29 / 03 / 2024

Bahçeşehir Koleji'nin yüzde 48 hissesi Enver Yücel'e satıldı!

Bahçeşehir Koleji'nin yüzde 48 hissesi Enver Yücel'e satıldı!

ABD'li özel yatırım fonu Caryle, 2011'de satın aldığı Bahçeşehir Koleji'ndeki yüzde 48 hissesini, okulun kurucusu Enver Yücel'e sattı. Yücel, yeniden Bahçeşehir Koleji'nin tamamına sahip oldu.



ABD'li özel yatırım fonu Caryle, nisan ayında Bahçeşehir Okulları'ndaki hisselerini satacağını açıklamıştı. İlk teklif ise çoğunluk hissesi ve satış önceliğine sahip olan Enver Yücel'e yapıldı. Yücel de hisseleri almak istediğini belirtti. Yaklaşık üç ay süren satış pazarlığında masaya oturan ortaklar önceki gün anlaştı. Satış kararının sonuçlanmasının ardından Bahçeşehir Okulları İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel bir açıklama yaptı. Yücel, "Carlyle Grup'un hisselerini satma niyeti olduğu 6 ay önce gündeme gelmiş ve alıcılarla görüşmeler başlamıştır. Çeşitli potansiyel alıcılarla görüşmeler yapılmış, nihayetinde Enver Yücel ve Hüseyin Yücel tarafından hisseler satın alınmış ve nihai imzalar taraflarca atılmıştır. 30 Haziran 2016 tarihi itibarıyla Carlyle Grup'a ait olan hisselerin tamamı Enver Yücel ve Hüseyin Yücel tarafından devralınmıştır" dedi.


KAMPUS SAYISI 100'E ÇIKACAK

Yücel, gelecek hedeflerini de 69 olan kampus sayısını 100'e çıkarmak olarak özetledi. Yurtdışı projelerine de değinen Yücel, "ABD ve Kazakistan başta olmak üzere farklı ülkelerde K12 seviyesinde okullar açmak ve kaliteli eğitimi bir Türk markası olarak global seviyeye taşımak istiyoruz" diye konuştu.



Sabah


Geri Dön