28 / 03 / 2024

Bahçeşehir Koza Park projesinin özellikleri neler?

Bahçeşehir Koza Park projesinin özellikleri neler?

Temmuz 2015’te İstanbul Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'na bir kez daha ev sahipliği yapan Garanti Koza, Bahçeşehir’deki Koza Park projesinde sadece konut değil bir spor vadisi de inşa ediyor.



2000’li yılların başında Bahçeşehir’de ortaklarıyla geliştirdiği AK Koza’nın ardından kendi imzasıyla dev bir projeye daha imza atan Garanti Koza sadece konut ve ticari alanlar inşa etmekle yetinmiyor, sporun farklı dallarındaki çalışmalarıyla da öne çıkıyor.



Birkaç yıl önce uluslararası arenada tenisle adını duyuran şirket, Koza Park’ın inşaatı bitirilmesinin ardından su sporları alanında da büyük organizasyonlara ev sahipliği yapacak. Spor yarışları projenin en büyük ayrıcalıklarından olan 30 bin metrekarelik gölette gerçekleştirilecek.


 


Spor dolu proje


 


Projeyi taçlandıran 30 milyon dolarlık spor tesisinin varlığı hem Koza Park’ı hem de İstanbul’a değer katacak. Garanti Koza 2004 yılından bu yana tenis konusunda önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyor.


Proje sakinlerinin kullanıma açılacak 64 adet tenis kortu ( Açık – kapalı) ayrıca uluslararası organizasyonlara da ev sahipliği yapacak. Geçen yıl 7 bin 500 kişilik bir arena inşa edildi, 500′er kişilik 2 maç kortu oluşturuldu. Projenin otopark kapasitesi 8 bin 500 olarak planlandı. Büyük kortun üzeri kapanabiliyor. İçeride bir havuz, dışarıda ise 30 dönümlük bir havuz yer alacak. Burada her türlü su sporlarının yapılacağı suni bir göl oluşturulacak. Garanti Koza, bu alanlarda inşa edilen dev kortta 2014 ve 2015 yıllarında gerçekleştirilen uluslararası tenis turnuvalarına ev sahipliği yaptı.


 


Nereden nereye?


Avrupa yakasının ‘özel denizli’ en lüks projesi KOZAPARK’la gayrimenkul sektörüne yeni bir açılım getiren Garanti Koza, projelendirdiği herşeyi bir bir hayata geçiriyor. İçerisinde üç yıl önce açılan AK Batı AVYM’nin de yer aldığı AK KOZA projesinin son etabı olarak hayat bulan Koza Park projesinin satış süreci kadar satış sonrası sürecinin de sağlıklı yürümesi için gayret eden bir ekip var.


 


7 Adanın ismi bu projede


 


Garanti Koza’nın Bahçeşehir’de inşa ettiği Koza Park projesinde Marmara Denizi’ndeki adaların isminin verdiğimiz kendine has özellikleri olan bloklar yer alıyor.


Bugüne kadar benzeri olmayan sağlık ve spor odaklı projemiz iki etaptan oluşuyor. İlk etabında Kınalı, Sedef, Burgaz ve Heybeli isimleriyle dört blok yükseliyor ve her biri 1.500 metre karelik alan üzerinde inşa ediliyor. Bu bloklarda toplam 2.800 bağımsız bölümle, ticari üniteler yer alacak. 4 blok arasında 30 bin metrekarelik özellikli gölet inşa ediliyor.


 


Koza Park’ın ikinci etabında ise Gökçeada, Bozcaada ve Büyükada blokları yer alıyor. Bu blokların yanıbaşında da (İkinci etabın) 15 bin metrekarelik bir gölet hayat bulacak.


 


Koza Park’ın ilk etabında; 110 dönümlük arazi üzerinde 4 blok, 30 dönüm suni deniz ve geniş peyzaj alanı yer alacak. Proje 1+1’den 5+2 tipi daireye kadar bir çok farklı seçenekler yer alıyor. İkinci etapta da birinci etapta olduğu gibi modern bir projeyi inşa edeceğiz. Toplamda projenin yüzde 72′si yeşil alandan oluşacak ve 4.5 km’lik yürüyüş alanı ile sakinlerine şehir kalabalığından uzak rahat bir nefes alma alanı hayata geçecek.


 


İki etap yan yana


 


Projenin ikinci etabında yer alacak üç blok, birinci etapta yükselen dört bloğa komşu olsa da kullanımı açısından bağımsız inşa edilecek.


