19 / 04 / 2024

Bahçeşehir'e 4 bin konut daha geliyor!

Bahçeşehir'e 4 bin konut daha geliyor!

Gazete Habertürk Emlak Editörü Menekşe Ataselim bugünkü yazısında Bahçeşehir'e inşa edilecek konutlardan bahsediyor



Yanlış duymadınız. Hatta eksik bile söylemiş olabilirim. Çünkü bu rakam benim bildiğim 2 yeni projedeki toplam konut sayısı. Dumankaya İnşaat ve Soyak, Bahçeşehir'e toplam konut sayısı 4 bin 350 olarak hesaplanan iki yeni projeyle bu yıl bitmeden 'Merhaba'diyecek. Merhaba diyorum çünkü iki firmanın da Bahçeşehir'deki ilk projeleri bunlar.Öyle ki, Dumankaya İnşaat ilk defa Avrupa Yakası'nda bir yatırım gerçekleştirecek ve o da Bahçeşehir'de olacak. Ancak biliyoruz ki bölgede arası olan ve üzerinde proje geliştirmeyi bekleyen başka şirketler de var.

Emlak Bankası'nın 1990'ların başında projelendirdiği Bahçeşehir, ikinci konut hamlesini 2005 ve ondan sonraki bir-iki yılda yaşamıştı. Varyap-Teknik Yapı ortaklı, Eston, Fiba Grubu, Mesa-Nurol, Kuzu Group ve Regnum'un da aralarında bulunduğu şirketlerin yeni yatırımlarıyla bölgedeki konut sayısının bugün 20 bini çoktan aştığı düşünülüyor. Nüfus ise 35 binin üzerinde. Şu var ki, Bahçeşehir,hem sektörün önde gelen yatırımcıları hem de emlak değerleme uzmanları tarafından değerlendirildiğin de İstanbul'un konut arzı en yüksek olan bölgeleri arasında gösterliyor.Hatta,yapımı tamamlanan pek çok konutun alıcı bulamadığı ve plansız bir gelişmenin hüküm sürdüğü de yapılan yorumlar arasında. Emlakçılar, krizinde etkisiyle kiralık konut fiyatlarının bile yüzde 30'lar mertebesinde düştüğünü söylüyor. Kısacası,Dumankaya'nın 850 Soyak'ın da 3 bin 500 konutluk projelerle girmeye hazırlandığı Bahçeşehir, çok ta karlı bir seçim gibi durmuyor.

Marka Faktörünün Etkisi

Soyak Holding CEO vekili Emre Çamlıbel'e ilk sorduğum soru da 'Konut arzında doygunluğa ulaştığı düşünülen bu bölgede binlerce konutu nasıl satacaksınız?' oldu. Çamlıbel'in en çok güvendiği şey  Soyak markasının tüketici üzerindeki etkisi. 'Haklısınız 'diyor. Çamlıbel ve ekliyor: 'Ama bu bizim Bahçeşehir'de ki ilk projemiz olacak. Soyak'ın 300 bin kişilik bir müşteri kitlesi var. Onlar projenin büyük kısmını zaten alırlar. Projemiz kullanışlı, küçük metrekarelerin iyi fiyatlandırıldığı bir proje olacak. Geri kalanı da yine markanın gücü ve projenin yatırıma uygunluğuyla alıcı bulacaktır. Zaten biz çok büyük bir şirketiz. Küçük proje yapmamız avantajlı olmuyor'. Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya da benzer şeyler söylemişti: 'Biz çok farklı bir proje yapacağız. Bahçeşehir'de bugüne kadar yapılanlara benzemeyecek. Dumankaya'nın Avrupa Yakasındaki ilk projesi olacak. Bunu bekleyen bir kesim var'

İki proje de bu yıl bitmeden satışa çıkmış olacak. Sonbahar sezonu bekleniyor. Bahçeşehir'de inşaatı tamamlanmış binlerce konut alıcı beklerken Soyak ve Dumankaya'nın cesaretli yatırımları bölgenin çehresini de değiştirebilir, şirketlerin stratejelerini de.

Menekşe Ataselim/Gazete Habertürk


Geri Dön