18 / 04 / 2024

Bakan Şahin ve Kılıç, Şıhcan Gençlik Merkezini ziyaret etti!

Bakan Şahin ve Kılıç, Şıhcan Gençlik Merkezini ziyaret etti!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gaziantepte yapımı devam eden sportesisleri ile Şıhcan Gençlik Merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulundu



Bakan Şahin ve Kılıç, ilk olarak Şahinbey Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Şıhcan Gençlik Merkezini ziyaret etti.
Fatma Şahin ve Kılıç, merkezde bulunan ve değişik branşlarda eğitim gören kursiyerlerle görüştü. Ziyaret sırasında Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Bakan Şahin ile Kılıça Şahinbey Belediyespor formasını hediye etti.

Bakanlar daha sonra Gaziantepe yapılacak olan yeni stadyum için tespit edilen Beylerbeyi bölgesindeki arazide incelemelerde bulundu.  Bakan Şahin ve Kılıç, buradaki incelemelerin ardından, Şehitkamil Belediyesi tarafından yapımı devam eden Yarı Olimpik Havuz ile Tam Olimpik Havuzu ve Spor Kompleksine giderek incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Kılıç, ziyaretlerine ilişkin olarak yaptığı açıklamada, şunları söyledi: "Gençlik Merkezini çok beğendim. Başkanımıza bu güzel çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Devletimizin ve milletimizin bütün imkanları, gençlerimiz için seferber edilmiş durumda. Bu arada, stadyum yapımı için tespit edilen arazilerde incelemelerde bulunduk. Bu konuda değerlendirmelerimiz bir süre daha devam edecek. Gaziantep için en uygun projeyi Gaziantepli vatandaşlarımıza kazandırmak için çalışmalarımız sürecek. Bu arada, halen yapımı devam eden olimpik yüzme havuzu ve spor kompleksinin Gaziantepin sportif altyapı ihtiyacını karşılayacağını ve önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum."

Bakan Kılıç, büyük kentlerin, eğitim ve spor altyapı ihtiyacının sürekli bir artış gösterdiğine dikkati çekerek, bu alanlarda etkin çalışmalar yaptıklarını ve bu çalışmaların devam edeceğini dile getirdi. Şehitkamil Belediyesi tarafından yapımına devam edilen yarı olimpik havuz ile spor kompleksinin de önemli bir hizmet olduğunu ifade eden Kılıç, şunları kaydetti: "Şehitkamil Belediyesi tarafından yapımına devam edilen yarı olimpik havuzun inşaatını da gezdik. Şehitkamil Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum.
Sosyal belediyecilik vizyonuna uygun bir projeyi Gaziantep halkına kazandırmak üzere önemli bir adım atılmış. Yarı olimpik yüzme havuzu 8 kulvarı ile kısa kulvar noktasında Gaziantepte önemli bir sosyal ihtiyaca, sportif donatı anlamında cevap verecek. Bu yapılanlar Gaziantep için az bile.

Gaziantep halkı inanıyorum ki daha fazlasını hak ediyor. Başlanacak ve devam edilecek projelerle birlikte Gaziantepin sportif altyapı ihtiyacını karşılamaya devam edeceğiz. Gaziantep önden gidecek, biz arkasından yetişmeye gayret edeceğiz. Çünkü hızlı büyüyen metropol gerçeği ile karşı karşıyayız. Hızlı kentleşmenin gereği olan eğitim ve sportif altyapı noktasında ihtiyaçları hızla artan kent gerçeği ile karşı karşıyayız. Bu gerçekten hareketle ihtiyaçları karşılamaya tüm imkanları seferber edeceğiz."

İncelemelere, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Mehmet Sarı, Derya Bakbak, Halil Mazıcıoğlu, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Şahinbey İlçe Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile Spor Genel Müdür Yardımcısı Hasan Türk de katıldı.

AA


Geri Dön