26 / 04 / 2024

Bakanlık, Kütahya'da kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi!

Bakanlık, Kütahya'da kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi!

Kütahya Pazarlar'da hazırlanan Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama ve Altyapı Genel Müdürü Vedat Gürgen ve Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Haspolatlı tarafından yerinde incelemelerde bulunuldu.



Kütahya’nın Pazarlar İlçesi Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi için hazırlanan Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama ve Altyapı Genel Müdürü Vedat Gürgen ve Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Haspolatlı tarafından yerinde incelemelerde bulunuldu.

Pazarlar İlçesi Hoca Ahmet Yesevi Mahallesinin tamamı riskli alan ilan edildiği ve bu çerçevede Kentsel Dönüşüm Projesinin uygulanacağı bildirildi.

Mekansal Planlama ve Altyapı Genel Müdürü Vedat Gürgen, Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Haspolatlı, Pazarlar Belediye Başkanı Cavit Erdoğan ve Fen İşleri Müdürü Hasan Uçan tarafından Hoca Ahmet Yesevi Mahallesinde Pazarlar Belediyesinin ve vatandaşların talepleri yerinde incelendi.

Bu konuda açıklama yapan Pazarlar Belediye Başkanı Cavit Erdoğan, “6306 sayılı (Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi) hakkındaki kanunun 2013/4602 sayılı bakanlar kurulu kararı ile “riskli alan” ilan edilen İlçemiz Hoca Ahmet Yesevi Mahallesinde devam kentsel dönüşüm projesine belediyemizin ve vatandaşların yazılı dilekçeler ile başvurduğu talepleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama ve Altyapı Genel Müdürü Vedat Gürgen ve Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Haspolatlı tarafından yerinde incelemelerde bulunuldu. Belediyemiz tarafından hazırlanan dosyada vatandaşlar tarafından itiraz edilen konular ve istekleri yerinde incelendi ” dedi.


Hürriyet 


Geri Dön