28 / 03 / 2024

Bakanlık Gaziantep'te 5 milyon metrekareyi TOKİ'ye devretti!

Bakanlık Gaziantep'te 5 milyon metrekareyi TOKİ'ye devretti!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep’te yapılması planlanan 200 bin konut için 5 milyon metre karelik alanın hazineden TOKİ’ye devrinin gerçekleştiğini açıkladı. Proje ile bir milyon kişinin yaşayacağı yeni bir Gaziantep kurulacak.



Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Gaziantep için bomba müjdeler verdi. OSB’ye uydu kent yapılması için hazineye ait alanın TOKİ’ye devredildiği müjdesini veren Bakan Şimşek, Gaziantep’in konut sorununun bu şekilde çözüleceğini ve uydu kent ile şehrin ulaşımının yapılacak olan hızlı metro ile sağlanacağını söyledi. Gaziantep’te eğitim ve sağlık alanında yakın zamanda büyük projelerin geleceğini belirten Bakan Şimşek ayrıca, muhalefetin seçim vaatlerinin dünya gerçekleriyle bağdaşmadığını da kaydederek bu vaatleri bir kez daha eleştirdi.


Basın mensuplarıyla kahvaltılı bir basın Toplantısı’nda bir araya gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep için müjde niteliği taşıyan açıklamalarda bulundu. Tavacı Recep Usta’da gerçekleşen basın toplantısına Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanı sıra Milletvekili Nejat Koçer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit gül, AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay ve çok sayıda basın mensubu katıldı.


ŞİMŞEK VE ŞAHİN DEV ADIMI ATTI


Gaziantep’e ilişkin öncelikli sorunları tespit ettiklerini ve derhal çalışmaya başladıklarını söyleyen Bakan Şimşek’in ilk müjdesi udu kent hakkında oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in göreve geldiği günden bu yana en büyük projelerinden biri olarak bahsettiği Organize Sanayi Bölgesi’ne uydu kent yapılması projesinde adım atıldığını söyleyen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hazineye ait 5 milyon metrekarelik alanın TOKİ’ye devredildiğini ve buraya uydu kent yapılması için çalışmalara başlandığını belirtti. Uydu kentin şehir merkezine bağlantısının da hızlı metro ile sağlanacağını söyleyen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “OSB’de çalışan 130 bin vatandaşımızın şehre gelip gitmesini önlemek amacıyla bir uydu kent yapmayı hedefliyoruz. 5. OSB’nin hemen yanında hazineye ait 5 milyon metrekarelik alanı ben gelir gelmez TOKİ’ye devrettim. Bunu geçen Gaziantep’e ayak basar basmaz yaptık. geçen hafta başlattık, bu hafta devrini yaptık ve şimdi orası kentsel dönüşüm alanı olacak. TOKİ, işçi kardeşlerimize belki 200 bine kadar gidecek bir konut yapımı ile Gaziantep’in konut sorununu kökten çözecek bir projeyi başlattık. Edeceğiz, yağacağız demiyorum. Başlattık diyorum” ifadelerinde bulundu.


HIZLI METRO GELİYOR


5. OSB’nin yanına inşa edilecek olan uydu kentin şehir merkezine ulaşımı hakkında da bir proje hazırlandığını belirten 

Maliye Bakanı Şimşek, “OSB’nin içinde olan ve sanayi sitesine kadar giden demiryolu hattını hızlı bir metroya dönüştürüp oranın ulaşım sorununu da önemli ölçüde gidermiş olacağız. Yeni yapılacak uydu kentin şehir merkezi ile olan ulaşımını da bu şekilde çözmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.


HAZİNE KAYNAĞI EĞİTİME AKACAK


Gaziantep’te eğitim alanında büyük ilerleme kaydedildiğini, ancak bunlarla yetinmeyeceklerini söyleyen Bakan Şimşek, “Eğitim sorunlarında aldığımız mesafeyi biliyoruz. Ama henüz arzu ettiğimiz noktada değiliz. Gaziantep’teki hazine imkanlarını harekete geçirip onları ekonomiye kazandırarak buradan gelecek geliri doğrudan doğruya Gaziantep milli eğitiminde kullanılmak üzere aktaracağız. Eğitim noktasında da daha büyük mesafeler kat edeceğiz” dedi.


SAĞLIK BAKANI GELECEK


Gaziantep’e yapılacak olan Şehir Hastanesi ve beraberindeki iki hastanenin daha inşaatına başlanması için sağlık Bakanı’nın Gaziantep’e çağrılacağını açıklayan bakan Şimşek, bu sağlık alanında da müjdeyi şöyle verdi: “Sağlık noktasında da bütün şehri kapsayan ve Ortadoğu’ya hizmet verecek şehir hastanesi ve bunu yanı sıra iki hastane ile ilgili adımlarımız var. Bunları sağlık bakanımız da buraya getirip bu yatırımlara ilişkin temel atma noktasına getireceğiz.”


TECRÜBELERİNİ GAZİANTEP’E AKTARACAK


Gaziantep’in sadece Türkiye’nin değil Avrasya’nın en önemli üretim üslerinden biri olması için çalışmalar yapacaklarını aktaran Bakan Şimşek, “Bunu sağlamak için de küresel birikimimi, tecrübemi Gaziantep’in hizmetine sunacağım. Önemli olan seçimden sonra bizim Gaziantep’i nasıl güçlü bir şekilde daha ileriye taşıyacağımız konusudur. Temelde bu konularda ilerlemeyi hedefliyoruz ve bu projeleri gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.


