26 / 04 / 2024

Bahçeşehir, lüks konut yatırımlarıyla dikkatleri üzerine çekiyor!

Bahçeşehir, lüks konut yatırımlarıyla dikkatleri üzerine çekiyor!

Bahçeşehir lüks konut yatırımlarıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Ispartakule ve Esenyurt’a yapılan yatırımlar nedeniyle biraz geri planda kalsa da Bahçeşehir planlı yapılaşması ve sunduğu sosyal imkanlar nedeniyle rekabeti halen sürdürüyor.




Bahçeşehir, Ispartakule ve Esenyurt nedeniyle geri plana düşse de yeniden rekabetin içinde yerini aldı. Bölgede villalar dışında toplu konut projeleri de yaygınlaşmaya başladı.


15 yıl önce bir uydukent olarak kurulan, 2005 yılından sonra da  TOKİ  ve Emlak Konut GYO’nun hasılat paylaşımı yolu ile birçok projenin başladığı Bahçeşehir bölgesi, lüks konut yatırımlarıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Ispartakule ve Esenyurt’a yapılan yatırımlar nedeniyle biraz geri planda kalsa da Bahçeşehir planlı yapılaşması ve sunduğu sosyal imkanlar nedeniyle rekabeti halen sürdürüyor. Villa konseptinin dışında rezidans ve toplu konut projelerinin de yaygınlaşmaya başladığı Bahçeşehir, her gelir kesiminin ihtiyaçları karşılayabilen bir bölge haline geldi. 


Sosyal olanaklar


Bahçeşehir, İstanbul’un en önemli uydu kentlerinden biri iken, özellikle son 10 yıllık süreçte, yeni gayrimenkul yatırımları, ulaşım olanaklarının gelişmesi, ticari fonksiyonların artması ile İstanbul’un önemli kentsel yerleşmelerinden biri haline dönüştü. Şehir merkezine yakın olması, binaların yeni olması, sosyal aktivitelerin olması, birçok okulun şubesinin bulunması nedeniyle sosyal açıdan da cazip bir bölge olan Bahçeşehir’i yatırımcılar ‘hem şehre yakın, hem de şehir dışı’ olarak nitelendiriyor. Bölgede yer alan konut projeleri geçtiğimiz yıllarda üst gelir grubuna hitap ederken, son dönemde bölgede toplu konut tarzında projeler de inşa edilmeye başlandı. Bölgedeki projelerdeki fiyat farkını, inşaat ve malzeme kalitesi, site içerisinden sağlanan sosyal imkanların çeşitliliği belirliyor. Trafik sorunu bölgenin ulaşılabilirliğini olumsuz yönde etkilemekteyken, Ispartakule’ye yapılan TEM bağlantı yolu ve gişelerle birlikte trafik sorununun eskiye göre rahatlamış olduğu görülüyor. Kuzey Marmara Otoyolu’nun Ispartakule’nin yakınından geçmesinin planlanması, Atatürk Olimpiyat Stadı’ndan Bahçeşehir’e metro bağlantısının planlanması, bölgeye ulaşım olanaklarının önümüzdeki dönemlerde çeşitleneceğini gösteriyor. Bölgeye yakın bir mesafede konumlandırılan 3. Havaalanı ile 3. köprü güzergahı Bahçeşehir-Ispartakule aksına önemli değer kazandırıyor.


Yaşam 4 ay önce başladı


KUZU Grup’un, Emlak Konut GYO ile birlikte Bahçeşehir 2. Bölge’de geliştirdiği Spradon Vadi’de konutlar erken teslim edilerek, yaşam 4 ay önce başladı. Bahçeşehir’in en merkezi lokasyonunda yer alan Spradon Vadi’deki konutlar, yüzde 1 KDV üzerinden ‘hemen teslim’ olarak satılmaya devam ediyor. Toplam 1.037 konut ve 1 adet ticari üniteden oluşan Spradon Vadi’de aileler evlerine yerleşiyor. Spradon Vadi’de konutların penceresinden bakıldığında, su ve yeşille bütünleşen yaşam alanları göze çarparken; konutların içine girildiğinde ise hepsi birinci sınıf yapı malzemeleri ve aksesuarları ile karşılaşılıyor.


Kiptaş’tan 4 bin konutluk dev proje


KİPTAŞ’ın Bahçeşehir’de inşasına başladığı 4 bin konutluk Vaditepe Bahçeşehir, bölgenin en büyük arazisi üzerinde hayata geçiriliyor. Mahalle kültürünü ön plana çıkaran Vaditepe Bahçeşehir’de az katlı ve yüksek katlı bloklar yer alıyor, klasik mahalle yaşantısını yansıtan ve modern şehir hayatını taşıyan sokaklar bulunuyor. Son 15 yıl içinde planlı bir şekilde uydu kent olarak gelişen Bahçeşehir’in, göl manzarasına en hakim noktası üzerinde konumlandırılan Vaditepe, 1+1’den 5+2’ye kadar çeşitli tiplerde daireler yer alıyor. 284 dönüm arsa üzerinde yükselen Vaditepe, geniş peyzaj alanları, yürüyüş yollarıyla öne çıkarken, projenin önünde yer alan Bahçeşehir parkı da projeye ayrı değer katıyor.


Daireler gölet manzaralı


BAŞAKŞEHİR Belediyesi’nin hasılat paylaşımı modeliyle Gül İnşaat ile birlikte gerçekleştirdiği Sofa Bahçeşehir, gölet bölgesinde yer alıyor. 120 konut ve 28 işyerinin yer aldığı 6 katlı yatay projede 1+1’den 4+1’e kadar farklı seçenekler yer alıyor. Daire büyüklüklerinin 50 ile 287 metrekare arasında değiştiği projede, büyük dairelerin tamamı gölet manzarasına hakim. Komşuluk ve aile kavramları ön planda tutularak tasarlanan projede, Türkiye’de ilk kez gerçekleştiren bir uygulama da mevcut. ‘Living Lab ICT’ sistemi ile Başakşehir Belediyesi İnovasyon Merkezi’ne bağlı olacak olan özel yazılıma sahip Android işletim sistemli tabletler sayesinde tüm yeniliklerden haberdar olmak da mümkün olacak.



Meltem Kara/Vatan




Geri Dön