24 / 04 / 2024

Bakan Fikri Işık: Gebze'deki taş ocakları parka dönüşecek!

Bakan Fikri Işık: Gebze'deki taş ocakları parka dönüşecek!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gebze Belediyesi'nin kentin dinamiklerine verdiği kahvaltıda konuştu. Işık taş ocaklarının ruhsatının uzatılmadığını ve bu alanların parka dönüşeceğini söyledi.



Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gebze'nin bilim ve teknoloji merkezi olarak anılacağını söyledi. Gebze Belediyesi'nin kenlin dinamiklerine yönelik olarak Kent Meydanı'nda düzenlediği kahvaltılı toplantıda konuşan Bakan Işık. Gebze'ye dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Işık konuşmasına evlerinde daha mükellef bir kahvaltı edebilme olanağı varken belediyenin düzenlediği kahvaltıya katılan tüm konuklara teşekkür ederek başlayıp, "Sizlerle bir arada olmak enerjimize enerji katıyor" dedi. Türkiye'nin geride kalan 12 yılda. 12 yıl öncesiyle kıyaslanmayacak derecede geliştiğini kaydeden Işık, IMF'den para dilenen bir ülkeden IMF'e borç para veren bir ülke haline geldiğimizi, sağlıktaki dönüşümün ABD tarafından incelendiğim, dünyada pek çok üniversite tarafından konu edildiğini söyledi. 


BİLİŞİM VADİSİ'NE MAYIS AYINDA İNŞAATLAR BAŞLIYOR 


Eğitimde de önemli mesafeler alındığını belirtip Gebze hedeflerinin sınıf başına düşen öğrenci sayısını 30'un altma düşürmek olduğunu kaydeden Işık, 2015 yılında 208 milyon TLTık eğitim yatırımından aslan paymı Gebze'nin alacağını kaydetti. İstikrar ve güven ortamının ülkeyi ne kadar büyüttüğüne hep beraber tanık olunduğunu kaydeden Işık, Gebze Yüksek Teknoloji Enstıtüsü'nün Gebze Teknik Üniversitesi'ne dönüştürülmesinin de sıradan bir hadise olmadığını ve yakında GETÜ Vakfı'nın da kurulacağını dile getirdi. Gebze'nin artık bir bilim ve teknoloji merkezi olarak anılacağını öne süren Işık, dünyada var olmanın yolunun da bilim ve teknolojiden geçtiğini söyledi. Bilişim Vadisı'nde inşaat tem ellerinin m ay ıs ayından itibaren atılacağını kaydetti. 


KIŞLA ARAZİSİ, ŞEHİR PARKI OLACAK 


TOKİ'ye devredilen Gebze Kışla arazisinin güzel bir şehir parkı haline getirileceğini, Gebze'de ruhsatları yenilenmeyen taş ocaklarının olduğu bölgeye de İzmit'teki SEKA Parkı benzeri bir sosyal alan haline getirileceğini belirten Işık, Gebze ıçm iki temel önceliklerinin çevre ve ulaşım olduğunu kaydetti. Işık, Gebze'nin daha yeşil bir kent haline getirileceğini belirtip ulaşım ağının da Gebze Bölgesi'ndekı dört ilçeyi birbirine entegre edeceğini söyledi. 

"NE ZAMAN SIÇRAMA YAPSAK../' Bakanlşık sözlerini, "Tüm bunları desteğiniz ve sağlanan istikrarla yapıyoruz ama birlik ve beraberliğimiz çok önemli. Türkiye ne zaman bir sıçrama yapacak olsa birileri paçasından çekiştirmeye çalışıyor" dedi. Gerek Çağlayan Adliyesı'ne gerekse İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan saldırıların küresel bazı güç odaklarının taşeronları tarafından gerçekleştiğini bildiklerini belirten Bakan Işık bununla birlikte Meclis'ten geçen. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanan İç Güvenlik Yasası'mn Resmi Gazete'de de yayınlanma aşamasına geldiğini ve yürürlüğe girdiğini, Molotof kokteyli kullananların, kentlerde kargaşa çıkartanların çok ağır cezalara maruz kalacağını dile getirdi. 


KARAOSMANOĞLU: SÖYLEDİĞİMİZİ YAPIYORUZ 


Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 11 yıldır Kocaeli'nın alt ve üst yapısına, kültür sanat hayatına maddi manevi katkılarda bulunduklarını söyleyip bulundukları makamları halkın kendilerine bir emaneti olarak gördüklerini söyledi Konulara hep çözüm odaklı baktıklarını ve buna yönelik çalışmalarda bulunduklarını aktaran Karaosmanoğlu. Muallımköy'deki Bilişim Vadisi'nin de ABD'dekı Silikon Vadisi ile eşdeğer olduğunu belirtip Gebze'ye katma değerinin büyük olacağını dile getirdi. Karaosmanoğlu konuşmasını. "Söylediğimiz her şeyin arkasında duruyor, yapacağını söylediğimiz işleri bazı aksiliklerden ötürü gecikmeye uğradığı durumlarda dahi mutlaka yapıyoruz" dedi. 


KÖŞKER: KENT BİLİNCİ SAĞLANMALI 


Toplantıya ev sahipliği yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ise açılışta yaptığı konuşmada öncelikli hedeflerinden birinin kent bilincim sağlamak olduğunu dile getirdi. 

Önümüzdeki dört yıl içinde Gebze'yi marka şehir yapmak yönünde uğraşta olduklarım kaydeden Köşker bunu da bakanların, milletvekillerinin, teşkilatların ve vatandaşlann desteklen ile hayata geçireceklerine inandıklarını söyledi. 


TALEP VE BEKLENTİLER AKTARILDI 


Gebze Kent Meydanı'nda gerçekleşen kahvaltıya Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ve ilçe başkanları ile milletvekili aday adayları, muhtarlar, sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticileri ile bürokratlar katıldı. Gebze Belediyesi'nin 41 genç 41 gelecek projesindeki gençlerin de yer aldığı toplantının bitiminde Bakan Işık ve beraberindekiler tarafından gençlere Gebze Belediyesi tarafından tahsis edilen kitaplar verildi. Toplantıda gerek Bakan Işık gerekse Başkan Karaosmanoğlu"na çok sayıda istek ve beklenti de gitti. GTO Kurucu Başkanı İbrahim Başaran kahvaltıda protokol masasında otururken toplantı sonrası da Bakan Işık'a bir beklentisini aktardı. Toplantı bitiminin ardmdan Bakan Işık ve beraberindekiler Gebze Şehirlerarası Otobüs Terminali karşısındaki alanda gerçekleşecek ağaç dikme törem için Gebze merkezinden ayrıldı. 

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gebze'de Gebze Belediyesi'nin düzenlediği kahvaltı programında konuştu. 

Gebze Belediyesi tarafından Kent Meydanı'nda düzenlenen kahvaltıya ilgi yoğun oldu. 

Belediye Başkanları İbrahim Karaosmanoğlu ve Adnan Köşker kahvaltı öncesi konuklarla yakından ilgilendi. 

Gebze Belediyesi tarafından düzenlenen kahvaltı programı önceki gün Gebze Kent Meydanı'nda açık havada gerçekleşti. 


Demokrat Gebze


Geri Dön