 


Ticari alanlara büyük ilgi


 


Satışta olan 108 adet mağazanın hepsi sahiplerini buldu. Her biri 330 -400 metrekare büyüklüğünde olan dükkânların metrekare birim fiyatı ise 25 bin liraya kadar çıktı.


Mağazalar yaz aylarından itibaren A-B ve C şeklinde planlanıp bir takvim doğrultusunda teslim edilecek. ilk adımda 50 adet mağazanın teslim edilmesi söz konusu. Ticari ünitelerin bir kısmı kiralanarak hizmete açılacak. Projede ilk önce ticari alanlar devreye girecek.


 


Ruhsat ve tapu konusunda bir sorun yok


 


2012 yılında başlayan satış sürecinde, inşaatın geç başladığını iddia edenler ruhsatla ilgili spekülasyonları gündeme getirmişti. Yapılan teknik çalışmaların ardından tek tapuyu alan Garanti Koza emsal ve daire özellikleri aynı olan bir proje geliştiriyor. Ruhsatı alınmış olan alanda sağlık ve spor dolu hayat vadisine dönüşüyor. Yakın zamanda daire sakinlerinin tapuları dağıtılmaya başlanacak.


 


Hastane yerine 5 yıldızlı otel


 


Bugüne kadar bir hastanenin proje içinde yer alacağı söyleniyordu. Bölgede başka bir hastanenin yapımı gündeme gelince 52 katlı Swiss Koza Park projesinin hayata geçirilmesi kararlaştırıldı. Projenin ilk 18 katı otel olacak. Diğer katlar ise rezidans olarak işletilmek üzere satışa sunuldu ve yabancı yatırımcılardan büyük rağbet gördü.


 


 


Projenin yıldızı dev gölet


 


Projenin tam ortasında toplamda 45 bin metrekarelik alanıyla Türkiye’de ilk kez içinde yüzülebilecek ve aktivitelerin yapılabileceği bir gölet inşa ediliyor. Bu konuda Japon mühendisler çalışıyor. Bu yönüyle bile projenin orjinalliği ortaya çıkmaktadır.


 


 


İnşaatta son durum nedir?


 


İnşaat takvimi tıkır tıkır işliyor. Ayda ortalama 2.5 kat çıkılıyor. Kınalı blokta kaba inşaat sona erdi. 2015'in ikinci yarısında ilk teslim davetiyeleri müşterilere gönderilecek. Sedef’te 30'un üzerinde, Burgaz’da 25'in üzerinde kat inşa edildi. Heybeli’de de katlar yine bir bir yükseliyor. Blokların her katında 16 daire bulunuyor. Diğer üç blokta da temeller atılıp hızlı bir inşaat süreci yaşanacak.


 


Yüksek satış performansı


 


İlk etapta yer alan dört blokta 2.850 bulunuyor ve bunların satışları 20 ayda son buldu. Üç dev bloktan oluşacak son etapta Nisan 2014'te başlayan satışlar tamamlanmak üzere. Son bloktaki son rezidansların satışlar devam ediyor. Koza Park’taki tüm dairelerin satışlarının yaz sonunda bitirilmesi hedefleniyor.


 


Dairelerin içi nasıl olacak?


 


Bugüne kadar yurt içi müşterilerine na tamam satış yapıldı. Teslimlerden önce ek bedel talep edilerek dekorasyon ve diğer eksikler tamamlanacak. Bunun içerisinde buzdolabından bulaşık makinesine kadar bir çok detay yer alıyor. Daire içi dekorasyon ve donatıların bedeli 50 bin lira düzeyinden başlıyor. Müşterilere 18 aya kadar taksit imkânı sunuluyor.


 


 


Daire fiyatlarında nereden nereye gelindi?


 


2012 yazında 1.500 lira seviyesinden başlayan na tamam dairelerin metrekare birim fiyatında 5.000 lira seviyesine kadar gelindi. Fiyatlar minimum 350 bin liranın üzerinde seyrediyor. (Temmuz 2015) Dekorasyonlu dairelerde metrekare birim fiyatı ise 6.100 lira seviyesine kadar çıktı.


 


Arzu edenler Garanti Koza bünyesinde yapılan ödeme planına uygun taksitlendirmelerle ev sahibi olabiliyor.


Yeni Akit


 


Geri Dön