24 / 04 / 2024

Bak Yapı Prestij Modern'e Bahreyn'den talep var!

Bak Yapı Prestij Modern'e Bahreyn'den talep var!

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bak Yapı'nın, Bursa'daki yeni projesi Prestij Modern'de satışlar Aralık'ta başlıyor. 918 konuttan oluşan projeye, Bursalı müşterilerin dışında Bahreyn'den de talep var...



İstanbul pazarına Esenyurt'taki 2 bin 392 konutluk İstanbul Prestij Park projesi ile adım atan Bursa merkezli BakYapı, Bursa'da Prestij Modern adında yeni bir projeye başlıyor. 


Projenin detaylarını netleştiren ve inşaata başlayan Bakyapı, 918 konut ve 53 ticari alandan oluşan bir proje hazırladı. Osmangazi'de yükselecek projenin satışları Aralık ayında başlayacak. 

BakYapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferhat Bakgör, "İstanbul'da başladığımız proje nedeniyle Bursa'da biraz ara vermiştik. Bu nedenle Bursa'da proje yapmamızı bekleyen ciddi bir müşteri kitlemiz de var" dedi. Bursa Prestij Modern projesinin 53 bin metrekarelik arazisi, Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait. Belediyenin ilk etapta satışını düşündüğü, daha sonra hasılat paylaşımı yapmaya karar verdiği arazinin ihalesinde BakYapı ile Bursa merkezli bir firma daha yer almış. 200 milyon lira hasılatın beklendiği projenin konutları dışında ticaret alanları da belediyeye gelir getirmesi açısından satışa çıkarılacak. 


13 bloktan oluşuyor 13 bloktan oluşan projenin ailelere hitap etmesi için tüm daireler 3+1 tipinde tasarlandı. 

150,160 ve 170 metrekare olarak 3 farklı tipte tasarlanan dairelerin fiyatları ise 150 metrekare için 159 bin lira, 160 metrekare için 179 bin lira, 170 metrekare çatı dubleksi için 249 bin lira olarak belirlendi. Metrekare fiyatlarının 1.100 liradan başladığını söyleyen Bakgör, prom potansiyeliyle ilgili "Proje en az yüzde 50 kazandıracak" dedi. Bursa'ya yabancı yatırımcıların da ilgi gösterdiğini belirten Bakgör, projenin 73 daireden oluşan bir bloğunu Bahreynli bir yatırımcının almak istediğini söyledi. Çanakkale ve Sakarya'da öğrenci apartları inşa ettiklerini hatırlatan Bakgör, 2014'te 5 il de daha bu alanda proje yapacaklarını açıkladı. Bakgör, 2014'te İstanbul ve Bursa'da iki yeni projeye daha başlayacaklarını da belirtti. 


KENTSEL DONUSUME BURSA'DAN BAŞLAYACAK

FERHAT Bakgör, Bursa'da kentsel dönüşüm heyecanın başladığını belirterek, şunları söyledi: "Satışa hızlı dönebilecek, bölge çalışıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 15 dönümden küçük arazilerde kentsel dönüşüme sıcak bakmıyor. 70 dönümlük bir arazide araştırmalarımız var ancak ilk etapta 15 dönümünde çalışmayı düşünüyoruz." 


Vatan Gazetesi


Geri Dön