19 / 04 / 2024

Bahçeşehir Yeşiltepe ne zaman dönüşecek?

Bahçeşehir Yeşiltepe ne zaman dönüşecek?

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından 11.03.2011 tarihli kararla “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı” ilan edilen ve Başakşehir İlçe Belediyesine devredilen 53.7 hektarlık alanda şuan planlama çalışmaları yapılıyor...




Boğazköy Pazartürk Kapalı Pazar Yeri ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bahçeşehir İtfaiye Müdürlüğü'nün olduğu noktanın karşısında yer alan Yeşiltepe Mahallesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm alanı ilan edilmişti. Dönüşümü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 20 Eylül 2013 tarihinde Başakşehir Belediyesi'ne devredilen 53.7 hektarlık alanda şuan planlama çalışmaları yapılıyor. 


53.7 hektarlık alanda gerçekleştirilecek olan kentsel dönüşüm için şu an belirlenen herhangi bir tarih yok. Bahçeşehir Yeşiltepe'de tarih ve projeler netleştiğinde detaylar Türkiye’nin 1 numaralı emlak sitesi Emlakkulisi.com’da olacak.


Bahçeşehir 2. Kısım, Sıvat-Yeşiltepe mevkii, Başakşehir Belediyesi'nin başvurusu üzerine İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından 11.03.2011 tarihli kararla “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı” ilan edilmiş ve karara gerekçe olarak da “mevcut plan hükümlerinin, zeminde yaşanan sorunlar nedeniyle uygulanamaması sonucu yapılaşamayan 53.7 hektar büyüklüğünde alanın, kentsel dönüşüm projeleri çerçevesinde ele alınması ve riskli alanların güçlendirme faaliyetleri ile güvenli duruma getirilerek sosyal ve fiziksel çevre kalitesinin artırılmasının gerekliliği" ifadelerine yer verilmişti. 




Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com



Geri Dön