19 / 04 / 2024

Bahçeşehir'de konut fiyatlarına metro zammı!

Bahçeşehir'de konut fiyatlarına metro zammı!

Bahçeşehir - Ispartakule bölgesini Mecidiyeköy’e bağlayan metro planı onaylandı. Bu hamle bölgede yaşayanları yoğun trafikten kurtaracak. Metro hattı projelere prim olarak yansıyacak.



Şehrin yeni yerleşim merkezi olarak birkaç yılda binlerce konut inşa edilen Bahçeşehir-Ispartakule hattının bağlanacağı Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. Hattın onaylanması en çok Bahçeşehir-Ispartakule bölgesinde projesi olan gayrimenkul firmaları ile buradaki ev sahiplerine yarayacak. Metronun kesinleşmesinin ardından çevreye yeni bir alıcı akını başladı. 


Bu nedenle konut fiyatlarının yüzde 20 zamlanacağı öngörülen bölgede, mevcut yapıların ise değerini katlayacağı ifade ediliyor. Bölgede biten ve yapımı süren 23 konut projesi yer alıyor.Bakanlık duyurusunda, “ÇED Yönetmeliği gereğince Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro hattı projesine Valiliğimizce ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir’ kararı verilmiştir” denildi.


Planlı şehirleşme adına, özellikle emlak Konut GYO ve  TOKİ  tarafından kullanılan boş araziler ile şekillenen bölgede şu anda pek çok firmanın binlerce konutluk projeleri yer alıyor. 



Bahçeşehir de konut fiyatlarına metro zammı!


Tek sorun ulaşımdı

Gittikçe değerlenen bölgede 1000-1500 liralardan başlayan metrekare satış fiyatları kısa süre içinde 3 bin liraya kadar çıktı. Şu anda 5 bin liraya yaklaşan metrekare satış fiyatlarının netleşen metro çalışmasıyla yeniden tırmanışa geçmesi bekleniyor. Yeni kurulan şehirde en büyük sorun ulaşım olarak göze çarpıyor. TSKB Değerleme Uzmanı Zeynep Sinem Konca, 2017’de hizmete açılması planlanan Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattının Mahmutbey’de Halkalı-Bahçeşehir hattı ile birleşeceğini, 2019 yılının son metro projesi olan Mahmutbey-Bahçeşehir metro hattı tamamlandığında iki semt arası yolculuk süresinin 19 dakikaya ineceğini söyledi. 


Konca, “Entegre edilecek bu iki hat ile birlikte Ispartakule’den 45 dakikada Mecidiyeköy’e ulaşma imkanı doğacak. Ayrıca, çalışmaları süren Mecidiyeköy-Mahmutbey ve Halkalı-Bahçeşehir Metro Hattı çalışmaları tamamlanarak Marmaray’a bağlanacak” dedi.


Mega projelere komşu

Söz konusu projelerin satış ofisleri ile yapılan görüşmelerde metro ihalesi yapılır yapılmaz konut satış fiyatlarında yüzde 15-20 oranlarında artış yapmayı planladıklarını öğrendiklerini belirten Konca, metro hattının pek çok bölgeye ve önemli güzergaha bağlanacağına dikkat çekti. 


Bölge aynı zamanda yapımı süren ve planlanan pek çok ulaşım projesinin de geçiş hattında yer alıyor. Bu nedenle yıldızı parlayan bölge, Kanal İstanbul, Kuzey Marmara Otoyolu, 3. Havalimanı gibi bölgelere yakınlığıyla gündemde olmuştu. 

 

9 istasyon planlandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından planlanan Mahmutbey - Bahçeşehir - Esenyurt metro projesi 16.4 kilometre uzunlukta olacak. 2.2 milyar liraya mal olması planlanan hat, 9 istasyondan oluşacak. Projenin Ispartakule bölgesini kapsayan durağı özellikle Bizim Evler ve Avrupa Konutları projelerine yakınlığıyla dikkat çekiyor. 

