29 / 03 / 2024

Bakan Şimşek: 1,3 milyon mükellef kira beyanı yaptı!

Bakan Şimşek: 1,3 milyon mükellef kira beyanı yaptı!

Bakan Şimşek, "Bu yıl 1,3 milyon mükellef, 26,2 milyar liralık kira beyanı yaptı. Buna göre hesaplanan vergi ise 3,8 milyar lira oldu” dedi..



Bakan Şimşek, "Bu yıl 1,3 milyon mükellef, 26,2 milyar liralık kira beyanı yaptı. Buna göre hesaplanan vergi ise 3,8 milyar lira oldu” dedi.


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, mükellef sayısı ve beyan edilen kira gelirinde en yüksek rakama ulaşıldığını söyledi.


İŞLERİ DE KOLAYLAŞTIRDI


Şimşek, "Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi’nin vatandaşlarca benimsendiğini belirtti. Söz konusu sistemle hem vatandaşların hem de Maliye'nin işinin kolaylaştığını dile getiren Şimşek, bu sayede kayıtdışılığın da büyük oranda engellendiğini ve verimliliğin arttığını ifade etti. Şimşek, şunları kaydetti: "Geçen yıla ilişkin de bu yıl beyanname veren mükellef sayısı ve beyan edilen kira gelirinde şu ana kadarki en yüksek rakama ulaşıldı. Buna göre 26,2 milyar lira kira geliri beyan edildi.


YÜZDE 21 ARTTI


Bu rakam, geçen yılki kira beyanından yüzde 21 daha fazla. Gelir üzerinden hesaplanan vergi de geçen yıla göre yüzde 23 arttı ve 3 milyar 825 milyon 721 bin lira oldu." Mükellef sayısı % 11 arttı Beyanname veren mükellef sayısı geçen yıla göre yüzde 11 artarak, 1,3 milyona çıktı. Kiraya verilen ve elde edilen geliri beyan edilen gayrimenkul sayısı da yüzde 10 arttı ve 2 milyon 865 bin oldu.


Vatan


Geri Dön