19 / 04 / 2024

Bakırköy Carousel AVM'de imar tartışması!

Bakırköy Carousel AVM'de imar tartışması!

Yıllardır AVM olarak hizmet veren Bakırköy Carousel AVM binasının ön tarafına çıkma kafeler yapılmaya başlandı. Bitmek üzere olan ve anayola kadar yaklaşan inşaat çalışması için imar tartışması da başlamış durumda.



Bakırköy merkezinde bulunan Carousel AVM binasının ön tarafına yapılan kafeler inşaatı ile ilgili ruhsatın İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından verildiği iddia edilirken konuyla ilgili açıklama yapan Bakırköy Belediyesi yetkilileriyse "Konunun muhatabı biz değiliz, büyükşehirdir. Biz sadece çalışma için ruhsat veririz bu da yasalara uygundur" diyerek ruhsat tartışmasına son verdi. Saraçhane'de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü'nde görevli ve ismini açıklamak istemeyen yetkili "Burası şahsa ait bir yerdir. Bize başvurmuş olup gerekli işlemi ve tahkikatı yaptıktan sonra ruhsatını verdik. Ortada bir işgal falan yok. Prosedür ne ise kanunlar çerçevesinde onu uyguladık" açıklamasında bulundu. 


15 BİN DOLAR RÜŞVET ALINDI İDDİASI. 

Öte yandan Carousel önüne yapılan çıkma kafeler için "15 bin dolar rüşvet alındı" iddiasına ise olaya farklı bir boyut kazandırmış durumda. Konuyla ilgili Bakırköy Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden cevap alınamazken Bakırköy'de ikamet eden vatandaşlar ise duruma tepkili. Bakırköylü vatandaşlar "Burada rüşvet olmadan bir çivi dahi çakamazsın. Aklımıza 'al gülüm ver gülüm' geliyor. Yani Büyükşehir ruhsatı verdi, Bakırköy Belediyesi'yse çalışma iznini. Hala böyle olunca insanın aklına her şey geliyor. Hepsi bir yana göz göre göre dev çıkma inşaatı bitirdi sayılır. Birileri bunun görmedi mi? Gördü ise neden buna izin verdi" diye tepkilerini dile getiriyor. 


İstiklal


Geri Dön