 

Bölgeyi devler kapattı

Biten ve devam eden 23 proje olduğu bilinen bölgede, 2006 yılından itibaren TOKİ ve Emlak Konut GYO hasılat paylaşımı yolu ile birçok projeye başlanmıştı. Bölgede şu anda İhlas Yapı, Bizimevler markasıyla 7 proje; Artaş İnşaat, Avrupa Konutları markasıyla 3 proje yürütüyor. Bölgede; Ağaoğlu (My Town Ispartakule), Emlak Konut GYO (Unikonut), Yeşil GYO (Innovia Ispartakule), Beyfen Yapı (Apricot Garden Evleri), Hasanoğlu İnşaat (Banu Evleri), Emlak Konut GYO (1stanbul), Garanti Koza (Koza Evleri Ispartakule 1-2), Cathay - Stüdyo 24 gibi pek çok büyük firma ve proje yer alıyor.


Milliyet/ Duygu Erdoğan




Haber Bizim Anadolu Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....



Bahçeşehir ve Esenyurt'u Mecidiyeköy ile birleştirecek metro projesi onaylandı. Bölgede hali hazırda yükselişte olan konut fiyatlarının metro hattının bitimine kadar zirve yapacağı öngörülüyor Son birkaç yılda yeni konut yatırımlarıyla büyük bir trafik yoğunluğu oluşan Bahçeşehir ve Esenyurt'ta metro heyecanı yaşanıyor. Mecidiyeköy - Mahmutbey metro hattına bağlanacak olan Bahçeşehir - Ispartakule hattı planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. İstanbul'un ulaşım bakımından sıkıntı yaşanan bu ilci bölgesinde metroyla beraber konut fiyatlarının artacağı öngörülüyor. Metro hattı bölgedeki ev sahipleri için piyango niteliğinde. Öte yandan yatırımcıların da Bahçeşehir ve Esenyurt'a ilgisi artmış durumda. Bahçeşehir'de ortalama metrekare fiyatı geçtiğimiz kasım ayı itibariyle 3.679 TL ortalamasında Bölgede iki sene önce kasım ayında ortalama fiyat 2.326 TL idi. Ispartakule'de ise 2013 yılının aynı döneminde 2.500 TL olan metrekare ortalaması 3.392 TL'ye ulaşmış durumda. İstanbul ortalamasına göre şimdilik fiyatların biraz düşük kaldığı Esenyurt'ta ortalama fiyat iki senede 1.217 TL'den 1.792 TL'ye yükselmiş durumda. Metro hattının son durağı olması planlanan Esenkent mahallesinde ise iki sene önce 1.852 TL olan ortalama fiyat 2.782 TL'ye ulaştı. Toplam 2 milyar 211 milyon 600 bin TL yatırımla hayata geçirilecek olan metro hattının 2019 yılında hizmete açılması planlanıyor. 16,4 kilometre olarak planlanan Mahmutbey - Bahçeşehir - Esenyurt metro hattı 9 istasyondan oluşuyor Avrupa Yakasfnda faaliyette olan ve yapılması planlanan metro hatlarını birbirine bağlayacak olan metro hattı Mahmutbey istasyonundan başlayarak doğu-batı istikametinde devam ediyor ve TEM otoyolunun kuzeyinde Esenkent Mahallesi"nde son buluyor. Metronun ilk istasyonu olan Mahmutbey istasyonu Kirazlı - Başakşelıir - Olimpiyat ve Kabataş Mahmutbey raylı sistem hatlarıyla entegrasyonu sağlıyor Metro hattı tamamlandığında Mahmutbey Esenyurt arası yolculuk süresi 40 dakikaya inecek. 



Bizim Anadolu





Haber Diriliş Postası Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Esenkent-Mahmutbey metrosunun Isparlakule durağı BizimEvler olarak belirlendi. Buna göre BizimEvler sakinleri metro ile 3. havalimanı ve Beşiktaş'a ulaşabilecek. 


Ispartakule denilince akıllara gelen ilk marka BizimEvler, metro durağıyla da aynı bölgeye damga vuracak. Esenkent-Mahmutbey metrosuyla BizimEvler sakinleri, 45 dakikada Mecidiyeköy'e ulaşırken, Mahmutbey durağındaki aktarma önemli bir rol oynayacak. 

Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da onay verdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından planlanan Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro projesi 16,4 kilometre uzunlukta olacak. 2.2 milyar liraya mal olması beklenen proje 9 istasyondan oluşacak. Projenin İspaılakule bölgesini kapsayan durağı ise BizimEvler olarak belirlendi. 

