26 / 04 / 2024

Bahçeşehir'e 200 milyon dolarlık yeni proje: Luxist

Bahçeşehir'e 200 milyon dolarlık yeni proje: Luxist

Gül-Keleşoğlu'nun ana yüklenici olduğu konsorsiyum Bahçeşehir'de residence, otel, AVM ve hastaneden oluşan 200 milyon dolarlık projeye başlıyor



Gül-Keleşoğlu,Negiş ve Akbulut gruplarının oluşturduğu konsorsiyum Bahçeşehir'in tam orta yerinde 68 bin metrekare arsa üzerinde karma bir projeye hazırlanıyor. Bahçeşehir göletinin hemen yanında 378 bin metrekare inşaat alanına sahip olacak LUXIST adını taşıyan proje kapsamında 150 metre yüksekliğinde 42 katlı bir kule, 264 dairelik residence, 30 adet loft daire, 7 katlı ofis ve hastane bloğu, 5 katlı butik otel, 174 adet açık dükkan ve mağaza ile 403 mağazalık bir alışveriş merkezi yer alacak. Proje arsasını TOKİ'den satın alan konsorsiyum LUXIST'i yaklaşık 200 milyon dolarlık yataımla hayata geçirecek. İnşaat şantiyesi hazır hale getiriilen projenin Anıtlar Kurulu ve belediye Avan Projesi onayının ardından 2010 Ocak ayında yapımına başlanması öngörülüyor.

150 metrelik kule residence
150 metre yüksekliğinde 42 kat olarak projelendiren kule residence elips bir kule olarak tasarlanmış. Kule residence'ta 3 ara katta sosyal tesis alanları ve ortak kulanım alanları yer alırken, residence bloğunun altında ise 3 katlı otopark yer alıyor. LUXIST Proje Müdürü Aydın Yıldır, kule residence bloğunun lobisinin, hemen üzerinde fitness salonu ve sosyal tesis ile dışarıya açılan bir havuz ile tamamlandığını belirterek, kule sakinlerine hem kapalı hem de açık ortamda havuz imkanı tanındığını ifade ediyor. Yıldır, son katta ise Roof Restoran planladıklarını ve buradan 360 derece şehir manzarasının seyredilebileceğini dile getiriyor. Kule'de planlanan daire sayısının 300 olduğuna değinen Yıldır, tercihli daire alanları göre bu sayının 280 ya da 320 olabileceğini belirtiyor. Kule residence'ta her katta değişik tipte daireler olmak üzere, tek odalı, 1+1 stüdyo, 2+1 daire 3+1 daire seçenekleri sunulurken, tercihe göre daha fazla odalı daire ihtiyacı da karşılanabilecek. Daire metrekareleri ise 44 metrekareden başlayıp, 90, 110 ve 130 metrekareye kadar çıkıyor.

Tek yaşayan orta ve yüksek gelirliler için loft daireler
Projenin 4 katlı yatay bloğunda ise orta ve üst gelir seviyesine yönelik, tek yaşayan veya öğrenciler için projelendirilmiş küçük metrekareli loft daireler bulunuyor. 30 adet olarak planlanan loft dairelerin altında ise kullanım amacına göre değişen net 60 ve 77 metrekareden oluşan 10 adet açık dükkan ve mağaza yer alıyor.

Hastene ve otel de var
Projede 5 katlı ve bir butik otel ile 7 katlı bir hastane bloğuda inşa edilecek. Bu bloklar yapıların işletmecilerinin istekleri doğrultusunda kat planlarına ve iç mimariye sahip olacak. Projede residence bloğunun altından başlayarak, hastane bloğunun altına kadar uzanan 174 adet bağımsız açık dükkan ve mağaza da planlanıyor. Bu dükkan ve mağazaların büyüklükleri ise ağırlıkla 20 ve 24 metrekareden oluşacak.

Villa konforunda rezidence hayatı
Projede kule rezidenceın yanı sıra halka şeklinde farklı katlardan oluşan 264 dairelik ayrı bir residence bloğu daha bulunuyor. Sırasıyla 3 kat azalarak; 19 kat, 16 kat, 13 kat, 10 kat, 7 kat, 4 kat olmak üzere halka şeklinde projelendirilen bu blokta tüm dairelerin gölet manzarasına hakim olmasına özen gösterilmiş. Yıldır, bu blokta dairelerin 3+1 den başlayarak, 4+1, 5+1, 6+1, 7+1 ve 8+1 ile teras havuzlu seçenekler bulunduğuna işaret ederek, "Brüt 233 m2 den başlayıp, 300 m2, 390 m2, 507 m2 518 m2 gibi değişik alternatifte geniş aile tiplerine ve daha fazla misafir ağırlayan aile tiplerine villa konforunda residence hayatı yaşama şansı veriliyor" dedi.

Projenin kalbi AVM olacak
Proje Müdürü Yıldır, projenin asıl fokus noktasını alışveriş merkezinin oluşturacağını ifade ediyor. Alışveriş merkezinin hem residencelara hem bölgeyle sinerji oluşturacağına değinen Yıldır, "Diğer alışveriş merkezlerinden farklı olarak; çok büyük miktarda büyük hacimlerde açık mağaza ve dükkan alternatifi oluşturduk. Bağımsız bölüm projelendirmesinde en küçük bağımsız bölümler şeklinde; 403 adet bağımsız bölüm tapulandırılması yapılacak. 10 metrekareden başlayıp geniş hipermarket alanına kadar değişik ihtiyaçları karşılayacak esnek bir mimariye sahip" dedi.
Bülent Yoldaş/Sabah Emlak


Geri Dön