26 / 04 / 2024

Bakan Zeybekci'den İzmir değerlendirmesi!

Bakan Zeybekci'den İzmir değerlendirmesi!

AK Parti Bornova İlçe Kongresi'ne katılan Bakan Zeybekci, "Sokak sokak, mahalle mahalle dolaşacağız. Denizli'den başlayıp Aydın, Muğla ve İzmir'den oluşan bu havzayı AK belediyecilikle tanıştıracağız" dedi




AK Parti İzmir'de Bayraklı ve Bornova'nın ilçe başkanları belli oldu. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın da katıldığı kongrelerde sandıktan Bayraklı'da Yakup Gülcan, Bornova'da ise Arslan Keskin çıktı. Kongrelere İl Başkanı Bülent Delican'ın Osmanlıca çıkışı ve Bakan Zeybekci'nin  İzmir  değerlendirmesi damga vurdu.


Aydın, Muğla ve İzmir

Bornova kongresinde çarpıcı açıklamalar yapan Ekonomi Bakanı Zeybekci, "İzmir'e şehircilik anlamında yaşadığı bütün sıkıntılara rağmen AK belediyecilik hizmeti gelemiyorsa herkesin şapkasını önüne koyup düşünmesi gerekir. Burada heyecan, enerji, gençlik var, iman var, inanç var, İzmirlilik var, İzmir sevdası var, öyleyse niye olmuyor? Sokak sokak, mahalle mahalle dolaşacağız. Denizli'den başlayıp Aydın, Muğla ve İzmir'den oluşan bu havzayı AK belediyecilikle tanıştıracağız" dedi.

Zeybekci, 2004 seçimlerinde her yerde Denizli'nin hak ettiğini alacağını yazdıklarını ve bu sözlerini de tuttuklarını dile getirdi. Denizli'nin bugün Ege'nin vizyon şehri, Türkiye'nin parlayan yıldızı ve bir dünya şehri haline geldiğini vurgulayan Zeybekci, İzmir'in de bu anlamda hak ettiğini alacağını söyledi.

Ege'nin binlerce yıldır başkenti olan İzmir'in yeniden küllerinden doğacağını ifade eden Zeybekci, şöyle konuştu: "Bunu da Allah'ın izniyle AK Parti yapacak, sizler yapacaksınız. Sizler olmasanız hiç bir şey olmaz. Gönül erleri olmazsa hiçbir şey olmaz. Nisan, Mayıs, Haziran ayları gibi İzmir'de çalınmadık kapı bırakmayacağız, girilmedik sokak kalmayacak. Eli sıkılmadık İzmirli kalmayacak. Varıp da eli öpülmedik yaşlı, sırtı okşanmadık ihtiyaç sahibi kalmayacak."

Zeybekci, "Bütün sıkıntılara rağmen eğer AK belediyecilik buraya gelemiyorsa, eğer AK hizmetler İzmir'e gelemiyorsa şapkamızı önümüze koyup bir düşünmemiz lazım. İzmir AK Parti'ye hazır ama biz AK Partimizi, AK hizmetlerimizi, bu memlekete olan sevdamızı İzmir'e anlatmadaki sıkıntıyı bir daha gözden geçirmemiz lazım. Genç kardeşlerimize, hanım kardeşlerimize, bütün beyefendilere yeniden söylüyorum tarihin bize verdiği büyük bir sorumluluk var. Eğer İzmir bugün AK hizmetlerle, AK belediyeyle tanışamadıysa bunun sorumluluğu bize aittir. İnşallah bu sorumluluğun altından hep beraber kalkacağız" dedi. 


Aslan benzetmesi

İl Başkanı Bülent Delican ise, "Bornova'ya hükümetimizin çok büyük yatırımları var. Yine Bornova'dan çıkan bir siyasetçi Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 'Aslan yattığı yerden belli olur' diyor ama Bornova'nın büyükşehirden aldığı hiçbir şey yok. Aklıma inanın bir şey gelmiyor. Bu kenti sadece oy potansiyeli olarak kullananlar sandıkta gereken cevabını alacaktır. Sevgili Arslan kardeşim Bornova'da önün açık. Aslan yattığı yerden belli olur dedirteceksin" dedi.



Yeni Asır




Geri Dön