24 / 04 / 2024

Bakan Kılıç'tan İzmirli sanayiciye arsa sürprizi!

Bakan Kılıç'tan İzmirli sanayiciye arsa sürprizi!

Özel Gündem ile toplanan Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meclisi'nde konuşan Bakan Işık, kamu arazilerinin ve atıl durumdaki kamu binalannın alınıp sanayiciye 30 yıl vadeli mortgage sistemi üzerinden satılabileleceğinı aktardı.




Bu konuda çalışmalar yaptıklarını sözlerine ekleyen Işık, "İzmir, İstanbul, Bursa gibi merkezlerde metrekaresine 500 dolar maliyeti göze alıp sanayicimiz yatınm yapmayı göze alıyor. Biz özel çözümler üretmeliyiz. Sanayicimizin elindeki sermaye işletmeye, makine ve teçhizata kalsın. Sanayicimiz banka kredisine çok ihtiyaç duymadan ihtiyaçtan karşılasın tsüyoruz Bunun içinde arsayı nasıl sağlayabiliriz diye planlamamız sürüyor" şeklinde konuştu. 


Fabnkalann  TOKİ  tarafından yapılacak olmasından dolayı mutluluk duyduklannı anlatan EBSO Başkanı Ender Yorgancılar ise, "KOBİ bir arsa için 4-5 milyon lira ödemek zorunda Zaten tasarruf yapamıyoruz. 

Sonra bankaya gidip kredi diyoruz. Sizin TOKİ açıklamalarınız sonrasında tasarrufumuzun artması ve insanların sanayiye bakışı açısından çok önemli değişiklikler olacaktır" diye konuştu öte yandan TTTT'ye kesilen payı anlayamadığım belirten Yorgancılar, "Artık bunu kaldırsınlar Elektnk faturasında TRT payının işi ne? Bunu anlamıyoruz ve senelerdir de alınmamasını istiyoruz" diye konuştu. Türkiye Kalite Demeği (KalDer) tarafından Türkiye Mükemmellik ödulu'nu alan EBSO, ödülünü toplantı boyunca Meclis Başkanlığı önündeki kürsüde sergiledi. 



Habertürk


Geri Dön