16 / 04 / 2024

Bahçeşehir Koleji İstanbul ve İzmir'de ikişer okul açacak!

Bahçeşehir Koleji İstanbul ve İzmir'de ikişer okul açacak!

Türkiye'de 60 kampüs ve 110 okulu bulunan Bahçeşehir Koleji yeni yatırımlarla atağa kalkarak büyüyecek. Bu yıl İstanbul ve İzmir’de ikişer kampüs okul olmak üzere Anadolu’nun birçok ilinde yeni yatırımlar yapılacak.



Bahçeşehir Koleji CEO’su Devrim Karaaslanlı, Bahçeşehir Koleji’nin bu yıl ve önümüzdeki döneme ait büyüme hedeflerini anlattı. Türkiye genelinde 110 okulu bulunan Bahçeşehir Koleji’nin yeni yatırımlarla daha da büyüyeceğini belirten Karaaslanlı, eğitim stratejilerinden başarı hedeflerine kadar birçok konuya değindi.


- Bahçeşehir Koleji’nin yatırımlarından bahseder misiniz?


Bahçeşehir Koleji olarak bizim çok net bir hedefimiz var; Türkiye genelinde en yaygın ve en başarılı okul olmak. Bu hedefimizin çıkış noktası da ‘kaliteli eğitim her çocuğunhakkıdır’ inancımız. Arkamızda 48 yıllık bir eğitim kurumunun güveni, yanımızda dünyanın en iyi üniversiteleri arasına girmek için çalışan Bahçeşehir Üniversitesinden aldığımız destekle bu hedefe doğru emin adımlarla yürüyoruz. 2015-2016 yılında İstanbul’da Kurtköy ve Dragos okullarımızı açıyoruz. Ordu’da Türkiye’nin en güzel kampüslerinden birini hayata geçiriyoruz. İzmir’de biri Güzelbahçe diğeri Karşıyaka’da olmak üzere iki okul açıyoruz. Ayrıca Sivas, Burdur, Afyon, Manisa, Akhisar, Siirt, Çorlu, Torbalı, Ayvalık ve Keşan kampüslerimiz de 2015-2016 eğitim döneminde öğrencilerine hizmet verecek.


- Büyüme hedefleriniz nasıl?


Bahçeşehir Koleji emin adımlarla büyüyen bir eğitim kurumu. Sürdürülebilirlik bizim en önemli değerlerimizden biri. Büyüme hızımız önümüzdeki yıllarda düşse de yeni okullar açmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin her ilinde en az bir Bahçeşehir Koleji olacak. 2020 yılında 250 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz. Bizim her zaman altını çizdiğimiz gibi; eğitimin kalitesini içeriği belirler. Özellikle son senelerde yaptığımız yatırımlarla sayısal olarak büyüyoruz ve fiziksel anlamda mükemmel kampüsler yapıyoruz. Ancak önemli olan ve bir eğitim kurumunu sürdürülebilir başarıya taşıyan sunduğu eğitim ve öğretimin kalitesidir. Bizim de en güvendiğimiz ve kendimizi en güçlü gördüğümüz alan eğitimimizin ve eğitmenlerimizin kalitesi. Bundan da asla taviz vermeyiz. Eğitim içeriğine yapılan yatırım kalıcıdır ve öğrenci mezun olduğunda kalitesini belirleyecektir. Mezunlarımızın takibini yaptığımızda eğitimde ne kadar doğru işler yaptığımızı daha iyi görüyoruz.


- Eğitim stratejinizi anlatır mısınız?


Her çocuğun farklı ilgi alanları, farklı yetenekleri var. Biz sadece akademik yönü güçlü ve çok iyi İngilizce öğreten bir kolej olmaktan ziyade çok iyi yüzme bilen, çok iyi bale yapabilen,  çok iyi eskrim yapabilen çocuklar yetiştiriyoruz. Çocuğun hangi özelliği öne çıkıyorsa biz onu kullanmak ve onu parlatmak istiyoruz. Onun için tabii ki yüzme havuzları, spor salonları, sanat atölyeleri, bilim müzeleri, teknoloji merkezleri sunuyoruz. Kişiye Özgü Eğitim Modeli uyguladığımız için bu çocukların öne çıkan özelliklerini iyi değerlendirebilecekleri tüm fiziki şartları kampüslerimizde oluşturuyoruz. Bizim için en önemli konu, Türkiye genelindeki tüm kampüslerimizde eğitim kalitesinin A’dan Z’ye aynı olması. Ülkemizin her köşesindeki çocuklara aynı kalitede eğitimi ulaştırmanın gururunu yaşıyoruz. Bunu da çok güçlü bir genel müdürlük kadrosuyla gerçekleştiriyoruz. Tüm sistemimizi oluşturan, eğitimin içeriğini belirleyen, kullanılacak tüm eğitim materyallerini, sınavları hazırlayan merkezi ekibimizdir. Sürekli kurum içi eğitimlerle eğitimcilerimizi güncel bilgi ve tekniklerle donatıyoruz, onlara kendilerini geliştirme fırsatı sunarken sistemimizi doğru şekilde uygulamalarını sağlıyoruz. Bu bir ekip işi ve biz en iyi ekipleri oluşturuyoruz.


Velileri her konuda bilgilendiriyoruz


Bahçeşehir Koleji’ne kayıt olan her çocuk çok ciddi anlamda takip ediliyor. Her çocuğun bir mentor öğretmeni var. Mentor öğretmen çocuğun bütün akademik ve sosyal gelişimini ilk gününden son gününe kadar takip ediyor ve kayıt altına alıyor. Mentor öğretmenin dışında rehberlik sistemi çok güçlü. En ufak konuda bile veli olarak bilgilendiriliyoruz. Müdür yardımcısı servis geç kaldığında arar, servisin trafikten dolayı geç kaldığını söyler. Okula hasta olup gitmediğinde neden gelmediğini sorar. Yani bizim sistem olarak mentorlük sistemi, rehberlik sistemi, müdür yardımcısı, idari kadro ve yan hizmetler olarak mükemmel bir sistem olduğu için en iyi eğitimi sunuyoruz.



Star


Geri Dön