Mahmutbey-Kabataş metro hattıyla BizimEvler projesi Beşiktaş'a da bağlanmış olacak. Ayrıca yine Mahmutbey durağındaki bağlantı sayesinde BizimEvler, Kirazlı-Başakşehir-Olimpiyatköy metrosuyla da entegre olacak. Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattının Mehmet Akif İstasyonu'nda ise 2015 yılında yapım ihalesi planlanan Ataköyİkitelli metrosu ile bir entegrasyonu söz konusu. Böylece yine şehrin güney tarafı ile önemli bir bağlantı sağlanmış olacak. Metro projesinin Tema Park istasyonunun, yapılması planlanan Halkalı-Arnavutköy-3. havalimanı metro projesi ile bir bağlantılı olması bekleniyor. Bu sayede hattı kullanan yolcuların 3. havalimanına da çok kısa süre içerisinde ulaşması bekleniyor. 



Diriliş Postası 




Haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattına bağlanacak olan Bahçeşehir-Ispartakule hattı planı onaylandı. İstanbul'un ulaşım bakımından sıkıntı yaşanan bu iki bölgesinde 2019'da tamamlanacak metroyla beraber konut fiyatlarının artacağı öngörülüyor. Öte yandan yatırımcıların da Bahçeşehir ve Esenyurt'a ilgisi artmış durumda. Hurriyetemlak.com Emlak Endeksi'ne göre Bahçeşehir'de ortalama metrekare fiyatı 3.679 TL. Bu rakam iki sene önce 2.326 TL idi.



Zaman



Haber Önce Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Bahçeşehir ve Esenyurt'u Mecidiyeköy ile birleştirecek metro projesi onaylandı. Bölgede hali hazırda yükselişte olan konut fiyatlarının metro hattının bitimine kadar zirve yapacağı öngörülüyor Son birkaç yılda yeni konut yatırımlarıyla büyük bir trafik yoğunluğu oluşan Bahçeşehir ve Esenyurt'ta metro heyecanı yaşanıyor. Mecidiyeköy - Mahmutbey metro hattına bağlanacak olan Bahçeşehir - Ispartakule hattı planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. İstanbul'un ulaşım bakımından sıkıntı yaşanan bu iki bölgesinde metroyla beraber konut fiyatlarının artacağı öngörülüyor. Yatırımcılar için fırsat Metro hattı bölgedeki ev sahipleri için piyango niteliğinde. Öte yandan yatırımcıların da Bahçeşehir ve Esenyurt'a ilgisi artmış durumda. Hurriyetemlak.com Emlak Endeksi'ne göre Bahçeşehir'de ortalama metrekare fiyatı geçtiğimiz kasım ayı itibariyle 3.679 TL ortalamasında. Bölgede iki sene önce kasım ayında ortalama fiyat 2.326 TL idi. Ispartakule'de ise 2013 yılının aynı döneminde 2.500 TL olan metrekare ortalaması 3.392 TLye ulaşmış durumda. İstanbul ortalamasına göre şimdilik fiyatların biraz düşük kaldığı Esenyurt'ta ortalama fiyat iki senede 1.217 TLden 1.792 TLye yükselmiş durumda. 

Metro hattının son durağı olması planlanan Esenkent mahallesinde ise iki sene önce 1.852 TL olan ortalama fiyat 2.782 TLye ulaştı. 

Metro 2019'da tamamlanacak Toplam 2 milyar 211 milyon 600 bin TL yatırımla hayata geçirilecek olan metro hattının 2019 yılında hizmete açılması planlanıyor. 16,4 kilometre olarak planlanan Mahmutbey - Bahçeşehir Esenyurt metro hattı 9 istasyondan oluşuyor. Avrupa Yakası'nda faaliyette olan ve yapılması planlanan metro hatlarını birbirine bağlayacak olan metro hattı Mahmutbey istasyonundan başlayarak doğu-batı istikametinde devam ediyor ve TEM otoyolunun kuzeyinde Esenkent Mahallesi'nde son buluyor. Metronun ilk istasyonu olan Mahmutbey istasyonu Kirazlı - Başakşehir - Olimpiyat ve Kabataş - Mahmutbey raylı sistem hatlarıyla entegrasyonu sağlıyor. Metro hattı tamamlandığında Mahmutbey Esenyurt arası yolculuk süresi 40 dakikaya inecek. 



Meral Koç ÇAKIR/Önce Vatan


Geri Dön