24 / 04 / 2024

Bahçeşehir Okulları'nın hedefi 150 kampüs!

Bahçeşehir Okulları'nın hedefi 150 kampüs!

Bahçeşehir Okulları, kampüs sayısını 2 yılda 150’ye çıkarmayı hedefliyor. Yeni açılacak kampüslerle 4 bin yeni personele de istihdam sağlanacak.




Türkiye genelinde 42 ilde 81 kampüsle eğitim veren Bahçeşehir Okulları, bu yıl yatırım rekoruyla yeni kampüslere kavuşacak. Bahçeşehir Okullarının bu yıl kutladıkları 25'inci yılını kutladıklarını belirten İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel, çeyrek asırlık deneyimin verdiği özgüvenle bu yıl tarihlerinin en büyük yatırımını yapacaklarını söyledi.

4 BİN KİŞİYE İŞ

İki yıl içinde hedef 150 kampüse ulaşmak. Yücel, "Nitelikli eğitimi Türkiye'nin her noktasına taşımak istiyoruz. Bu doğrultuda yaptığımız yatırımlara hız verdik. 2017-2018 yılında açacağımız yeni kampüslerle öncü eğitim modellerimizi daha çok çocuğa ulaştıracağız” dedi. Yeni kampüslerin aynı zamanda yeni personel olduğuna da vurgu yapıldı. Yücel, 4 bin yeni personel istihdam ederek ekonomiye katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Yücel, “Cumhurbaşkanımızın yatırım ve istihdam konusundaki çağrılarına eğitim alanında en büyük desteği vererek, ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunacağımız için mutluyuz. Elimizi taşın altına koyacağız ve ülkemiz için üzerimize düşen görevi yaparak yatırımlara ve istihdam yaratmaya devam edeceğiz” bilgisini verdi.




DESTEKLER KAMÇILADI

Uluslararası yatırım fonu Carlyle Grup'tan Bahçeşehir Kolejinin tüm hisselerini satın aldıklarını hatırlatan Yücel, hisse devrinin sonrasında yatırımlara hız verdiklerini söyledi. Devir süresince Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çok destek gördüklerini belirten Yücel, “Bakanlık bu süreçte bize yol gösterdi ve adeta mentörlüğümüzü üstlendi. Ticari amaçlı kullanılabilecek arsaların sahipleri de arsalarının eğitim amaçlı kullanılabilmesi için elini taşın altına soktu. İşte tüm bu değerli destekler yatırımlarımıza devam etme konusundaki kararlılığımızı pekiştirdi” dedi.

Kişiye özel eğitim var

Geleceğin değişen dünyasına hazır, araştıran, sorgulayan, üreten bireyler yetiştirmenin en temel hedefleri olduğunu kaydeden Yücel şöyle konuştu; “Okullarımızda uyguladığımız eğitim modellerimizi sürekli geliştiriyoruz. Halen uygulamakta olduğumuz STEM+A, kişiye özgü öğretim modeli (KÖM), master 6 gibi eğitim modelleri ülkemizi geleceğe taşıyacak. Yeni sanayi devrimi olarak anılan Endüstri 4.0'a hazır bireyler yetiştirmek için bu modellerin çok değerli olduğuna inanıyorum. öğrencilerimiz ve ülke geleceğimiz için daima daha iyinin peşinde olmaya devam edeceğiz.”

9 İLDE YENİ KAMPÜS

2017-2018 eğitim öğretim yılında İstanbul (6), İzmir, Antalya, Manisa, Aydın, Trabzon, Zonguldak, Çankırı ve Eskişehir illeri nde yeni kampüsler açılacak. Kampüs açılışlarına önümüzdeki dönemde de devem edilecek.




Yeni Şafak



Geri Dön