19 / 04 / 2024

Bakan Elvan'dan Marmaray açıklaması!

Bakan Elvan'dan Marmaray açıklaması!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Avrupa ve Asya'yı boğazın altından tüplerle bağlayan Marmaray'ı Halkalı'ya kadar uzatma projesinin askıya alındığı şeklindeki iddialarının asılsız olduğunu açıkladı.



Niğde Üniversitesi'nde düzenlenen 2'nci Konya Ovası Projesi (KOP) Bölgesel Kalkınma Sempozyumu'na, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz katıldı.


Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Lütfi Elvan, Avrupa ve Anadolu yakasını boğazın altından tüplerle birleştiren Marmaray'ı Halkalı'ya kadar uzatma projesinin askıya alındığı iddialarının asılsız olduğunu söyledi.


Elvan şöyle konuştu:


"Bugün bir haber var askıya alındı şeklinde özellikle Pendik, Halkalı arasındaki hat askıya alında haberleri doğru değildir. Orada yüklenici firma çalışmalarını biraz ağırlaştırmıştı bu konuda bakanlığımız gerekli uyarıları yaptı. Çalışmalarımız devam ediyor. Herhangi bir sebeple bu projemizin askıya alınması söz konusu olamaz. Sözleşmemiz 2015 yılı Haziran ayına kadar devam ediyor. Herhangi bir aksaklıkta da gerekli tedbirleri almaktan sakınmayacağız. Yüklenici firma verilen tarihe kadar gerçekleştirmeleri güç görünüyor. Sözleşme yükümlülüklerine göre bizde gereken neyse onu yapacağız. Bu sürecin hızlanması için gereken çabayı göstereceğiz."




Geri Dön