MUHALEFETE YÜKLENDİ


Gaziantep il ilgili müjdelerini verdikten sonra muhalefete seçim vaatleri üzerinden yüklenen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, muhalefetin vaatlerinin gerçekliklerle bağdaşmadığını belirtti. Bakan Şimşek bu konuda şu ifadelere yer verdi:


NASIL YAPACAĞINIZI ANLATIN


“Biz isteriz ki bütün işçilerimiz ve emekçilerimiz dünyanın en iyi imkanlarına sahip olsun. Ama bu ticari gerçeklerle ve rekabetle örtüşmelidir. Dünyanın rekabet gerçeğiyle bağdaşması gerekiyor bu durumun. Birileri içi boş, kaynağı ortaya koymadan söylemler içine giriyor. Bütün üniversite öğrencilerini işe alacağım diyorlar. Nasıl alacaksınız, nereye alacaksınız? Anlatın bize ilelim. Atanamayan her kesimi atayacağım, emeklilere şu kadar maaş diyorlar. Anlatın bunu bize nasıl yapacağınızı inanalım. Gerçekliği olan bir tane öneri yok. Sadece her gün önüne hangi talep gelirse, onu yapacağım, bunu yapacağım diyorlar. O nedenle kimse inanmıyor. Gelelim emeklilerimize. Her dönemde emeklilerin durumunu imkanlar çerçevesinde iyileştirdik. İktidara gelir gelmez emeklilerle ilgili düzenleme yaptık. İntibak yasasına çalıştık. Ciddi farklılıkları gideren çalışmalar yaptık. Biz bir süredir belli kesimlerin durumunu çalışıyoruz.”


“VATANDAŞ BUNLARA PRİM VERMİYOR”


“Öğretmenlere büyük bir ayrıcalık yaptık. 900 bin öğretmen var yaklaşık. Onlara özel bir artış sağladık. Seçim falan yokken yaptık bunu. Mesela geçen kasım ayında biz uzun süreden beri akademisyenlerin durumunu biliyorduk. Özlük hakları itibariyle talepler vardı. Bunu çalıştık ve düzenledik. 2011’de de muhalefet çok şey söyledi. Vatandaş inanmadı. Çünkü inandırıcılığı yok. Biz popülizm yarışında yokuz. Popülizm bir hastalıktır. Türkiye’yi geçmişte defalarca iflas ettirmiş, perişan etmiş bir hastalıktır. Bu ülke o kadar yaşadı ki bunu, artık vatandaşımız bunlara prim vermiyor. 1994 yılında dünyanın hiçbir yerinde kriz yoktu. Bu ülkeyi krize soktular. 2001 yılında dünyada büyük bir kriz yoktu. Ama MHP, DSP ve ANAP bu ülkeyi krize soktu. Çünkü büyük bir bütçe açığı verdi. Bizim kamuda personel istihdamına ilişkin çok açık ve net olan bir prim var. Onu sürekli iyileştirdik. Çıkıp, uçuk kaçık, kaynağı olmayan, yerine getirmeyeceğimiz taahhüde giremeyiz. Maliyet unsurlarını hesapsız bir şekilde dünya gerçekleriyle bağdaşmayacak şekilde abartırsanız bunu başaramazsınız. Amacımız daha çok kişiyi çalıştırıp işçi gelirlerini artırmaktır. Kayıt dışılık emekçi kardeşlerimize yapılacak en büyük haksızlıktır. Biz, Türkiye’de katma değeri, teknoloji bilgi yoğun ürünler üretelim. O zaman emekçi kardeşlerimizin ücretleri kat kat daha fazla olacak.”


“1970’Lİ YILLARIN VAATLERİ TUTMAZ”


“Gaziantep’te mevcut üretim yapısıyla hesapsız bir şekilde özel sektörün kesesinden içi boş vaatte bulunabilir miyiz? Bizim muhalefetle farkımız bu. Bizim vaatlerimiz gerçekçidir. Türkiye’nin en büyük öncülüğü eğitimdir. Vergi gelirlerinin yüzde 23’ten fazlasını bu sene eğitime harcıyoruz. Bu bir söz değildir, eylemdir. Çıkıp desinler ki biz daha fazlası yapacağız, kaynağımız da şu derlerse bravo deriz. Bizim sermayemiz insanımız. Bu sermayeyi artırmanın yolu eğitim ve sağlıktır. Vergi gelirlerinin yüzde 20’sini de sağlığa harcıyoruz. Şehir hastaneleri, ambulansın, doktorun hastanın ayağına gitmesi. Bunların hepsi sağlandı. Biz Gaziantep’e bin 700 yataklı bir şehir hastanesi yapacağız. İhalesi yapıldı. 2 tane ayrı hastanenin temeli atılacak. Bunun üzerine ne katabilecekler onu anlatsınlar. Bizim üçüncü temel öncülüğümüz alt yapı, ulaştırma, telekomünikasyon ve buna benzer şeyler. Demir yollarına önümüzdeki sene 50 milyar dolar kaynak ayıracağız. Havaalanlarının sayısını ikiye katladık. Kara yolarında 79 yılda 57 hükümetin yaptığı 6 kilometreyi 24 bin kilometreye çıkardık. Gaziantep Havalimanı’nın yolunu 15 sene önce herkes biliyordu. Biz muhalefetle ayrı bir kulvarda yarışıyoruz. Ortalıkta içi boş, 70’li yılların çağrışımını yapan vaatler varsa bunları eleştireceğiz. Bu bizim en doğal hakkımızdır.” 


Gaziantep Telgraf


Geri Dön