20 / 04 / 2024

Bakan Yıldırım Uşak'ta çevre yolu temeli attı!

Bakan Yıldırım Uşak'ta çevre yolu temeli attı!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Uşak'a geldi. Özel bir uçakla Uşak Havalimanı'na inen Yıldırım, il protokolü tarafından çiçekle karşılandı. Bakan Yıldırım, daha sonra çevre yolu temel atma törenine katıldı....




Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Uşak'a geldi. Özel bir uçakla Uşak Havalimanı'na inen Yıldırım, il protokolü tarafından çiçekle karşılandı. İlk olarak valiliği ziyaret eden Yıldırım, Vali Mehmet Ufuk Erden'den yürütülen projeler ve şehir hakkında brifing aldı.


Bakan Yıldırım, daha sonra çevre yolu temel atma törenine katıldı. Burada sırasıyla Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turkan, AK Parti Uşak milletvekilleri Mehmet Altay ve İsmail Güneş'in konuşmasından sonra kürsüye çıkan Yıldırım, şunları söyledi: “Ülkenin hizmet sevdalısı Başbakanımız'ın ekibi olarak, çalışma arkadaşları olarak 11 yıldan beri çalışıyoruz. Sizinle konuşmak istediğimiz çok şey var ancak sesim buna izin vermiyor. Biraz rahatsızım ancak sesin önemi yok, önemli olan icraattır, icraatta burada. Önümüzde seçim var. 30 Mart seçimleri, Türkiye'nin yerel kalkınma hamlesinin yeni bir başlangıcıdır. Seçimlerin ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Uşak, ülke ekonomisine ciddi kazanımlar sağlayan bir ilimiz. Battaniyesiyle Türk insanını ısıtan bir il. Dokuma ve dericilikte çok ileri olan Uşak üretiyor, ürettiğini satıyor. Uşak kazandıkça Türkiye kazanıyor. Uşak'ta üç organize sanayi bölgesi var. Yapılan çalışmalarda Türkiye’de işsizlik oranının en düşük olduğu il Uşak olarak tespit edildi. Biz hizmet için çıktığımız yolda durmadan çalışıyoruz. Uşak Üniversitesi, 2006 'da bizim tarafımızdan açıldı. Şu anda 17 bin öğrencisi, 11 fakültesi var. Kısa sürede bu hale geldi. Uşak aynı zamanda eğitimde de koşar adımlarla ilerleyen bir ilimiz oldu. Ayrıca 11 yıldır ülkenin doğusunda, batısında, kuzeyinde, güneyinde yollar yapıyoruz. Bugün de burada yeni bölünmüş yol için temel atacağız.” Temel atma için protokol üyelerini platforma davet eden Yıldırım, yüklenici firmadan yolun 5 Mayıs 2015 tarihinde bitirilmesi sözü aldı.


Bakan Binali Yıldırım, Uşak Öğretmenevi'nde öğle yemeğinden sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. Uşak Havalimanı'nın açık ve personeliyle her zaman hazır olduğunu belirterek, “Havalimanının 55 çalışanı var. Biliyorsunuz, uçak seferleri yapılmıyordu. Geldik, havalimanını açtık. Bir müddet devam etti, sonra devam edemedi. Havayolu işletmeciliği, ticari bir iş. Bir atasözü vardır, 'Alıcısı olmayan mal zayidir' diye. Alıcı olmayınca uçak devam edemiyor. Bu uçağı doldurmazsak, burası hayır kurumu değil. Uçak şirketi vakıf değil, para kazanmıyorsa devam edemiyor, işin özü o. Şunu söyleyeyim, biz yine gayret edeceğiz sefer konulması için; bu ülkenin insanına yapılan bir hizmettir. Kayıtsız kalmadık bu ana kadar, tekrar girişimde bulunacağız. Uşak Havalimanı açık, isteyen istediği zaman sefer yapabilir. Aynı otobüs terminali gibi otobüs yolcu bulursa gelir, bulmazsa gelmez. Uşaklıların bunu bilmesi lazım. Bir alternatifimiz var; Uşak, Kütahya, Afyon arasına Zafer Havalimanı yaptık. Sadece o havalimanına erişimi hızlandırmak ve kolaylaştırmak için 90 km. yol yaptık. Uşaklıların o havalimanını kullanması lazım.” dedi.


Hızlı tren hakkında da bilgi veren Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, "Bu hızlı tren, Ankara-İzmir hızlı trenidir. Bunun birinci bölümü olan Ankara, Polatlı, Afyon kısmı ihale edildi, yapılıyor. İkinci kısmı Afyon, Uşak, Eşme arasında olacak, bunun da 2014 Ocak ayında ihalesini yapıyoruz. Eşme ilçesinin orada 8 km.’lik tünel çıktı. O tüneli ikiye ayırıyorlar, bir plan tadilatı oldu. Oranın da ihalesine çıkmış olacağız.” şeklinde konuştu.


Bakan Yıldırım, daha sonra Uşak Belediyesi ve AK Parti il başkanlığını ziyaret etti. Uşak programını tamamlayan Yıldırım, saat 15.40 sıralarında uçakla İstanbul’a hareket etti.


Haber 7


Geri Dön