bireysel farklılıklarına göre öğrenim gördüklerini anlattı. Yücel, "Dijital Dünya Okulu'yla da web ve mobil cihazlarla 7/24 iletişim ve eğitim ortamı sağlanıyor" dedi. 


TEOG'DA REKOR KIRILDI 

TEOG sınavında Bahçeşehir Koleji rekor başarıya imza attı. TEOG 1'de 19, TEOG 2'de 37 olmak üzere 56 öğrenci tüm sorulara doğru yanıt verdi. Bahçeşehir Koleji'nin 362 öğrencisi de sınavda en fazla 4 yanlış yaparak tarihi bir başarı elde etti. Kurumun, TEOG 1'de 22, TEOG 2'de 37 olmak üzere 59 öğrencisi de tüm sorulara doğru yanıt vererek ulaşılması zor bir başarıya imza attı. 


ÇALIŞAN SAYISI 3 BİNE ÇIKACAK


2015 - Planlanan yatırımlar

* Kampus Sayısı: 10 

* Yatırım: 20 milyon $ 

* Yeni istihdam: 700 kişi 

* Hedef çalışan sayısı: 3000


2014 - Gerçekleşen yatırımlar

* Kampus Sayısı: 8 

* Yatırım: 96 milyon $ 

* Yeni istihdam:.520 kişi 

* Toplam çalışan sayısı: 2.250


2013 - Gerçekleşen yatırımlar

* Kampus Sayısı: 7 

* Yatırım: 80 milyon $ 

* Yeni istihdam: 450 kişi 

* Toplam çalışan sayısı: 1.380


Yaşar Özay/ Sabah 


Geri Dön