20 / 04 / 2024

Bakır ailesi oturdukları evlerde çıkan yangınlar sebebiyle kiralık ev bulamıyor!

Bakır ailesi oturdukları evlerde çıkan yangınlar sebebiyle kiralık ev bulamıyor!

Dumlupınar Mahallesi'nde yaşayan ve evlerinde bir yılda yaklaşık 30 yangın meydana gelen 7 nüfuslu Mehmet Ali ve Sinem Bakır çifti, ev sahiplerinin endişesi nedeniyle kiralık ev bulmada zorluk çekiyor.




Bitlis'in Tatvan ilçesinde, yaşadıkları evden esrarengiz yangınlar çıktığı için taşınmak isteyen Bakır ailesi, ev sahiplerinin korkusu nedeniyle kiralık ev bulamıyor.


Dumlupınar Mahallesi'nde yaşayan ve evlerinde bir yılda yaklaşık 30 yangın meydana gelen 7 nüfuslu Mehmet Ali ve Sinem Bakır çifti, ev sahiplerinin endişesi nedeniyle kiralık ev bulmada zorluk çekiyor.


Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, AA muhabirine, yaklaşık bir yıldır söz konusu evde kendiliğinden yanma gibi olayların yaşandığı yönünde bilgi aldıklarını söyledi.


Ailenin mağduriyetini göz önünde bulundurarak Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığıyla aileye destek sağladıklarını belirten Erkan, desteklerin devam ettiğini kaydetti.


Erkan, "Evde yangınlar devam ediyor. Aile için farklı bir ev temin etme girişimlerimiz oldu. Ama konu basına intikal ettiği için ev sahipleri yangın endişesinden dolayı bu aileye evlerini kiralamaktan çekiniyor. Bu yüzden ailenin ev değiştirme imkanı zorlaşıyor" diye konuştu.


Geçen yıl ramazan ayından bu yana sırrı çözülemeyen yangınlardan dolayı sıkıntı yaşadıklarını, son iki günde evlerinde 7 yangın çıktığını anlatan baba Mehmet Ali Bakır ise itfaiye ekipleri tarafından yangınların söndürüldüğünü, ancak yaşanan gizemli olaylar nedeniyle çocuklarının psikolojisinin bozulduğunu söyledi.


Kapıcılık yaparak aldığı asgari ücretle eşi ve 3 çocuğunun geçimini sağlamaya çalıştığını anlatan Bakır, yaşanan gizemli olayların geçen yıl evde meydana gelen çamur akması ve döküntülerin oluşmasıyla başladığını ve ardından çıkan yangınlarla devam ettiğini belirtti.


- Kiralık ev bulamıyorlar 


Yaklaşık 40 yıldır oturduğu evinde geçen yıldan bu yana başlayan olaylara kimsenin bir anlam veremediğini ve bir yılda evde 30 defa yangın çıktığını anlatan baba Bakır, büyük mağduriyet yaşadıklarını belirterek, şöyle konuştu:


"Evdeki eşyalar bilinmeyen nedenlerle kendiliğinden yanıyor ve kırılıyor. Bugüne kadar birçok kez çocuğum ve eşimin üzerindeki elbiseler aniden yandı. Ancak vücutlarında herhangi bir yanık oluşmadı. Bir yıldır evde korkuyla yaşıyoruz. Sabahlara kadar yatamıyorum ve bu halde işe gidiyorum. Ne yapacağımızı şaşırdık. Evimde bulunan eşyaların tümü yapılan yardımlardır ve onlar da yangında zarar gördü. Neler çektiğimizi bir biz, bir de Allah biliyor."


Yaşanan olaylardan dolayı ev değiştiremediklerini söyleyen Sinem Bakır da evde her gün ayrı bir olay yaşadıklarını ifade etti.


Bakır, "Başımıza gelmeyen kalmadı. Artık hiç huzurumuz yok. Her gün bu yangınlarla karşı karşıya kalıyoruz. Evden çıkacak durumumuz da yok. Çünkü, evden çıkmak istesek de bu olaylar yüzünden kimse bize ev vermiyor. Duyarlı insanlardan ve hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Sıkıntılarımıza bir çare bulsunlar" dedi.


Bakır ailesinin komşusu Nurettin Aris de yaşanan yangınlara anlam veremediklerini, evin sık sık yanması nedeniyle mahalleli olarak huzursuz olduklarını ifade etti.



AA




Geri Dön